INN I KAMPEN: Pål «OnklP» Tøien, Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Thomas Helland og Silje Nergaard skal lokke TV-seerne til TV 2 med sine tolkninger. Foto:Roger Neumann,VG

NRK ypper mot TV 2 til lørdagskrig

NRK fremskynder «Mesternes Mester» med 20 minutter og går rett i strupen på sin argeste konkurrent TV 2 og «Hver gang vi møtes» i nyttårshelgen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hele høsten har NRK og TV 2 knivet om TV-seerne. Nå ligger det an til en ny lørdagskrig.

I fjor fikk over 1,1 million seere med seg «Mesternes mester»-premieren. Den første helgen i januar sparkes den sjette sesongen av programmet i gang, 20 minutter før TV 2 setter startskuddet for «Hver gang vi møtes».

NRK-programmet flyttes frem grunnet kortere helgerevyer i nyttårshelgen. Det tror TV-sjef i Mediacom, Marianne Massaui, at kan gi statskanalen en fordel.
– Det er sannsynlig at NRK kan vinne mye på det. Det er et godt trekk som oftere benyttes blant de kommersielle kanalene. Begge programmene er gode produksjoner, er familievennlig, og har et stort seerpotensiale. Lørdagsrevyen er et av de mest sette, faste programmene i Norge, så det blir spennende å se hvor mange seere som blir med rett videre på Mesternes Mester.

– Sterk konkurranse

LADER OPP: Tora Berger er blant idrettsstjernene som skal delta i «Mesternes mester». Foto:Jostein Magnussen,VG

Det bekymrer allikevel hverken TV 2 eller NRK.

– Vi har tradisjon for å sende «Hver gang vi møtes» på lørdagene kl. 20.00. Vi møter alltid sterk konkurranse på lørdagene, så vårt fokus er hele tiden å lage best mulig programmer fremfor å bekymre oss for hva konkurrentene gjør, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2.

– «Hver gang vi møtes» er et godt og sterkt lørdagskonsept som har ligget parallelt med «Mesternes Mester» før. En programserie vil alltid møte sterk konkurranse når den ligger på lørdagskvelden sier kanalsjef for NRK1, Lise Storm Hansen

I forrige sesong slet TV2s flaggskip med lave seertall. Kommunikasjonssjefen mener seerne vil bli fenget av kjemien mellom artistene.
– Vi er veldig godt fornøyd med årets sesong av «Hver gang i møtes» så det er bare å glede seg til premieren 3. januar. Allerede i første program med Bjarne Brøndbo blir det sterke følelser, og kjemien mellom artistene i år er sjeldent god. Det gnistrer i flere av tolkningene og flere av artistene vil nok overraske seerne på flere måter, sier Dahl.

Ny duell

Høsten 2014 har danseglade kjendiser svingt seg på parketten i «Skal vi danse» for TV 2, mens NRK har fått artister til å kjempe om å bli den ultimate entertainer i «Stjernekamp».

Programmene har hatt jevne seertall, og TV 2-programmet hadde sin beste sesongsiden 2011. Allikevel var det NRK som trakk flest seere til sitt finaleprogram.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder