ULVIK: Kongeparet og programleder Atle Bjurstrøm i Ulvik i forbindelse med årets fylkesbesøk. Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer

NRK arbeider med ny sendetid for «Året med kongefamilien»

«Året med kongefamilien» som egentlig skulle vært sendt på NRK 2. juledag ble tatt ut av sendeskjema av hensyn til Ari Behns pårørende.

Programmet er heller ikke tilgjengelig på strømmetjenesten NRK TV.

– NRK utsatte torsdagens program «Året med kongefamilien» av hensyn til de pårørende. NRK arbeider nå med en alternativ dato for å sende programmet, opplyser Tonje Bergmo, kommunikasjonsansvarlig i NRK Strategi og Medier, til VG.

les også

Ari Behn er død

SKAUGUM: Kronprins Hakon får sin mor, Dronning Sonja på besøk på Skaugum. Her med programleder Atle Bjurstrøm. Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer

I VGs TV-guide ble programmet, som er nærmest en årlig tradisjon, presentert på denne måten:

«I 2019 reiste Kong Harald og Dronning Sonja på fylkesbesøk for femtiende gang. I vakre Hardanger tar de imot NRK og forteller om deres sterke kjærlighet til de ulike delene av landet vårt. Vi er også med når Kronprinsen får sin mor på besøk på Skaugum. Og du får gjensyn med store og små begivenheter som har preget Kongefamilien gjennom året».

les også

Ari Behns familie: – Enormt takknemlige for den overveldende støtten

Fredag ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) endrer nyttårstalen sin etter Ari Behns bortgang.

– Dette skjer i hensyn til hans familie og alle som er berørt av det som har skjer nå. Det er ikke vanlig praksis å kommentere talen før den er holdt, men vi mener det er riktig å gjøre det i dette tilfellet, sier Ida Dahl Nilssen ved Statsministerens kontor til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder