FOLKEOPPLYSER: Andreas Wahl, programleder for «Folkeopplyseren» vant kampen om seerne igår kveld. Foto: NRK
FOLKEOPPLYSER: Andreas Wahl, programleder for «Folkeopplyseren» vant kampen om seerne igår kveld. Foto: NRK

«Folkeopplysingen» mest sett av TV-premierene

TV

(VG Nett) «Folkeopplysningen» på NRK1 ble mest sett av mandagens mange TV-premierer. Programleder og fysiker Andreas Wahl klarte å samle 575.000 seere til sitt program. «Jakten på kjærligheten» endte opp med 495.000.

Publisert:

Av NRK1 programmer mandag var det bare Dagsrevyen med sine 651.000 seere som hadde flere seere.

Annerledes TV-program

- Kanskje et litt annerledes tv-program, og det ser ut som publikum satte pris på det. Tror de også traff tidens ånd med sitt tema i går, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til VGNett.

«Jakten» opp fra ifjor

Også i TV 2 er de godt fornøyd med sesongens første «Jakten på kjærligheten». I fjor ble premiere-programmet sett av 465.000 seere. Denne gangen var det i snitt 495.000 som fulgte årets kjærlighetssøkende bønder. På det meste var 561.000 seere innom.

- Dette er en kjempestart for et av våre sterkeste konsepter. Økningen fra i fjor er betraktelig og lover veldig godt for fortsettelsen, for vi vet av erfaring at «Jakten» øker utover sesongen, sier Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør i TV 2 til VG Nett.

Populær premiere-reprise

TVNorge hadde to premierer mandag kveld. Naturlignok var det størst oppmerskomhet rundt et av kanalens store flaggskip gjennom mange sesonger, «71 grader nord», som åpnet denne sesongen med 358.000 seere. «Gøy på landet» endte opp med 132.000 på den første sendingen, men overrasket stort med reprisen senere på kvelden faktisk hadde så mange som 271.000 seere.

- Jeg kan faktisk ikke huske at en reprise har fått høyere seertall enn selve premieren. Forhåpentligvis betyr dette at noen av seerne stiller seg inn på TVNorge klokka 19.30 i kveld. Da er det allerede duket for ny episode av «Gøy på landet», sier kanalens kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen.

- Positive tilbakemeldinger

Også TV3 hadde to premierer i går kveld. Den nye humorserien «Landsfareren» ble i snitt sett av 91.000 seere med en topp på 122.000 seere. 56.000 fikk med seg «Redningsskøyta».

- I direkte konkurranse mot konkurrentenes flaggskip, «71 grader nord» og «Jakten på kjærligheten», synes vi dette er en fin start for «Landsfareren». Vår målsetning er å tilby seerne et tydelig, nyskapende og annerledes alternativ på mandager, og det har vi lykkes med. Vi er veldig fornøyde med programmet, og det er også hyggelig å registrere at vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra seerne på sosiale medier, sier informasjonssjef Glenn Ø. Støldal i TV3/Viasat4 til VG Nett.