OSTEKAKE: Mammaen til Aleksander Walmann Åsgården bakte kake til Sondre Lerche på fredag. Da Aleksander gikk videre spiste de kake sammen - også med mammaen til Sondre. Foto: Roger Neumann

The Voice-finale: Alle frykter Martin

Les hvordan The Voice-mentorene ble venner med sine kandidater, og hvem de tror vinner finalen til slutt.

Artikkelen er over syv år gammel

TEAM SONDRE: Spiser kake sammen

SISTE MELDING FRA SONDRE. «Gratulerer Aleksander! Håper dagen var flott i Porsgrunn. Familien og Herremannen hilser. Sees straks! S.»

- Hva slags forhold har dere?

Sondre: Det er blitt lettere å komme nær hverandre nå som det bare er oss. På fredag bakte mammaen til Aleksander en kake til meg. En helt nydelig ostekake med bringebær og gele-lokk.
Aleksander: Han er blitt en helt rå kompis. Han er en veldig god kommunikator, dialogen vår er bra, alt flyter så lett.

VG NETT følger The Voice-finalen fra klokken 20 i kveld! Chat med VG Netts journalist Tommy Brakstad gjennom hele finalen!

- Hva er det mest overraskende ved hverandre?

Sondre: Bakgrunnen Aleksander har. Han har reist jorda rundt som snowboardstjerne - og vært skikkelig popstjerne i den verdenen. I tillegg har han jobbet i omsorgsbolig. Han har en overraskende miks - og en bakgrunn som gjør at han kan takle å være med på dette sirkuset.
Aleksander: Sondre er veldig morsom. Og jeg ble overrasket over musikksmaken hans. At han liker alt fra det han gjør selv til Beyoncé.
- Hvilken av hverandres egenskaper skulle dere hatt?

Sondre: Jeg skulle ønske jeg var god til å stå på snowboard.
Aleksander: Erfaringen innen musikk!
Les opp den siste tekstmeldingen dere fikk av hverandre
Sondre: Jeg er litt dårlig på telefon, men vi har sendt mye mail. Fra Aleksander på 17. mai: «Hei kompis:) Ville bare si gratulerer med dagen:) Kos deg masse i dag og hils kone og familie! Snakkes i morgen:) Hilsen Aleksander»

Aleksander: Tilbake fra Sondre: «Gratulerer Aleksander! Håper dagen var flott i Porsgrunn. Familien og Herremannen hilser. Sees straks! S

- Hvem er den tøffeste konkurrenten på fredag?

Sondre: Martin! Han er en fantastisk sanger. Han har vokst fra gang til gang, og nå har publikum endelig oppdaget ham.
Aleksander: MARTIN HALLA! Han er en joker. Han er helt rå! For en type, altså.

Tett på nett: Finalistene svarte leserne i går. Les svarene her!

VENNER: Yosef Wolde-Mariam har tro på at Leif Anders Wetzel, som han bare kaller «bestefar» plutselig kan overraske ved å vinne hele konkurransen. Foto: Roger Neumann.

TEAM YOSEF: Drikker pils sammen

SISTE MELDING FRA YOSEF: «Leif-Anders, jeg driter i hva du synger, det blir bra uansett. Jeg tar meg heller en kaffe og hører på.»

- Hva slags forhold har dere?

Leif Anders: Yosef er veldig fin også når han ikke har showbiz-trynet på. Han er en fin samtalepartner. Vi har en ganske lik måte å prate på.

Yosef: Vi er veldig på nett, og vi har det fint over et par pils på kvelden når vi prater om hvordan vi skal videreføre hans karriere. Det er egentlig helt utrolig hvor godt vi kommer overens.

Hva er det mest overraskende ved hverandre?

Leif Anders: Hvor intelligent Yosef er. Han er mye mer reflektert og dypere enn det man tror.
Yosef: At Leif Anders musikals sett kan gjøre hva som helst - og publikum så til de grader omfavner det han gjør.
Hvilken av hverandres egenskaper skulle dere gjerne hatt?
Leif-Anders: Pågangsmotet og energien hans. Han har en tendens til å få ting gjort - i motsetning til det jeg har gjort hittil i karrieren min.

Yosef: Talentet hans. Nei, nå juger jeg. Jeg ville hatt dialekten hans. Den ønsker jeg meg til jul. Kona mi kjefter på meg fordi jeg prøver å snakke som Leif Anders hjemme.

Les opp den siste meldingen dere vekslet!

Leif-Anders: Den siste klare meldingen hans var: «Leif-Anders, jeg driter i hva du synger, det blir bra uansett. Jeg tar meg heller en kaffe og hører på.»

Yosef: Da vi spilte inn singelen hans, så satt jeg og digga - og da sa han: «Det er dette du skulle ha drevet med, gutten min, ikke all den rappinga med alle disse ordene.»
Hvem er den tøffeste konkurrenten på fredag?
Leif Anders: Martin Halla. Han er simpelthen den beste sangeren jeg har hørt de siste 20 årene. Og jeg er så glad for at også folket hører det.

Yosef: Bare ett ord: Martin!

TEAM HANNE: Møtes privat

SKRYTER AV MARTIN: Hege Øversveen og Hanne Sørvaag har stor tro på Martin Halla i kveld. Hege sier at uansett hva som skjer, så vil hun jobbe videre med musikk. Foto: Roger Neumann

SISTE MELDING FRA HANNE: «Flott det! God idé!:-) Glad det ble oss også! :-D Konserten gikk kjempefint, koselig crowd på sarpsborg torg! :-D»

- Hva slags forhold har dere?

Hanne: Vi snakkes mye utenom The Voice. I tillegg føler jeg at jeg er en god mentor for Hege, noen tar i mot råd og veiledning bedre enn andre. Hege er veldig flink til det.
Hege: Det har vært god kjemi fra starten. Hun har sett meg og satt pris på hva jeg gjør. Vi har også fått mye kontakt privat. Hanne har også kommet på en av mine konserter.

Hva er det mest overraskende ved hverandre?

Hanne: Hege fremstår jo som den blideste dama i hele verden. Men hun har også en sårhet og en melankoli i seg.
Hege: Hun har skikkelig bein i nesa. Hun ser blid og søt og snill ut, men har en edge.

Hvilken av hverandres egenskaper skulle dere gjerne hatt?
Hanne: Jeg skulle gjerne vært like tøff som Hege på lydsjekk. Hege gir bånn gass og roper ut at hun trenger mer gitar og ditt og datt. Hun er veldig bestemt og tydelig og får det som hun vil. Der kan jeg lære noe.

Hege: Jeg har veldig lyst til Hannes erfaring som låtskriver. Hanne kan skrive en låt på 20 minutter.

Les opp den siste tekstmeldingen dere fikk av hverandre

Hanne: Fra Hege etter semifinalen: «Hei:) Takk for i går! Glad det ble oss:) Gikk konserten bra i dag? Du, tenker jeg dropper gitaren jeg. Blir bedre å fokusere på sangen. Da får jeg også gjort litt mer ut av meg:) ka du trur?»
Hege: Fra Hanne: «Flott det! God idé!:-) Glad det ble oss også! :-D Konserten gikk kjempefint, koselig crowd på sarpsborg torg! :-D»

- Hvem er den tøffeste konkurrenten på fredag?

Hanne: Martin har noe veldig spesielt. Han har også klart å være litt hemmelig gjennom konkurransen og plutselig kommet som et smell - eller mer som en rose som er sprunget ut.
Hege: Martin! Gode, gode Martin som jeg har en enorm respekt for. Han har store sjanser fremover, han har personlighet og stemme så det holder.

Foto: Roger Neumann

TEAM MAGNE: Ringer hverandre om nettene

SISTE MELDING FRA MAGNE: «Hvis du er våken, ring meg»

Hva slags forhold har dere?

Martin: Magne er åpen og medmenneskelig, en person som ønsker deg velkommen - og det er veldig deilig. Han ser ikke på dette som jobb. Han er engasjert og ringer meg på kvelden når han kommer på noe. Vi er blitt kompiser, og det er stas.
Magne: Det er det forholdet som har vart lengst, og vi har bygget opp en tillit. Jeg lover ikke noe som jeg ikke holder. Han er en super-easy person, og jeg har stor respekt for potensialet hans.

- Hva er det mest overraskende ved hverandre?
Martin: Jeg trodde Magne hadde mer stjernenykker. Man har jo alltid litt fordommer, men Magne er helt nede på jorda. Ting er ikke bare fasade med Magne.
Magne: Hele han er en stor overraskelse. Han er en veldig lite pushy fyr som man oppdager mer og mer av etter hvert. I mine øyne så er han The Voice, ikke TV-programmet, men Norges nye store stemme.

Hvilken av hverandres egenskaper skulle dere gjerne hatt?

Martin: Han er veldig besluttsom og ikke redd for å ta feil. Det er en god egenskap å ha.
Magne: Stemmen hans, gitt. Min kone har et sånt forhold til stemmen hans, at hun nesten begynner å grine hver gang. Dessuten hans FIFA-skills. Han er en rev på det.
Les opp den siste meldingen dere vekslet:
Martin: Fra Magne søndag kveld 23.13: «Hvis du er våken, ring meg». Siste e-post: «Du er kongen av iTunes!».
Magne: Fra Martin etter semifinalen: «Takk for i går. Herre min hatt, for en kveld!»

Hvem er den tøffeste konkurrenten?

Martin: Leif Anders har rutinen, Hege de glødende øynene og Aleksander har den naturlige innfallsvinkelen og er også en kvinnebedårer.
Magne: Leif Anders. Han har en fremtoning som fenger publikum, og er i likhet med Martin en upretensiøs og veldig musikalsk fyr.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder