Italiensk sykehus: Gandolfini rammet av hjertestans

Skuespiller James Gandolfini ble forsøkt gjenopplivet i både ambulansen og på sykehuset etter at han ble rammet av hjertestans.

Artikkelen er over seks år gammel

Den amerikanske skuespilleren, som døde i går kveld, 51 år gammel, var i Italia i forbindelse med Taormina Film Festival på Sicilia.

Nyhetsbyrået AP skriver at Gandolfini ble rammet av fatal hjertesvikt onsdag, og ble erklært død klokken 23 etter gjenopplivingsforsøk både i ambulansen og på sykehuset.

Ifølge Dr. Claudio Modini, som leder Roma-sykehuset Policlinico Umberto Is akuttmottak, kom Gandolfini til sykehuset ved 22.40-tiden, altså 20 minutter før han ble erklært død.

PROTOKOLL:Del ditt beste «Sopranos»-minne

Det vil bli gjennomført en obduksjon av Gandolfini 24 timer etter dødsfallet, slik italienske lover krever, skriver AP.

Prisvinnende skuespiller

Skuespilleren vant en Golden Globe og flere Emmy-priser for rollen som mafiaboss i HBO-serien «Sopranos».

Se bilder fra «Sopranos»-stjernens liv !

Nå hylles han av kolleger og samarbeidspartnere gjennom hans suksessrike skuespillerkarriere.

- Han var et geni. Alle som så ham i selv en av hans minste opptredener, vet det. Han er en av de største skuespillerne i sin tid, for ikke å si en av de største noensinne, sier Sopranos-skaper David Chase.

Spilte i over 20 filmer

Gandolfini var 35 år og jobbet i en bar på Manhattan da han begynte å ta skuespillertimer. Siden spilte han i over 20 filmer, blant annet «True Romance», «Get Shorty», «The Mexican» og «The Man Who Wasn't There».

I 2007 produserte han TV-dokumentaren «Alive Day Memories: Home from Iraq» med ti intervjuer med sårede veteraner fra Irak-krigen.

Tre år senere kom en dokumentar hvor han analyserte innflytelsen posttraumatisk stresslidelse har hatt på soldater og deres familier opp gjennom USAs historie.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder