GOD KJEMI: Pernille Sørensen har bevist at de har god tone tidligere, som her i NRKs «Brille» i 2013. Men om hun blir ny kvinne i «Nytt på Nytt», gjenstår å se.

GOD KJEMI: Pernille Sørensen har bevist at de har god tone tidligere, som her i NRKs «Brille» i 2013. Men om hun blir ny kvinne i «Nytt på Nytt», gjenstår å se. Foto:Mattis Sandblad,VG

VG-lesernes «Nytt på Nytt»-favoritt

– Pernille Sørensen setter pris på tilbakemeldingene

Flertallet av dem som har foreslått arvtager når Ingrid Gjessing Linhave (37) slutter, heier på Pernille Sørensen (37).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I går kunne VG melde om at Linhave slutter i «Nytt på Nytt»-panelet etter halvannet år. Samtidig lanserte vi en uhøytidelig spørreundersøkelse om hvilken kvinnelig kjendis leserne våre ønsker skal overta jobben.

Nå må det nevnes at NRK faktisk allerede har bestemt seg, og at vedkommende har for lengst har takket ja. Men mens TV-seerne må vente enda noen dager på kunngjøringen, er det lov å gjette og spekulere.

OVER: Jon Almås og Knut Nærum vinker nå farvel til Ingrid Gjessing Linhave. Bildet er fra 2013, da de ønsket henne velkommen i trioen. Foto:Helge Mikalsen,VG

Og akkurat det har våre lesere gjort – både i kommentarfeltet i artikkelen «Hvem vil du skal overta for Ingrid i «Nytt på Nytt» og på Facebook/rampelys og Facebook/VG.

– Setter pris på tilbakemeldingene

Selv om Jon Almås og Knut Nærum før ansettelsen av Linhave i 2013 fastholdt at det i tråd med tradisjonen måtte bli en blondine som fikk plass i panelet, er VG-lesernes favoritt et sted mellom blondine og brunette.

Pernille Sørensen, skuespiller og komiker, troner helt øverst på ønskelisten og er den heteste kandidaten til å steppe inn i «Nytt på Nytt», ifølge de mange hundre som har kommentert under den uformelle «kåringen».

Hemmelighetsfull

VG har forsøkt å komme i kontakt med Sørensen for å høre hva hun synes om responsen. Men hun er ordknapp. Vi får følgende melding fra Rune Viken i hennes management Stand Up Norge:

«Pernille Sørensen setter veldig stor pris på VG-lesernes tilbakemeldinger, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Hun henviser til prosjektleder i «Nytt på Nytt», Guri Skavlan».

POPULÆR: Pernille Sørensen, her på Komiprisen for en tid tilbake. Foto:Krister Sørbø,VG

Gamle kjente

37-åringen er godt kjent for NRK-seerne fra før. Hun spiller blant annet mot Jon Almås i NRKs komiserie «Side om Side» og har flere ganger tidligere vært gjest i «Nytt på Nytt». Sørensen har for øvrig vært med i et titalls episoder av underholdningsserien «Brille», hvor hun blant annet har vært på lag med både Jon Almås (2013) og Knut Nærum (2012).

Hun var også med på å skape humorserien «Melonas» på statskanalen fra 2002–2006. Hun er i tillegg kjent som paneldeltager i «20 spørsmål» og «Løvebakken». Sørensen figurerer også i «Knerten»-filmene (). I 2003 vant hun Komiprisen for årets nykommer. Privat er hun gift med komiker Dagfinn Lyngbø (42), som hun har to barn med.

Her er noen av kommentarene fra VG-lesere under torsdagens artikkel:

«Pernille kommer til å passe inn som om ingenting hadde skjedd. Hun er utrolig underholdene og kjapp med linjene sine.»

«Pernille Sørensen uten tvil. Fantastisk artig dame!»

«Det må jo bli Pernille Sørensen! Hun er dyktig, morsom og etter min mening langt mer voksen og profesjonell enn de fleste andre kandidatene»

«Pernille Sørensen ville gitt programmet en ny dimensjon.»

«Må jo bli Pernille Sørensen. En av de beste komikerne jeg vet om!»

«Pernille Sørensen, suveren og rappkjefta! Passer utmerket!»

OGSÅ POPULÆRE: F.v.: Hilde Skovdahl, Sigrid Bonde Tusvik, Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth. Foto:MARTE VIKE ARNESEN og KRISTER SØRBØ,VG

Under Sørensen finner vi Hilde «Charter-Hilde» Skovdahl (45). Hun får seg en god latter når VG ringer og forteller at hun er nummer to på listen – ikke så veldig langt bak Sørensen.

Hilde: – Jeg hadde passet godt

– Tuller du? Så gøy! Jeg skjønner jo selvsagt at NRK allerede har valgt etterfølger, men det var likevel fantastisk å oppleve all responsen etter at jeg ble nevnt i VGs artikkel i går. Folk ringte med ned og sendte private meldinger, sprudler Skovdahl.

– Jeg er kjempeglad! Det er viktig å ta vare på de små gledene. For meg, som ofte er gjest i Østlandssendingen på fredager, er det viktig å vise at jeg har en seriøs side også. Det er ikke bare charter. Jeg vet at jeg hadde passet veldig godt i «Nytt på Nytt» – det hadde jeg fikset, hevder 45-åringen.

«NYTT PÅ NYTT»-SJEF: Guri Skavlan. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Blir klart til uken

«Nytt på Nytt»-prosjektleder Guri Skavlan forteller til VG at mange har ringt NRK med sine forslag til mulige arvtagere. Hun har følgende kommentar til at Pernille Sørensen er mest ønsket av VG-leserne:

– Det er veldig hyggelig med stort engasjement, men ingen får svaret før til uken. Pernille må jo bare være ærefull - det må jo alle være som er nevnt i denne sammenhengen.

– «Charter»-Hilde følger hakk i hæl på Sørensen, hva sier du til det?

– Gjør hun det? Ja, jeg kan si at henne blir det ikke.

Topp fem-listen rundes av med følgende trio: Sigrid Bonde Tusvik (35), Henriette Steenstrup (40) og Else Kåss Furuseth (34), i nevnte rekkefølge. De er aktuelle med sitt felles show «Mot i brøsta».

Her kan du se hvilke andre navn som diskuteres blant VGs lesere.

Seermagnet

16 år har gått siden «Nytt på Nytt» ble sendt på NRK første gang. Almås og Nærum har vært med hele veien, mens første kvinne – Anne-Kat. Hærland – etter hvert overlot roret til Linn Skåber – som igjen ble etterfulgt av Linhave.

Aktualitetsprogrammet er med sine godt over én million seere hver fredag, blant NRKs desidert største flaggskip.

FÅ RAMPELYS-NYHETER PÅ FACEBOOK:Klikk her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder