POPULÆR: Robert David Hall, Marg Helgenberger, Paul Guilfoyle, Eric Szmanda, Jorja Fox, og George Eads poserer med prisen for beste tv-drama. Serien har vært svært populær de siste årene. Foto: Reed Saxon , Ap

Slutt for «CSI» etter 15 år på skjermen

Serien avsluttes med en to timer lang avslutning som sendes på amerikanske tv-skjermer i kveld.

  • Angelica Hagen
Publisert:

Premieren ble sendt oktober 2000. Ingen trodde serien skulle bli en så stor suksess som den ble. Serieskaper Anthony Zuiker, som før «CSI» hjalp studenter med leksene og skrev dikt for menn som ønsket å imponere kjæresten, har tidligere uttalt til CBS News at han fortsatt klyper seg i armen over tv-suksessen.

– Jeg har alltid elsker å skrive, men trodde aldri jeg kom til å kunne leve av det. Men det var før «CSI», sier han.

Det hele startet med «CSI: Crime Scene Investigations» i Las Vegas. Senere har flere spinoff-serier dukket opp med handlinger i både Miami og New York. «CSI: Cyber» vil fortsette å leve på skjermen, selv om «moderserien» nå avsluttes.

Serien har i tillegg blitt dataspill. Sesongavslutningen vises på TVNorge 7.oktober.

CSI Miami: David Caruso fikk kultstatus - så ble det stille (VG+)

Stjernespekket finale

I siste episode vil vi få et gjensyn med Marg Helgenberger, i rollen som Catherine Willow og William Petersen i rollen som Gil Grissom.

– Å være tilbake på CSI-settet for å spille inn finaleepisoden, var som om ingen tid hadde gått. Det var som i går, sier Petersen.

TILBAKE: Jorja Fox og Marg Helgenberger fikk spille inn en siste episode av den populære serien sammen. Foto: Jennifer Graylock , Ap

Han tror suksessen kommer av at serien ga seerne en sannhet: man kan være forvirret over mange ting, men man kan stole på bevisene, mener han.

Laurence Fishburne: Ted Danson overtar rollen

– Det var deilig å få spille med Billy (William Petersen journ. anm.). Vi har alltid hatt god kjemi. Han er morsom og jeg ler alltid av vitsene hans, sier Helgenberg om å være tilbake på sett.

Helgenberg forlot serien for tre sesonger siden.

Fortsatt svimmel

Eventyret ender altså i natt og gir de trofaste seerne en mulighet til å ta farvel med de store stjernene i serien.

Jorja Fox har vært med i alle sesongene i rollen som forsker Sara Sidle. I starten hadde hun liten tro på at serien kom til å overleve, og sier til nettstedet at hun var sikker på at serien kom til å avsluttes etter en sesong.

TVNorge: Fikk bli med på «CSI»-settet

Noen dager etter å ha spilt inn siste episode, sier Fox til CBS News at hun fortsatt føler seg litt svimmel.

– Akkurat nå føler jeg meg glad over avslutningen. Jeg reflekterer over den fantastiske tiden vi har hatt, og nå har vi muligheten til å avslutte kapittelet. Det er en veldig god følelse, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder