SPARKET VENNENE: Tyra Banks følte at både Nigel Barker, J. Alexander og Jay Manuel (nederst) måtte ut av programmet for å fornye det hele. Foto: Pa Photos / Wenn.com

Tyra Banks: - «Top Model» må fornyes

Derfor kvittet hun seg med alle dommerne bortsett fra seg selv

Eks-supermodell og programleder Tyra Banks mener hun måtte sparke hele dommerpanelet i «Top Model» for å tilføre programmet noe nytt.

  • Martine Lunder Brenne

Tyra Banks har ledet 18 sesonger av modellkonkurransen hun selv startet, «America's Next Top Model», men først nå har hun ryddet kraftig opp i rekkene.

Blant annet har både Nigel Barker, Jay Manuel og J. Alexander fått fyken, selv om de lenge har vært noen av seriens mest profilerte dommere og veiledere. I tillegg er de Tyra Banks personlige venner.

Nyheten om at de tre ikke får fortsette har skapt bølger i amerikanske medier, og Tyra har nå snakket ut om situasjonen til Access Hollywood.

- Vi har kommer til et punkt hvor vi føler showet rett og slett trenger noe helt nytt, forklarer Banks og fortsetter:

- Det er veldig vanskelig, fordi jeg elsker gutta mine og de har vært der siden begynnelsen.

Likevel så altså den tidligere Victoria's Secret-modellen seg helt nødt til å avslutte alle de tre kontraktene.

Ikke overrasket

PROGRAMLEDER I NORGE: Mona Grudt har ledet de siste sesongene av programmet i Norge. Foto: Lasse Berre

Kjendis- og motefotograf Nigel Barker har vært med siden konkurransens andre sesong i 2004, men skal altså ikke være med i de fremtidige programmene. Han tar imidlertid avskjeden med knusende ro.

- Det var ikke et sjokk. Jeg er venn med både Tyra og de andre produsentene. Det har blitt diskutert om jeg skulle fjernes tidligere, så jeg visste at det kom til å skje en gang, sier han til E! Online.

Kjente dommere

Tidligere har en rekke kjente ansikter fra motebransjen sittet i dommerpanlet. Blant annet har Twiggy, Janice Dickinson, Kimora Lee Simmons, Paulina Porizkova og Nole Marin vært med, mens kelly Curone er panelets nyeste innslag.

Hvem som skal erstatte J. Alexander som catwalk-trener og J. Manuel som veileder er ikke klart.

Det er Kathrine Sørland, Vendela Kirsebom og Mona Grudt som har ledet programmmets norske versjon, som hadde premiere i 2006. Programmet går ut på at 15 jenter skal konkurrere om en modellkontrakt og andre premier gjennom en rekke konkurranser knyttet til modellbransjen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder