FØR OG ETTER: Signe Maria Taubøll (18) gikk inn i «Top Model» med langt, lyst hår (bildet innfelt), men måtte gjennom en skikkelig forvandling. Foto: TV3
FØR OG ETTER: Signe Maria Taubøll (18) gikk inn i «Top Model» med langt, lyst hår (bildet innfelt), men måtte gjennom en skikkelig forvandling. Foto: TV3

Top Model»-Signe: - Jeg holdt ikke ut

TV

(VG Nett) Signe Marie Taubøll (18) var så misfornøyd med sitt nye utseende i «Top Model» at hun trakk seg fra hele modellkonkurransen.

Publisert: Oppdatert: 09.02.18 09:11

- Det var kanskje litt drastisk, men samtidig uunngåelig, sier Signe til VG Nett om beslutningen om å reise hjem.

Allerede i første episode fikk TV-seerne se at Drøbak-jenta måtte ofre sine lange, lyse lokker. Hun ble klippet kort og fikk rødt hår.

- Følte meg stygg

- Jeg følte meg så stygg at jeg ikke ville se meg selv i speilet. De sa jeg var for søt, men alle må jo ha sin egen stil. Kunne de ikke bare la meg være søt? I stedet gjorde de meg til en annen person. Alle mine nye rosa klær var ubrukelige til håret mitt. De eneste fargene jeg kunne bruke etter forandringen, var sort og hvitt, sier Signe til VG Nett.

Det var også svært tungt for 18-åringen å være avskjermet fra omverdenen. Selv om hun delte leilighet med mange andre jenter, fikk de ikke bruke mobiltelefon eller kommunisere med verden utenfor på annen måte mens innspillingen pågikk.

Kjøpte kunstig hår

- I tillegg hadde jeg fryktelig hjemlengsel, forklarer Signe, som før hun reiste hjem til Drøbak, kjøpte hår-extensions.

- Jeg orket ikke at de hjemme skulle se meg sånn. Det tok lang tid før jeg viste meg med kort hår, sier modellhåpet.

Nå har håret grodd ut til skulderlangt igjen, og det er bleket blondt. Selv om Signe har bevart modelldrømmen og er tilknyttet et byrå i Oslo, er skolen det viktigste for 18-åringen nå.

Skolen viktigst

Signe er student ved toppidrettsskolen i Wang, hvor hun er aktiv innen volleyball.

- Der er jeg omgitt av ekte mennesker som bryr seg om andre. I modellbransjen er det ingen som bryr seg. Man blir bare brukt. Veldig mye dreier seg om å være tynn, men jeg kommer aldri til å la meg presse til å gå ned i vekt, forsikrer Signe.

Hun angrer ikke på at hun ble med i «Top Model». Erfaringene er verdt å ta med seg.

- Men jeg synes ikke det var noe gøy i det hele tat. I ettertid kan det være lett å si at jeg burde holdt ut og ikke trukket meg. Men der og da var det ikke mulig, sier Signe.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Inga: - Var mye sulten

Signe var ikke den eneste modellen som forlot konkurransen i mandagens episode. Inga Maurstad (17) fra Karasjok ble sendt hjem i juryutvelgelsen. Men Inga ville også selv reise hjem. Særlig etter at Signe hadde bestemt seg for å dra, mistet Inga motet. De to var blitt gode venner.

- Jeg var sulten nesten hele tiden. Derfor sov jeg mye og følte meg uvel. Jeg synes ikke vi fikk nok mat, sier det unge modellhåpet som gikk ned tre kilo de to ukene hun var med.

LES OGSÅ: Ble kalt lubben på TV

LES OGSÅ: Storm om vektkrangelen: - Trist

Ville trekke seg

Inga hevder hun forklarte til TV-teamet at hun ville hjem, Hun sier også at hun informerte om at hvis ikke juryen sørget for å sende henne ut, så ville hun også trekke seg.

- Jeg tror kanskje ikke jeg hadde blitt sendt hjem dersom jeg ikke hadde oppført meg som jeg gjorde på slutten, sier Inga til VG Nett.

Hun synes det var helt greit å ryke ut foran juryen.

- Jeg var bare glad for å få reise. Men jeg ønsker fortsatt å jobbe som modell, bare ikke gjennom reality-TV. Jeg angrer ikke på at jeg ble med, for jeg har fått noen modelltilbud etter at jeg dukket opp på TV. Så noe godt har kommet ut av det, mener Karasjok-jenta.

TV3: - Blir passet på

TV3 tar avstand fra kritikken om lite mat. De hevder Inga selv må ta ansvar for at hun var spesielt sulten en dag hun ikke rakk frokosten.

- Jentene har en deltageransvarlig som passer på dem under hele innspillingsperioden, også når det kommer til ernæringen. Men deltagerne må selv ta ansvar for å møte opp til måltidene som blir servert, sier informasjonskonsulent Line Vee Hanum til VG nett.

Vee Hanum forklarer at Inga ble sendt ut av konkurransen fordi hun ikke viste tilstrekkelig utvikling på fotoshootene.

- Hun leverte alt i alt ikke de resultatene som ble forventet. Det er vanlig at deltagere ikke er fullt ut motivert til en hver tid, men dette svinger og hadde ikke noe å si for utstemmingen i denne episoden, forsikrer informasjonskonsulenten om juryprosessen.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om