BYTTES UT I MIDTEN: Jon Almaas skal ikke lenger lede kollegene Pernille Sørensen og Johan Golden. Foto: Anne Liv Ekroll NRK

Slik blir nye «Nytt på nytt»

Prosjektleder Charlo Halvorsen (57) utelukker ikke overskrifter à la  «Kyllingstuntet», når Bård Tufte Johansen (47) overtar for Jon Almaas (49).

Artikkelen er over tre år gammel

Nyheten om at Jon Almaas gir seg i «Nytt på nytt» slo ned som en liten bombe i går morges. Etter 17 år i programleder-stolen er han på vei ut, både fra NRK og de siste årenes mest sette TV-program i Norge. Almaas gir seg også i den populære komiserien «Side om side».

VG kommenterer: Nå må «Nytt på nytt» bli nytt

Han valgte å gå til TVNorge, og prosjektleder Charlo Halvorsen måtte ut på jakt. Valget falt på Bård Tufte Johansen, og med han i stolen bekrefter han at det blir et nytt «Nytt på nytt» TV-publikumet får se.

– Det er viktig for oss at det er en endring i programmet i og med en ny person i midten. Rammeverket er det samme, men Bård vil tilføre seg og sitt, sier Halvorsen til VG.

Bakgrunn: Jon Almaas slutter i «Nytt på Nytt»

OVERTAR FOR ALMAAS: Komiker Bård Tufte Johansen. Foto: Jan Petter Lynau VG

Tufte Johansen slo gjennom med «Lille Lørdag» på nittitallet sammen med Harald Eia. Og skandaleoverskrifter har han også bidratt til, blant annet med det famøse «Kyllingstuntet» foran sykehuset der Thorbjørn Jagland var lagt inn med illebefinnende. Halvorsen vil ikke svare på om «Nytt på nytt» blir drøyere eller snillere med Tufte Johansen i sjefsstolen. Men han er soleklar på at programmet skal ha «edge».

– Jeg tror ikke vi skal ikle oss kyllingkostymet igjen, men det er langt fra en tannløs programleder vi får. Det skal absolutt være en «edge». Noen skal bli sinte på «Nytt på nytt» også.

– Hva så du i Bård?

– Han er en komiker som har vært grensesprengende gjennom mange år. Han har også blitt voksen og har endret uttrykk, men det er fremdeles det fremoverlente, og det å se på nyhetene på en annerledes måte som gjelder. Det er veldig lite høytflygende, han ser det lille i det store. Jeg oppfatter ham som veldig jordnær i humoren sin.

Tufte Johansen har ikke villet kommentere sin nye jobb overfor VG, men han har lettet på sløret overfor NRK.

– Det hadde vært deilig om «Nytt på nytt» var i trøbbel og jeg kom inn som redningsmann, fleiper han.

– Det er en ære å bli spurt, men det er klart man gruer seg. Jon Almaas skal ha ære for å ha gjort Norges morsomste og beste program i 17 år, så det handler vel om å ikke ødelegge for mye, sier Tufte Johansen.

Med Almaas’ exit er det ingen igjen av dem som var med fra starten.

Lik et engelsk 60-tallsband som turnerer uten noen originalmedlemmer, Halvorsen?

– Jeg er ikke enig i den sammenligningen. Jeg tror TV-programmer har godt av en «turnover» innimellom. Hvis vi ser det fra månen, så har vi ikke hatt mye turnover i løpet av 17 år. Jeg tror endringer bare vitaliserer og gjør ting gøy og fremoverlent. Jeg er veldig rolig på det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder