KANALBYTTE: Susanne Furøy Wergeland går fra TV2 til TVNorge.
KANALBYTTE: Susanne Furøy Wergeland går fra TV2 til TVNorge. Foto: Line Møller , VG

Susanne Furøy Wergeland (30) skifter kanal

TV

Sportsankeret har fått seg ny jobb i Discovery Networks og
gir seg i TV2 etter nesten fem år.

Publisert:

Siden mars 2011 har hun hatt TV2 som arbeidsplass hvor hun blant annet har vært anker i TV2-sporten. Hun skifter ikke helt faglig beite i sin nye jobb. Hun skal ifølge en pressemelding fra kanalen få en viktig rolle i sportsredaksjonen som nå rustes opp for Tippeligaen fra 2017 og OL fra 2018.

– Jeg er glad for å få lov å bli med når gjengen i Discovery nå skal begi seg ut på noen krevende og helt garantert veldig morsomme år, sier Wergeland til VG om sin kommende jobb.

Husker du? Wergeland overtok jobben fra en annen tidligere TV 2-profil

De nye utfordringene passer henne meget godt privat også.

– For min del passet det perfekt. Jeg har pendlet i fem år, de tre siste har jeg hatt kjæreste i Oslo og det har vært vanskelig. Nå har vi i tillegg giftet oss og da var det på tide å bo sammen også, fortsetter hun.

I sommer sa nemlig den blide 30-åringen ja til Atle Jørstad, som er sjef for Rampelys-avdelingen i VG.

Furøy Wergeland understreker at hun fikk jobbtilbudet før Discovery Networks sikret seg Tippeligarettighetene, men sier hun jublet høyt da det ble klart.

– Jeg elsker Tippeligaen, sier 30-åringen som bare har godord å si om arbeidsgiveren hun forlater.

– Jeg er veldig takknemlig overfor sjefen min i TV 2 som har vist meg stor tillit. Jeg har fått være med på mye og jeg har hatt det veldig gøy med kolleger som fremdeles kommer til å være gode venner.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu i TVNorge og Discovery Networks er godt fornøyd med nysigneringen.

– Susanne er drivende dyktig og veldig allsidig, så dette er en drømmesignering for oss. Hun kommer til å jobbe både som programleder og reporter, og blir sentral i den prosessen vi er i gang med nå, hvor vi bygger opp en slagkraftig sportsredaksjon som skal håndtere fire OL, seks år med Tippeligaen og alt annen spennende sport som kommer på våre kanaler i tiden framover, sier han til VG.