TIL USA: Det amerikanske presidentvalget er utslagsgivende for at Fredrik Skavlan i høst flytter hele redaksjonen til New York. Foto: Erlend Daae VG

«Skavlan» flytter til New York

Fredrik Skavlan (50 i dag) flytter hele redaksjonen til New York i slutten av september.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En nybygd scenografi er på vei over med båt til Manhattan, hvor det skal spilles inn tre-fire show.

Dermed går en karrierelang drøm i oppfyllelse for Skavlan. Allerede i 1999 – året etter aller første sesong av «Først og sist» var Skavlan og hans sjef i NRK, Charlo Halvorsen, på studietur i New York for å studere talkshow-helter som David Letterman og Jay Leno.

Skavlan til VG: – Har ikke bygget karrieren på kropp!

Et ekstra påskudd for å flytte redaksjonen til New York akkurat i høst er det amerikanske presidentvalget og FN-uka, selv om programmene ikke skal ha typisk valgtema.

– Og så har vi jo hatt stort hell med booking av gjester når vi har vært i London, så nå blir det spennende å se hva vi får til på Manhattan, sier Skavlan.

– Kommer Donald Trump?

– Nei, det kan jeg ikke tenke meg. Uansett er det for tidlig å si noe om gjester. Men det blir kult, sier Skavlan i et større intervju til VG i dag, samme dag som han fyller 50 år og kan feire 20 år fartstid på TV:

Snakker ut: Om kjærligheten, kritikken, temperamentet – og om kroppen

Talkshow-kongen snakker her åpent om jobb og kjærlighet, og om det viktigste livet har lært ham. Han røper også hvorfor han ble sint da et dameblad nylig publiserte bilde av ham og «Skam»-jentene.

I fjor: Fredrik Skavlan fikk barn nummer fem

De første to av høstens Skavlan-program vil bli spilt inn som vanlig i Stockholm. Deretter spilles ett inn i Oslo før hele redaksjonen setter kursen over dammen. Dermed utvider Fredrik Skavlan sine innspillingsbyer – Oslo, Stockholm og London – med New York allerede om kort tid.

Etter planen vil gjestene bli en miks mellom amerikanske og skandinaviske gjester.

Opptur: Skavlan med milliongevinst

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder