POPULÆR TV-STAB: F.v.: Kevin McKidd som Owen Hunt, Justin Chambers som Alex Karev, Chandra Wilson som Miranda Bailey, Gaius Charles som Shane Ross, Tessa Ferrer som Leah Murphy, Jessica Capshaw som Arizona Robbins, Sandra Oh som Cristina Yang, Ellen Pompeo som Meredith Grey, Patrick Dempsey som Derek Shepherd, Sara Ramirez som Callie Torres, Jerrika Hinton som Stephanie Edwards, Camilla Luddington som Jo Wilson, Sarah Drew som April Kepner, Jesse Williams som Jackson Avery og James Pickens, Jr. som Richard Webber. Foto:ABC/Bob D'Amico,

Spoiler: Sjokk-dødsfall i «Grey's Anatomy»

En av seriens desidert største stjerner måtte bøte med livet i gårsdagens episode i USA. NB: Ikke les videre hvis du ikke vil vite hvem!

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

TV 2 i Norge ligger omtrent én måned etter det amerikanske sendeskjemaet, så ennå drøyer det litt før sykehusseriens fans her til lands får se den dramatiske utviklingen i «Grey's Anatomy».

Men på Twitter og andre sosiale medier er det storm etter at rollefiguren Derek Shepherd, spilt av Patrick Dempsey (49), døde. «McDreamy», som han gjerne kalles, har vært med i alle 11 sesongene av den prisbelønte dramaserien.

Ombestemte seg

Det er ikke første gang TV-seerne har forberedt seg på å ta farvel med den populære legen. I 2011 kunngjorde Dempsey at han ville slutte året etter. Men han ombestemte seg.

Så sent som i 2014 skrev han under en ny kontrakt med ABC som innebar to nye år i serien. Hvorfor dette nå har blitt forandret, er uvisst. Men denne gangen er det ingen tvil om at skuespilleren har satt punktum for sin rolle i serien. Dr. Sheperd er død. VG skal ikke her røpe detaljene rundt hvordan det skjer.

– Kommer til å savne ham

Sjefprodusent Shonda Rhimes sier en uttalelse ifølge People:

«Derek Sheperd er og vil alltid være en utrolig viktig karakter – for Meredith (kona, spilt av Ellen Pompeo, red anm.), for meg og for fansen. Jeg hadde absolutt aldri forestilt meg at jeg skulle ta avskjed med «McDreamy». Patrick Dempsey har formet Derek på en måte jeg vet vi begge håper er blitt et betydningsfullt forbilde – lykkelig, trist, romantisk, smertefull og alltid sannferdig når det gjelder hva unge kvinner bør kunne kreve av moderne kjærlighet. Vi kommer alle til å savne ham».

Dempsey selv har så langt ikke uttalt seg om den brå exiten.

11 SESONGER: Patrick Dempsey har vært med i «Grey's helt fra starten. Foto:Jennifer Graylock,Ap

Mens den siste episoden i inneværende sesong ruller over skjermene i USA 14. mai, sendes ikke finalen før i juni i Norge.

DISKUTER:Hva synes du om at «McDreamy» forsvinner for godt? Kjør debatt i kommentarfeltet under artikkelen.

Nyseparert

Nyheten om at «Grey's Anatomy» mister sin kanskje største sjarmør, kommer kun tre måneder etter at det ble kjent at Dempsey skal skilles fra kona Jillian Fink (48) etter 15 års ekteskap.

Da VG møtte 49-åringen i 2008, i forbindelse med premieren på «Made of Honor», benyttet Hollywood-sjarmøren Norgesbesøket til å rose norske kvinner.

– De er veldig vakre. Naturlige og varme. Og alle har glimt i øyet – de har noe helt spesielt.

Les også:«McDreamy» i kyssekrangel

Utvalgt filmografi for Patrick Dempsey

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder