BRUNETTE: Emilia Clarke, her på GQ Men of the Year Awards i London i forrige uke, er bare blond på TV. Foto: Jonathan Short , Ap

TV-stjernen hater sex-scener

Emilia Clarke (28) har vist seg naken i en rekke heftige scener i «Game of Thrones». Nå er hun lei.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den prisbelønte TV-serien er kjent for grafiske volds- og sexscener, og Clarke figurerer i mange av dem – i rollen som platinablonde Daenerys «Khaleesi» Targaryen. Men de som tror at skuespilleren liker det, må tro om igjen.

– Jeg er britisk, så jeg gremmes ved sånne ting – jeg hater det, sier 28-åringen i et intervju med Daily Mail.

POPULÆR: Emilia Clarke i rollen som Daenerys «Khaleesi» Targaryen. Foto: Paul Schiraldi , HBO

– Jeg ønsker ikke å få sex slengt i ansiktet mitt. Derimot har jeg alltid vært av den oppfatningen at hentydningen er mye mer pirrende enn selve akten, sier Clarke til avisen og legger til:

– De fleste sexscener man ser på film eller TV er billig og har kun som formål å tiltrekke seg seere.

Spoiler alert: Sjokk-scener i «Game of Thrones

Les anmeldelsen av sesong fem her

Også Clarkes kolleger i serien er klar over 28-åringens motvilje mot de dristige seansene. Spanske Oona Chaplin (29), som spiller Talisa i serien, har tidligere uttalt til pressen at Clarke har gitt sjefprodusentene klar beskjed om at hun vil bli kjent for skuespillertalentet, ikke for brystene sine.

Les også: Naken stjerne skapte kaos

En annen som nylig uttalte seg kritisk til sex på film, er norske Liv Ullmann (76). Ullmann synes at noen av sexscenene i nyere filmer er så grafiske at de ligner mer på pornofilmer.

Kan vinne

Emilia Clarke er for øvrig nominert til prestisjetunge EMMY førstkommende søndag for beste kvinnelige birolle i nettopp rollen i «Game of Thrones». Hun var nominert også i 2013, men vant ikke. Nå kan TV-serien, som også har norske Kristofer Hivju (36) på rollelisten, ta storeslem. De stiller med hele 24 vinnersjanser.

Sesong seks har premiere på HBO Nordic til våren.

Det er imidlertid ikke bare på TV at Clarke har vist seg uten en tråd. Også på Broadway-scenen i New York for to år siden ga hun publikum hakeslipp. I fjor ble hun kåret til verdens mest attraktive kvinne.

Les også: Seerrekord i USA

Flere nyheter på rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder