SKAL KJEMPE: Programleder er Dag Erik Pedersen sammen med de 11 deltagerne i den sjette sesongen av Mesternes mester. Fra venstre: Pål Gunnar Mikkelsplass, Mette Solli, Frode Andresen, Aleksander Hetland, Mini Jacobsen, Kari Schibevaag, Lars Bystøl, Tora Berger, Harald Martin Brattbakk, Monica Valen og Marit Mikkelsplass. Foto:Roy Darvik,

Dette visste du ikke om «Mesternes Mester»-deltakerne

En av deltakerne spiser dessert etter både lunsj og middag, mens en annen har fobi mot å være kald på føttene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bare menn har vunnet NRK-suksessen «Mesternes mester». Mens det var tidligere basketballspiller Marco Elsafadi som stakk av med seieren i fjor, ble også de fire første sesongene vunnet av menn. I denne sesongen har tidligere skiskytter Tora Berger (33) seilt opp som favoritt.

Deltakerne som må bryne seg på Berger er tidligere skihopper Lars Bystøl (33), tidligere fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (48), tidligere Rosenborg-spiller Harald M. Brattbakk (42), svømmer Aleksander Hetland (33), tidligere skiskytter Frode Andresen (41), tidligere proffsyklist Monica Valen (43), tidligere kickbokser Mette Solli (39) Marit Mikkelsplass, og Kari Schibevaag (35) som drev med kiting på høyt nivå.

Hvilken av deltakerne overrasket deg mest? Si din mening og diskuter i kommentarfeltet under!

KONKURRENTER: Harald Martin Brattbakk, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og Frode Andresen. Foto:Mattis Sandblad,VG

Fan av kjendis - endret navn

Tidligere fotballspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (48) har ikke bare hatt fotball som yrke.

– Jeg kjørte Taxi i Bodø da jeg var 21 år, og som 14-åring vurderte jeg å bli dommer i fotball i stedet for spiller, forteller Jakobsen til VG.

48-åringens, som kun målte 113 centimeter på strømpelesten i 1. klasse på barneskolen, røper også at han endret sitt eget navn på grunn av sitt store idol.

– Jeg skiftet navn fra Jan til Jahn på grunn av Jahn Teigen. Har også hull i øret på grunn av samme mann.

Spiser dessert to ganger om dagen

Han er født i Nederland, har dansk mor og er oppvokst i Afrika. Tidligere skiskytter Frode Andresen (40) forteller at hovedinteressene hans i barndommen var «Star Wars» og skateboard.

Skateboard var forbudt i Norge, så vi måtte smugle det inn fra Sverige og skate «i smug», røper Andresen.

Som juniorløper var dagene fullstappet - med skole på dagtid, trening på kvelden og avispakking på natta. I dag nyter 40-åringen livet og unner seg det lille ekstra hver dag.

– Jeg spiser dessert etter både lunsj og middag, hver dag.

Hjalp amerikansk kjendis

Tidligere fotballspiller Harald Martin Battbakk (43) var ivrig på skolen og brukte vinterferien i 6. klasse på å gå på skole hos gamle naboer på Røros. 43-åringen har også gått på flyskole i USA.

– Jeg fløy en PT-17, dobbeltdekker fra Boeing, bygd i 1936, da jeg gikk på flyskolen, forteller Brattbakk, som også har hjulpet en amerikansk illusjonist og mangemillionær.

– Jeg har vært medhjelper til David Copperfield på liveshow i Las Vegas.

PÅ SICILIA: Innspillingen av NRK-programmet foregikk på øya Sicila. Her er tidligere svømmer Aleksander Hetland i sitt rette element. Foto:Mattis Sandblad,VG

Redd for å fryse

Svømmeren Aleksander Hetland (32) skulle egentlig delta i den forrige utgaven av «Mesternes Mester», men så røk akillessen etter en hoppetau-konkurranse. Han ble klar til årets sesong, men du vil ikke se svømmeren barbeint i programmet.

– Jeg har fobi mot å være kald på føttene, så jeg går alltid i tøfler.

Selv om svømmeren til tider kan virke som en tøff kar, har også han sine svake stunder.

– Jeg gråter på slutten av filmen « Marley and me» hver gang.

Forelsket i død mann

Tidligere kickbokser Mette Solli (39) var som folk flest forelsket som barn. Problemet var at hun var forelsket i en mann som var død lenge før hun ble født.

– Jeg var skikkelig forelsket i James Dean da jeg var liten. Jeg ble knust da jeg skjønte at han var død.

I tidlig alder forsøkte Solli seg som skuespiller, men under en forestilling gikk ikke alt etter planen.

– Jeg skulle besvime i armene til Kåre. Men Kåre tok meg ikke imot, for han var litt beskjeden. Så jeg deiset i gulvet.

Sitter inne om sommeren

Tidligere syklist Monica Valen (43) er det vi kan kalle en filmentusiast - men det blir ikke en filmkveld uten popcorn.

– Jeg elsker popcorn og ser aldri en film uten.

I 1994 siden vant hun Norges første verdensmesterskap i landeveissykling på Sicilia. Tjue år senere er hun like glad i sporten som tok henne verden rundt.

– Jeg elsker sporten min, og det gjør at jeg sitter mye inne om sommeren for å følge med. Nå for tiden blir det mest husmortrim, forteller 43-åringen.

GOD STEMNING: Det var knapt noen sure miner under innspillingen av «Mesternes Mester» på Sicilia. Tora Berger, Kari Schibevaag og Monica Valen koser seg selv om de er konkurrenter. Foto:Mattis Sandblad,VG

Litt lat

Tidligere langrennsløper Marit Mikkelsplass (49) kan skilte med flere gull-, en sølv og en bronsemedalje. Men ifølge henne selv har hun ikke flere skjulte talenter.

– «What you see, is what you get».

Mikkelsplass er gift med tidligere langrennsløper Pål Gunnar Mikkelsplass (53), men de som tror at to gifte langrennsløpere utgjør et par som trener mye, tar tydeligvis feil.

– Jeg oppfatter egentlig meg selv som litt lat. Hverdagen er fylt opp med jobb, aktiviteter, liv og røre. Jeg setter derfor utrolig stor pris på en rolig stund med en god bok. Jeg kan kose me alene, og synes det er godt å ikke ha folk rundt meg hele tiden. Trene gjør jeg når det passer seg.

Ble lei laks

Den verdensvante kiteren Kari Schibevaag (35) kan fortelle at hun ikke alltid har vært like glad i å reise på tur.

– Da jeg spilte håndball skulle vi på tur med laget. Jeg hadde pakket sekken og var veldig klar for å reise på tur. Da vi skulle inn i bussen nektet jeg å reise. Mor måtte bli meg hjem igjen mens laget reiste på tur. Dette skjedde et par ganger før jeg klarte bli med laget på tur.

På hjemmebane mente Stavanger-jenta at hun fikk nok Omega-3, med fisk på menyen seks dager i uken.

– Vi spiste utrolig mye laks, og jeg ble veldig lei. Jeg likte det ikke. Så satt jeg veldig lenge ved bordet og nektet å spise. Jeg fikk ikke gå om jeg ikke hadde spist, og siden treningen skulle begynne snart stappet jeg all fisk opp i ganen og sa at jeg hadde spist. Da mor sa: «greit», smatt jeg inn på do og spyttet ut maten.

FISKELEI: Kari Schibevaag ble servert fisk seks dager i uken. Kanskje var det middagene som trakk henne mot vannet? Foto:Mattis Sandblad,VG

Skal være rettferdig

Dag Erik Pedersen holder i tøylene og leder deltakerne gjennom de krevende øvelsene. Pedersen sier til VG at de har vært svært nøye i utvelgelsen av øvelser. Han forsikrer at det ikke skal være noen fordeler for gutta i årets sesong

– Jentene vil heller ikke ha forsprang, de ønsker å konkurrere på like vilkår. De ønsker seg ikke akkurat strikking og hekling heller, sier programlederen og ler.

Etter premiereprogrammet, som ble sett av 961.000 seere, var det Lars Bystøl som ble liggende i bunnen. Han tar med seg poengene inn lørdagens, som har tema «stress».

Tøff konkurranse

Berger innrømmet at konkurranseinstinktet ble vekket til live igjen under innspillingen.

– Det er alltid til stede når man begynner å konkurrere om noe, men jeg trengte ikke like mye forberedelser for å konkurrere i «Mesternes Mester», som man trenger når man skal konkurrere i OL og i skiskyting, sa hun til VG.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Pål Gunnar Mikkelsplass og Tora Berger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder