SLUTTER: Chef (bak) må finne en ny stemme etter at Isaac Hayes forlater serien i sinne. Foto: Reuters

«Chef» forlater «South Park» i protest

Misliker spøk rundt religion

(VG Nett) Etter mer enn 100 episoder trekker stemmen bak den populære «South Park»-kokken seg ut av TV-serien.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Isaac Hayes har bedt om å bli løsrevet fra kontrakten som binder ham til animasjonsserien.

I en pressemelding i går begrunnet Hayes - som har vært fast medlem av «South Park»-staben i ni sesonger - at han ikke er fornøyd med den utviklingen serien har hatt. Hayes forklarer at han ikke kan stå inne for programmets «økende ufølsomhet når det gjelder personlige åndelige trosretninger».

- Intoleranse

«Det finnes en plass i denne verden for satire, men det er et punkt hvor satiren slutter og intoleransen overfor andre mennesker og trosretninger tar over», skriver Hayes i uttalelsen ifølge MTV.

«Religion er hellig for mennesker og bør til enhver tid respekteres og hedres. Som en menneskerettsforkjemper gjennom 40 år kan jeg ikke støtte et show som vanærer andres tro og levesett», fortsetter Hayes.

Homsespøk rundt Tom Cruise

Animasjonsserien, som har vært på lufta siden 1997, har tatt seg friheten med å fleipe med de aller fleste livssyn opp gjennom årene.

Det som skal ha fått begeret til å flyte over for Hayes, skal ha vært den omstridte episoden «Trapped in the Closet», hvor filmstjernen Tom Cruise bokstavelig talt skal lokkes ut av skapet. I denne episoden får Cruises trosretning Scientologien også gjennomgå kraftig.

Selv skal Hayes ha meldt seg syk den dagen episoden ble spilt inn for halvannet år siden. Chef glimrer med sitt fravær i episoden som har fått Tom Cruise til å se rødt.

- Han er scientolog

Matt Stone, en av skaperne bak suksesserien, hevder at Hayes aldri tidligeere har protestert når de har fleipet med kristne, jøder og muslimer.

- Hayes er selv scientolog, og det er derfor han reagerer, sier Stone som forsikrer at de vil etterkomme Hayes' ønske om å slippe fri fra kontrakten.

- Vi ønsker ham lykke til videre, sier «South Park»-sjefen.

Hva som skjer med Chef - om han får ny stemme eller skrive sut av serien - er ikke bestemt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder