ARVTAGER: «Ella» er en av hovedpersonene i den nye NRK- serien «Blank» Foto: NRK

NRK P3 slapp ny «Skam»-lignende serie i det stille

Helt uten forvarsel lanserte NRK P3 sent lørdag kveld «Blank», en ny serie om livet etter videregående. Den minner for mange gledelig mye om Skam, skriver NRK.

  • NTB

les også

Slik vil svenskene kopiere «Skam»-suksessen

Så langt er det lagt ut to klipp, to skjermbilder av meldinger og minst tre instagramkontoer er knyttet til serien.

Klipp og bilder publiseres fortløpende på samme måte som gigantsuksessen «Skam», og søndag morgen samles ukens klipp i en episode, skriver NRK. De to klippene som ligger ute heter «Hvor er vi» og «Vi er stille».

Tre av karakterene vi møter er Ella Correia Midjo, Susanne Gressum og Mats Danielsen. De har sine egne Instagram-profiler, og bilder og chat-meldinger legges ut på NRKs egen Blank-nettside

les også

Slottet nekter å svare på «Marius-kritikken»

Det er nachspiel, usikkerhet, sex og en hverdag som virker usedvanlig ekte, skriver NRK.

Som med «Skam» har NRK vært svært sparsommelige med å dele detaljer rundt den nye TV-serie.

– NRK lager jo nye serier for unge, og andre, hele tida. Så det er bare å følge med, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Blaauw-Hval til NRK.

NRK P3 er også i gang med en annen serie, som har fått navnet «Lovleg». Den skal fra juni av spilles inn på Firda videregående skole på Sandane i Nordfjord, der det bor under 3000 innbyggere.

les også

NRK-serien «Jenter» vant Emmy-pris

Ungdommene på den aktuelle skolen oppfatter serien som en «Skam»-oppfølger», men P3s redaksjonssjef for TV og utvikling, Håkon Moslet, holder kortene tett til brystet. «Lovleg» er seriens arbeidstittel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder