Vil du bli millionær?: JA, svarte Juritzen

TV

«Vil du bli millionær?» spurte Arve Juritzen på TV 2. Den eneste som ble det, var han selv... I fjor fikk han utbetalt over to millioner fra firmaet sitt, Juritzen AS.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:20

Ingen opplevde å vinne toppgevinsten på to millioner kroner i Arve Juritzens suksessprogram «Vil du bli millionær?» på TV 2. Men Juritzen fikk full jackpot i sitt eget selskap Juritzen AS, som omsatte for 15,5 millioner kroner. Og eneaksjonær Arve Juritzen bevilget seg 1 725 000 kroner i skattefritt utbytte (pengene er allerede beskattet i selskapet) og 378 000 kroner i lønn. Til sammen over 2,1 millioner kroner.

I år 2000 går selskapet enda bedre.

- I år har vi tredoblet omsetningen og ender på over 40 millioner kroner. Dessuten har vi åpnet kontor i Bergen, sier Arve Juritzen til VG.

- Du tjente over to millioner kroner. Hva brukte du pengene til?

- Jeg er en enkel gutt fra Drammen, så jeg puttet pengene i banken. Det er nok ikke særlig økonomisk. Men jeg har ikke nok greie på aksjer til å investere i det.

Arve Juritzen unner seg litt luksus. Han drar på fine ferieturer.

- Jeg bruker mye penger på reiser. Nå skal jeg til Italia, først til Roma, deretter skal jeg dykke i Ustica og så skal jeg besøke et helt spesielt hotell på Sicilia, sier Juritzen, som «samler på» forskjellige hoteller rundt om i verden.

TV-produksjonsselskapet Juritzen AS produserer blant annet «TV 2 hjelper deg», «God kveld, Norge!», «Tid for mat, reise og hage», «Dyreparken» og «Metropol live».