NY ROLLE: Patrick Fugit som den plagede Kyle i «Outcast». Foto: FOX

Patrick Fugit har gått fra barnestjerne til demonjeger

CANNES (VG) Han slo igjennom med et brak som søt gutt i «Almost Famous» da han var 16. Nå er Patrick Fugit (33) klar for en ny skrekkserie fra skaperen av «The Walking Dead».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Du har garantert sett ham som tenåringsklønete og sjarmerende reporter som får være med på bandturné i «Almost Famous», der han spilte mot Kate Hudson. I 2014 var han å se som etterforsker i David Fincher-filmen «Gone Girl».

Denne gangen er det skrekk Patrick Fugit prøver seg på, i en ny serie basert på tegneserien av Robert Kirkman ved samme navn, «Outcast».

Leste du: «The Walking Dead»-skuespiller siktet for fyllekjøring.

Serien blir beskrevet som et «eksorsist-drama» og følger Kyle Barnes, en mann som siden han var liten har vært omgitt av demonbesettelse. Som voksen forsøker han å komme til bunns i de paranormale hendelsene, og snubler over avsløringer som kan skade flere enn ham selv.

Misbrukt

– Hvordan nærmet du deg rollen som Kyle når serien og tegneserien ble skrevet samtidig?

– Jeg hadde lest gjennom tegneserien da jeg var på audition, men det er mye mer materiale å ta av i manuset enn i tegneserien. Jeg studerte noen av Kyles fysiske trekk i tegneserien, men mesteparten kom fra å lese manuset og tenke på Kyles barndom – eller hans mangel på barndom, og at han ble misbrukt, forteller Fugit og fortsetter:

BERØMT: Patrick Fugit som William Miller og Kate Hudson som Penny Lane i «Almost Famous». Foto: Nordisk Film Distribusjon

– Jeg prøvde å bygge en rollefigur som er sympatisk, men som samtidig er i stand til å utføre noen ganske mørke handlinger, som vold og følelsesmessig svært intense ting.

Har du sett: Dette har skjedd med «Love Actually»-skuespillerne.

INTERVJU: VGs Ingvill Dybfest Dahl møtte David Alpert (t.v.) og Patrick Fugit (t.h) i Cannes. Foto: Privat

Utviklingen av TV-serien startet før tegneserien ble publisert i 2014, og i august 2015 startet innspillingen. VG møtte hovedrolleinnehaver Fugit og produsent David Alpert på TV-festivalen Mipcom i Cannes oktober. Da var de midt i en intens innspillingsperiode.

Alpert er også involvert som produsent på «The Walking Dead», «Talking Dead» og «Fear the Walking Dead».

– Jeg elsket serier som «Tales From the Darkside» og «Twilight Zone» da jeg vokste opp. Men de seriene hadde ikke nødvendigvis noen løpende historie som bandt episodene sammen, episodene var mer enkeltstående historier, sier produsenten.

Omvisning i «The Walking Dead»-studioet: Her lages zombiene.

Ekstreme situasjoner

– Jeg tror muligheten til å fortelle historier som en sammenhengende føljetong, er det som har ført til skrekk-sjangerens gjenfødelse på TV, legger han til.

DEMONJAKT: Fugit som Kyle Barnes og Philip Glenister som presten Anderson i «Outcast». Foto: FOX

Fugit synes skrekksjangeren er en interessant sjanger å utforske rollefigurer i:

– For det ligger i sjangerens natur at karakterene blir satt under et ganske hardt press, og de går gjennom mange intense følelser. Når du for eksempel tar en rollefigur som Rick Grimes og setter ham i en så ekstremsituasjon som i «The Walking Dead», er det en interessant plattform . Om du kan ta rollefigurer som er interessante og underholdende å følge med på, og så se hvordan de oppfører seg når alt står på spill, og man til og med har paranormale ting med i miksen, så synes jeg det er interessant å se på, sier han.

Mer om TV: Disse seriene kommer i 2016.

Ville ikke gjenta «Almost Famous»

– Med suksessen du fikk tidlig med «Almost Famous», hvordan formet du karrieren videre?

– Ha, ha! Det gjorde jeg ikke. «Almost Famous» skjedde var da jeg var 16 år, og det var mye oppmerksomhet på meg og flere andre unge folk som alle konkurrerte om de samme rollene på den tiden. Etter det fikk jeg tilbud om å spille veldig like rollefigurer som den jeg spilte i «Almost Famous», og det ville jeg og teamet mitt styre unna, forteller skuespilleren og utdyper:

– Jeg ville utforske filmiske temaer jeg brydde meg om og jobbe på prosjekter jeg brant for. Og «Almost Famous» ga meg nok fremdrift til å gjøre det i noen år. Jeg tror jeg bare gikk bananas og spilte i en haug med indiefilmer, og det var det. Mye gikk under radaren eller ble ikke sett, men jeg brant for alt sammen!

Selv liker Fugit best de eldre skrekk-klassikerne:

– Jeg liker klassikerne. Det er noe med fargen, kvaliteten og lyden på de gamle filmene: Det er noe ved det som er veldig «low-fi», og det gjør dem veldig nifse. Noen ganger synes jeg nye skrekkfilmer er for glatte.

Fikk du med deg: «Homeland» utsettes til 2017.

KATT OG MUS: Fugit og Ben Affleck i «Gone Girl». Foto: Twentieth Century Fox Norway

– Hvordan håndterer du dine egne indre demoner?

– Jeg har en veldig sammensveiset familie jeg står veldig nær, en sammensveiset vennegjeng og en fantastisk kjæreste. I tillegg har jeg mange hobbyer som holder meg opptatt, så det er min metode, sier Fugit med et smil.

– Hva med overnaturlige opplevelser, har du selv opplevd noen?

– Nei, aldri. Jeg vokste opp med å kjøre motorsykkel med faren min. Og det å være på en motorsykkel i midt i ørkenen i Utah, er som en åndelig eller hellig ting for familien min. Det er nok det nærmest jeg har kommet. Men jeg har aldri sett noe spøkelse!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder