ALLE: Bak fra venstre: Vibeke Hoff, Marit Fiskum, Øystein Hetland, Silje Dahl, Stig Granheim, Erling Nesbø, André Fredriksson og Mri Skymoen. Foran fra venstre: Morten H. Aamaas, Anja Jenssen, Charlotte Jacobsen, Eilev Bjerkerud, Mads Fosdal og Marte Søreide. Utfordrer Jasdeep Singh Kalirai er ikke med på bildet. Foto: Espen Solli , TV 2

Slik er livet etter «Farmen»

De fløy på do konstant både natt og dag inne på gården, og mens noen raste ned i vekt, la andre på seg. Nå er det hverdag igjen.

Artikkelen er over fire år gammel

Søndag kveld går Eilev Bjerkerud (27), Marte Søreide (23) eller Øystein Hetland (25) av med seieren i «Farmen». De har vært på gården i elleve uker, andre mye kortere. Men hvordan har livet vært for deltagerne etterpå? Hvordan reagerte kroppen på det magre gårdslivet og den brå overgangen til 2015? Hva med reaksjonene fra omgivelsene – og hvem er venner i dag?

Følg vår direktesending fra kl. 19.30.

VG har spurt alle som var innom gården i minst én uke.

Fikk du med deg? Kritiserer Gaute-galoppen i «Farmen»: – At de tør!

Marte Søreide. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

MARTE SØREIDE (23)

– Det var veldig rart å komme ut, spesielt når mange ville ha svar på mye. Jeg var sliten og ville ha fri. Etter hvert har det eskalert med forespørsler, men nå er det bare veldig positivt. Det var godt å se familie og venner igjen og innse hva som betyr noe i livet, nemlig at det er det samme hva du gjør, bare du er fornøyd.

– De første ukene på gården var det veldig lite mat. Musklene rant vekk, og vi raste ned i vekt. I ettertid har både kondisjon og styrke blitt dårlig, og jeg er ennå ikke tilbake der jeg skal være. For lite salt og proteiner gjorde at vi gikk veldig mye på do.

– Reaksjonene fra folk har utelukkende vært positive. Folk synes jeg er tøff som har turt å blottlegge meg.

– I dag har jeg best kontakt med Eilev, Charlotte og Mads. Ellers holder alle kontakt på Facebook.

Så du denne? «Farmen»-Marte: – Tøft at Mads måtte dra

Øystein Hetland. Foto: Fredrik Solstad , VG

ØYSTEIN HETLAND (25)

– Det var fint å komme hjem igjen, men jeg savner litt den sosiale delen med og ha så mange folk tett på. Inne på gården var det akkurat dette jeg gledet meg til å komme bort fra, men jeg merker nå at jeg lengter litt tilbake.

– Kroppen er nok tilbake til der den var nå. Jeg gikk ned noe på gården, men har kommet meg fint.

– Det har kun vært positive tilbakemeldinger, så jeg er veldig fornøyd. Noen kompiser liker å mobbe syngingen min eller andre ting de synes er kleint, men det må jeg tåle.

– Jeg har god kontakt med flere av deltagerne og jevnlig kontakt med de som holder til i Oslo.

Les også: «Farmen»-Øystein fikk eksperthjelp av verdensmesterbroren

EILEV BJERKERUD (27)

– I starten var det en stor omveltning å komme tilbake til 2015. Jeg ble stresset av mye mennesker og trafikk og slet med søvnen. I tillegg var det et veldig savn etter de andre.

– Kroppen var utmattet etter oppholdet, og jeg var veldig energiløs. Jeg strevde med dagens kosthold med mye salt og sukker og hadde lite matlyst de første dagene. Dette var spesielt, i og med at vi hadde drømt om hamburger i ti uker.

– Reaksjonene fra omverdenen har bare vært positive.

– Jeg har mye kontakt med mange, spesielt Øystein, Mari og Charlotte. Og jeg snakker en del med Marte på telefon. Det hender også at jeg ringer Marit og får noen saftige gloser på røret. Mads har jeg også hatt noe kontakt med.

Husker du? «Farmen»-Eilev fikk 14 cm lang kvist inn i hodet

Eilev Bjerkerud. Foto: Jan Petter Lynau , VG

CHARLOTTE JACOBSEN (22)

– Det har vært rart, men godt å komme hjem. Ukene etterpå har bydd på mye spennende.

Charlotte Jacobsen. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Kroppen ble dvask og slapp på gården. Vi har vært mye ute, men det var lite som krevde utholdenhet, så kondisjonen ble latterlig dårlig. Et lite variert kosthold gjør en tung og oppblåst. Men jeg er i gang med å trene meg i form igjen.

– Jeg var ikke særlig sulten de første ukene hjemme. Magen har vært litt annerledes og synes tydeligvis det er uvant med normal kost. Vi jentene mistet også mensen der inne. Og vi var utrolig mye på do, dag og natt. Uten salt i maten rant alt rett gjennom. Dette har heldigvis stabilisert seg. Jeg slet med å få sove den første uken jeg var ute.

– Noe av det aller koseligste, er når folk sier de endelig vil se på «Farmen» nettopp fordi de mener jeg har gjort programmet fint.

– Vi deltagerne har mye kontakt.

Nådde nesten finalen: Charlotte var glad Eilev slo henne

VIBEKE HOFF (61)

Vibeke Hoff. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Livet har vært som normalt etterpå, men litt uvanlig med mye media på besøk – men det har bare vært hyggelig.

– Jeg var fryktelig sulten da jeg kom hjem og kunne spise hele tiden. Etterpå har jeg gått opp i vekt, men jeg er på vei ned nå. Selv om jeg var sulten inne på gården, levde jeg mye sunnere og følte meg bedre.

– Reaksjonene har bare vært positive. I starten ble jeg stoppet ofte av folk som sa hyggelige ting og ville ta bilder. Noen har ringt og invitert meg på date, men det har jeg ikke latt meg friste til!

– Vi deltagerne har kontakt på en lukket gruppe på Facebook, samt på telefon. Vi har også vært ute i Oslo. Jeg stortrives med alle, bortsett fra André.

Trakk seg: Følte på en intens uro

ANDRÉ FREDRIKSSON (50)

– Det har vært hektisk. Alle skal prate og rose meg for innsatsen på gården. I tillegg har det vært mye media, som jeg ikke er vant med. De jeg har snakket med, synes jeg har blitt mobbet og behandlet helt for jævlig. De forstår ikke at jeg holdt ut.

– Kroppen har oppført seg normalt, men jeg hadde et veldig søtsug de to-tre første ukene etter jeg kom hjem

– Jeg har kontakt med de aller fleste bortsett fra Charlotte, Marit, Mads og Anja. Det har vært en hektisk salgstid på fisk rett før jul, så jeg har kun besøkt Erling på Flåm – en flott helg.

Så du denne? «Farmen»-Andrés triste drama

Stig Granheim og André Fredriksson. Foto: Fredrik Solstad, Johannes Lovund , VG

STIG GRANHEIM (33)

– Livet etterpå har vært en stor opptur. Jeg kom meg fort tilbake i jobb og møtte hverdagen. Største forskjellen var vel at en cheeseburger aldri før har smakt så godt som den dagen jeg kom hjem.

– Jeg har ikke hørt annet enn hyggelige ord og får klemmer og «tommel opp» av både kjente og ukjente. Jeg angrer ikke et sekund.

– Vi er en gruppe på åtte-ni som holder god kontakt. Og vi har også en chattegruppe på Facebook som brukes flittig. Jeg er glad ikke TV-seerne får med seg alt vi skriver og fleiper om der! I desember skal flere av oss på hyttetur.

Førstemann ut: – Det var noe dritt

Marit Fiskum. Foto: Fredrik Solstad , VG

MARIT FISKUM (54)

– Livet etter «Farmen» har vært litt hektisk. Mye presse og intervjuer. Det har vært godt å være hjemme for meg selv, uten spørsmål. Jeg var ikke forberedt på at så mange skulle kjenne meg igjen.

– Etter syv uker på gården ble jeg dårlig i magen da jeg begynte å spise normalt igjen. Jeg har også hatt stort søtbehov og behov for mye hvile. Nå begynner kroppen å fungere igjen, men hodet er vel ikke helt med ennå etter så lang tid i ei boble.

– Mange stopper meg og vil ha autografer og selfies. De har sine meninger om oss og livet der inne, og lever seg litt for mye inn i programmet. Det kommer både positive og negative meldinger. Jeg har daglig kontakt med flere av de andre.

Husker du? Sendte venninnen ut av «Farmen» - knakk sammen

MARI SKYMOEN (21)

– Livet etter «Farmen» har stort sett vært helt likt som det var før, med unntak av ny jobb og mange nye bekjentskaper. De første dagene med lite mat, slet jeg veldig. Da jeg kom hjem, merket jeg hvor tilgjengelig alt er. Bare på to uker så jeg faktisk endringer på kroppen som et resultat av mindre og mer naturlig mat. Men dette klarte jeg dessverre ikke å opprettholde. Jeg kom inn i en dårlig vane med å spise det jeg har lyst på litt for ofte. Da jeg startet opp igjen med sminke hjemme, fikk jeg også stygg og uren hud.

– Det har vært en del som har spurt om jeg er hun som var med i «Farmen», eller som synes jeg ligner på henne.

– Jeg har hatt mye kontakt med flere i ettertid, spesielt Charlotte, Silje og Marit.

Les også: «Farmen»-Mari skjønte ikke at hun hadde tapt

Mari Skymoen- Foto: Fredrik Solstad , VG

ANJA JENSSEN (29)

Anja Jenssen. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Det er litt rart å se hvordan ting blir fremstilt på TV. Jeg kjenner meg ikke igjen i alt. Men det stemmer at jeg er stor i kjeften i hvert fall. Det har vært uvant å komme tilbake til rutiner.

– Jeg følte at kroppen ble renset. Ensidig kosthold er ikke bra, men som sykepleier vet jeg at det ikke er farlig i en kort periode.

– Reaksjonene har bare vært positive. Det eneste jeg reagerer på, er at folk ikke klarer å skille TV og virkelighet. Jeg fikk gjennomgå på «Farmens» Facebook-side. Jeg fatter ikke at voksne mennesker mellom 40 og 60 ikke klarer å forstå at det er et TV-program.

– Jeg har kontakt med Marit, Stig og Jas.

Så du denne? Forlot gården i smerter og tårer

SILJE DAHL (33)

– Livet etter «Farmen» er fint. Det var litt tomt og rart de første to ukene, men så kommer man tilbake til 2015 - sakte, men sikkert.

– Kondisjon og styrke ble svekket på gården, og formen er ikke helt tilbake ennå, men den kommer seg.

– Reaksjonene har vært positive. Mange har spørsmål om hvordan livet på gården «egentlig» er. Det er tydelig at «Farmen» engasjerer, og det merker også vi som var med.

– Jeg har veldig god kontakt med flere av deltagerne.

Les også: Silje ute av «Farmen» - nekter for å ta tapt med vilje

Jasdeep Sing Kalirai og Silje Dahl. Foto: Alex Iversen, Fredrik Solstad , TV 2 / VG

JASDEEP SINGH KALIRAI (33)

– Etter «Farmen» har livet vært rolig og mest fylt med jobb.

– Kroppen har reagert med å gå opp 12 kilo, nå veier jeg 102 kilo.

– Jeg får fine og koselige tilbakemeldinger av kjente og ukjente folk gata. Utrolig hyggelig!

– I ettertid har jeg hatt kontakt med både Øystein, Eilev, Charlotte, Mari og Marit.

Så du denne? Jas ferdig på gården: – Jeg var meg sjøl og ga f*** i konkurransene

ERLING NESBØ (48)

– Det var kanonbra å komme ut fra «Farmen», men etterpå har jeg opplevd et litt ekstra søtsug.

– Reaksjonene fra publikum har vært utelukkende positive.

– Jeg har absolutt hatt kontakt med mange av deltagerne etter innspillingen.

Husker du? Sannheten om «Farmen»-bråket

Erling Nesbø og Morten Husdal Aamaas. Foto: Fredrik Solstad , VG

MORTEN HUSDAL AAMAAS (40)

– Livet kom raskt tilbake til normalen. Inne på gården reagerte kroppen med å gå ned noen kilo. Bortsett fra én dag med magetrøbbel opplevde jeg at kroppen var mer i balanse, noe jeg tror kom av lite sukker og salt.

– Reaksjonene fra omverdenen har bare vært positive. Jeg blir lett gjenkjent, uten at det slitsomt.

– Jeg har litt kontakt med Stig og Anja.

Husker du? Morten røk ut av «Farmen» - overrasket samboeren med frieri

Mads Fosdal (28) har ikke vært tilgjengelig for intervju etter at han måtte trekke seg fra programmet på grunn av en bedragerirettssak, hvor han tidligere denne uken ble dømt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder