Sjekk forskjellen: «Farmen»-gården er ikke til å kjenne igjen!

FINNSVIKA (VG) Utallige arbeidstimer og mye penger er lagt ned for å gjøre gården klar for TV-innspilling.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over tre år gammel

Ved Nordre Kornsjø i Halden kommune ligger det som er årets «Farmen»-gård. Gaute Grøtta Grav er klar for nok en sesong som programleder, men det har ikke vært plankekjøring å få gården i stand til innspilling.

Les også: «Farmen»-gårdene gjennom ti sesonger

– Det gikk på hengende håret. Vi var usikre på om vi gapte over for mye, sier Grøtta Grav som innrømmer at søvn ikke har vært førsteprioritet den siste uken.

Programlederen forteller at de slet med å finne årets gård, og at de har vært i nær sagt alle kommuner sør for Trondheim på leting.

Les også: Full brannutrykning til «Farmen»-gård

I videoen øverst kan du få en snik-kikk på gården via en guidet tur av programleder Gaute Grøtta Grav.

Dyrt

Da produksjonen først fant gården ved Kornsjø var den på langt nær slik den ser ut i dag. Det er faktisk knapt mulig å kjenne seg igjen. Ikke nok med at hovedhuset har blitt totalrenovert, et eget hus til storbonden, et bakehus, to brygger og en låve er satt opp for å lage en skikkelig gård – kun for TV-seerne.

Les også: TV 2 lager kjendis-«Farmen»

– Vi har aldri brukt så mye. Det er klart det har kostet mer enn å ta over en bygningsmasse, men må bare bli bedre og bedre, så vi kan ikke senke kravene, sier Grøtta Grav.

Han anslår at bare låven har kostet 500.000 kroner.

Helt siden 23, mai har det blitt jobbet på spreng for å få gården og uteområdene klare til innspilling. Blant annet har hele gårdplassen, som tidligere bare var leire, blitt gravd ut og fylt opp med ny masse.

– Hvor mange dagsverk det har blitt lagt ned har vi mistet oversikt, rett og slett. . Men det er mange, og mye, mye mer enn det pleier å være. Da vi fant området tenkte vi at det var fantastisk, men veldig mye å gjøre. Vi fant ut at det kanskje akkurat kom til å gå. Vi prøver å holde kostnadene nede, sier, forteller produsent Thor Oreld til VG.
Men selv om prosessen har krevd både byggetillatelse og utallige arbeidstimer og dugnader for å få husene i stand, er det ikke det som har vært den største utfordringen:

Les også: «Farmen»-deltaker dømt til fengsel
– Det vanskeligste har vært å bygge fine grøntområder samtidig som vi har totalrenovert stedet. Vi har hatt dårlig tid, så her har alt foregått samtidig, sier Oreld.
Ser du ekstra nøye etter kan det også hende du vil kjenne igjen noen detaljer fra tidligere sesonger. Men mye er også handlet inn spesielt til denne sesongen.

– Det var ingenting å ta utgangspunkt i, så alt er bygget fra bunnen, sier Oreld.

Saken fortsetter under bildene

FØR: Slik så «Farmen»-gården ut da produksjonen bestemte seg for at dette var den rette plassen for sesong 12 av den populære realityserien. Hovedhuset var slitent, mens et uthus hadde blitt revet av snø. Foto: Strix

NÅ: Hovedhuset er totalrenovert og malt hvitt, mens en ny stor låve er satt opp. Årets «Farmen»-gård ligger nesten på svenskegrensa, og derfor er det et naturlig tema for årets sesong. Foto: Therese Alice Sanne VG

Lett å skape konflikt

I dag kommer 14 deltakere inn på gården med et mål: Å gå seirende ut av konkurransen. Programleder Grav har troen på en sesong med mye spennende innhold.

Les også: Slik er livet etter «Farmen»
– Det er en veldig spennende gruppe deltakere. Vi prøver å forutse det som skjer, også håper vi det skjer eller så skjer det alltids noe annet. Dette er den morsomste uken i hele året for meg!, sier Grøtta Grav.

KONGEN AV FARMEN: Gaute Grøtta Grav har vært med på «Farmen» helt siden starten. Han sier til VG at han ikke er lei av jobben. Foto: Therese Alice Sanne VG

Han forteller at den siste natten før deltakerne møter hverandre for første gang vil bli brukt på siste finpuss.

– «Farmen» er ordentlig, det er ikke kulisser. Du skal føle at du er på en ordentlig gård. Folk skal bo her i tre måneder, så ting må være ålreit.
I årets sesong er det også lagt opp til at det skal være rikelig med mat til deltakerne. Grøtta Grav tror det kan føre til en annen type konflikter.

Fikk du med deg? Forbudt grillpølse funnet på «Farmen»-gården

– Er det hardt begynner de å jobbe sammen for å nå et mål, har de overskudd begynner de å hakke på hverandre. Men det er kjempelett å lage konflikt, selv om det ikke er målet at vi skal ha dem til å krangle hele tiden.

«Farmen» har de siste årene levert svært gode seertall. Gaute Grøtta Grav er ikke bekymret for om årets sesong kommer til å bli godt tatt imot.

– Vi kan ikke gjøre noe med tyngdekraften og det blir naturlig færre seere. Jeg er trygg på at deltakerne kommer til å levere, avslutter han.

MENTOR OG KONA: Rolf Arild Engebretsen og Hedda Kortnes har fått jobben som mentor og mentors kone. Over 300 statister, både norske og svenske, skal også i sving under årets innspilling. Foto: Therese Alice Sanne VG

Flere artikler

  1. Eieren av årets «Farmen»-gård: – Det er utrolig store forandringer

  2. Eieren av årets «Farmen»-gård: – Det er utrolig store forandringer

  3. Annijor til sykehus – trakk seg fra «Farmen kjendis» i siste liten

  4. Gaute Grøtta Grav sa opp i «Farmen» – fikk jobben tilbake

  5. «Farmen»- Gaute sjokkerte deltagerne: – Han fikk meg til å skamme meg skikkelig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder