TMZ: Ble arrestert lørdag

I RETTEN: Den styrtrike eiendomsforretningsmannen Robert Durst, her i rettssalen i Houston i fjor. Nå er han i hardt vær igjen. Foto:Pat Sullivan,Ap

Durst i HBO-dokumentar: – Drepte dem alle

I den siste episoden av HBO-dokumentaren «The Jinx», kommer den trippeldrapsmistenkte millionæren Robert Durst (71) med oppsiktsvekkende uttalelser.

 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Maria Mikkelsen

Artikkelen er over fem år gammel

Eksterne lenker

«The Jinx» - HBO

Episoden ble sendt dagen etter at Durst ble pågrepet av FBI på et hotell i New Orleans, ifølge nettstedet TMZ.

Påtalemyndigheten mener at Durst tok livet at venninnen Susan Berman i 2000 fordi hun angivelig visste noe om det uforklarlige dødsfallet til Dursts kone Kathleen – som forsvant i 1982. Politiet mottok et brev to dager etter at Berman ble drept med informasjon om hvor liket kunne bli funnet.

Det skal være dette brevet som politiet nå omsider mener å kunne koble til Durst, som er arving til et av New Yorks store eiendomsimperier etter sin far Seymour Durst.

REGISSØR: Andrew Jarecki , her på HBO-premiere, har intervjuet Durst, hans familie og etterforskere. Resultatet har blitt en dokumentar over seks episoder. Foto:Andy Kropa,Ap

Siste episode

Den siste episoden av «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst» ble vist på HBO søndag kveld amerikansk tid.

Hele episoden (og hele dokumentarserien) er også tilgjengelig for norske seere på HBO Nordic.

Her sier Durst noe som kan få dramatiske konsekvenser, skriver New York Times:

– Hva i helvete gjorde jeg?, hvisker han til seg selv, før han fortsetter:

– Drepte dem alle, så klart.

Serieskaperne sier ifølge AP at lydopptaket ble gjort mens Durst var på badet. Han hadde ikke tatt av seg den trådløse mikrofonen han hadde hatt på seg mens han ble filmet.

Ifølge New York Times tok det to år før lydopptaket ble oppdaget.

Søndagens episode tok slutt uten å gjøre det klart hvorvidt de har konfrontert 71-åringen med uttalelsene. Men amerikanske medier skriver at de har hatt en dialog med etterforskerere i Los Angeles-politiet siden tidlig i 2013.

Påsto han skjøt i selvforsvar

«True crime»-serien «The Jinx» tar for seg tre drap som Durst har vært mistenkt for – de to nevnte drapene og i tillegg ett på Dursts nabo, Morris Black, i Texas i 2001. Black ble funnet drept og partert i vannet, og Durst ble tiltalt for drapet.

Durst ble frikjent for drapet ved å hevde at han handlet i selvforsvar. Han påsto at han skjøt naboen i pannen ved et uhell under et basketak. Han måtte likevel sone tre år bak murene for å ha tuklet med bevis og ikke varslet.

Naboens kroppsdeler ble funnet i bager, men hodet kom aldri til rette.

ROLLE: Ryan Gosling spilte hovedrollen i «All Good Things» i 2010, som var inspirert av forsvinningen til Dursts kone. Foto:Michael Loccisano,Afp

Hollywood-film

For fem år siden ble det laget en Hollywood-film, «All Good Things», basert på Dursts historie, med Ryan Gosling i hovedrollen.

I etterkant tok Durst selv kontakt med filmregissøren Andrew Jarecki, som har laget TV-dokumentaren som altså runder av på skjermene i USA søndag. De to skal ha tilbrakt mer enn 20 timer sammen i samtaler, og disse intervjuene står sentralt i dokumentaren.

Dursts advokat, Chip Lewis, sier at 71-åringen, som nå sitter i varetekt, kommer til å kjempe mot anklagene. Han har alltid nektet for å ha noe med konas forsvinning å gjøre - og drapet på parets venninne. Susan Berman var skribent og forfatter. Hun ble funnet med ett skuddsår i hodet.

Kathleen Durst forsvant i 1982, angivelig kort etter at hun hadde informert venner om at hun ønsket skilsmisse.

Hans ett år yngre bror og eiendomsinvestor, Douglas Durst, hyller arrestasjonen.

– Vi er lettet og takknemlig til alle som tok del i arrestasjonen av Robert Durst. Vi håper han endelig vil bli holdt til ansvar for sine handlinger, sier broren.

I 2012 og 2013 ble Robert Durst illagt besøksforbud mot sin bror.

TV-kanalen kommenterer

HBO på sin side hyller filmskaperne.

«Vi kan ikke få fullrost den geniale jobben Andrew Jarecki og Marc Smerling (produsent, red. anm.) har gjort ved produksjonen av «The Jinx. Årevis med arbeid, grundig research skapte fornyet interesse i Robert Dursts historie både hos offentligheten og rettsvesenet», sier TV-kanalen i en uttalelse til The Times etter pågripelsen.

Durst skal ifølge Los Angeles Times møte i retten mandag.

ARRESTFOTO: Politiet i Orleans har frigitt dette bildet av Robert Durst, som ble tatt lørdag. Foto:Uncredited,Ap

Mer om

 1. Medier
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Roberts Durst fra «The Jinx» dømt til fengsel

 2. Robert Durst risikerer dødsstraff

 3. Pluss content

  Historien om skandale-millionæren

 4. Robert «The Jinx» Durst tiltales for drap på Susan Berman

 5. «The Jinx»’ Robert Durst i retten - igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder