Espen Eckbo tilbake i Norge

Én uke etter trafikkulykken i Italia der han brakk ryggen,
er Espen Eckbo (42) tilbake i hjemlandet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg kan bekrefte at Espen er tilbake i Norge. Ut over det har vi ikke noe nytt, skriver Eckbo-kollega Aleksander Herresthal i en tekstmelding til VG fredag formiddag.

HJEMME IGJEN: Espen Eckbo, her under TVNorges høstlanserin i 2012. Foto: Roger Neumann , VG

Det var fredag forrige uke komikeren var involvert i en alvorlig trafikkulykke på vei til skirennet Marcialonga i Trento i Nord i Italia, da bilen han og to familiemedlemmer satt i kolliderte med en motgående bil.

Bakgrunn: Espen Eckbo skadet i bilulykke

Eckbo brakk ryggen i det voldsomme krasjet og ble fraktet med luftambulanse til Bolzano-sykehuset. De andre i bilen ble også innlagt på sykehuset, men det gikk det bra med dem.

Ifølge programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, var skaden var i fjerde ryggvirvel. Han opplyste også at 42-åringen hadde førlighet i begge bena. Eckbo ble operert forrige helg, og operasjonen var vellykket. Allerede tirsdag hadde han startet opptreningen igjen.

FRAKTES BORT: En av de to bilene involvert i frontkollisjonen i Italia. Foto: Andreas Kemenater ,

Herresthal, som jobber i Eckbos produksjonsselskap Seefood TV, har hatt jevnlig kontakt med Eckbo over telefon etter ulykken.

– Jeg har snakket med Espen i dag. Han er fremdeles ved godt mot og har begynt opptrening. Han er svært takknemlig for all den omtanken og støtten folk har vist det siste døgnet, sa han til VG tirsdag.

Onsdag fortalte Herresthal til VG at Eckbo forhåpentligvis skulle hjem mot slutten av uken, og at det da ville bli fullt fokus på opptrening.

Jobber med kona: – Praktisk og Klaustrofobisk

Italienske aviser omtalte ulykken lørdag, to dager før norske medier ble orientert via en pressemelding fra TVNorge. Avisen Alto Adige var raskt ute med å melde at sjåføren i den andre bilen var Silvia Monaco, en kjent lokal dommer. Ifølge avisen måtte brannmenn skjære de involverte i ulykken ut av bilene på ulykkesstedet.

ULYKKESSTEDET: Dette bildet skal være tatt i tunnellen der ulykken skjedde fredag. Foto: , Berufsfeuerwehr Bozen

Politiet har rekonstruert hendelsen og mener ifølge italiensk presse at bilen til Silvia Monaco har kommet over i feil kjørebane. Situasjonen hennes beskrives som alvorlig, men ikke livstruende. Hun var angivelig ikke ved bevissthet da hun ble kjørt til sykehuset.

– Espen ønsker nå å fokusere på opptrening og sin egen helse. Vi håper alle har forståelse for dette og at Espen og familien trenger ro i tiden fremover. Espen har derfor bedt meg formidle at han ikke ønsker å gi intervjuer eller komme med uttalelser de neste ukene, da han ønsker å bruke sin energi på å bli frisk igjen, opplyste Herresthal i en pressemelding mandag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder