SUKSESSERIE: Wagner Moura som Pablo Escobar i den første sesongen av «Narcos». Foto: Daniel Daza/Netflix.

Narkokongen Pablo Escobars bror vil «godkjenne» neste «Narcos»

Den andre sesongen av «Narcos» kommer i september. Nå krever narkokongen Pablo Escobars bror, Roberto (69), å få se gjennom materialet først.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Netflix har hatt stor suksess med «Narcos», dramaserien om den avdøde colombianske kokainbaronen Pablo Escobars liv. Den nye sesongen slippes i sin helhet 2. september.

Nå melder amerikanske medier at Pablos bror, Roberto, uttrykker et sterkt ønske om å få se gjennom åndsverket før den tid.

«Feil og løgner»

I et brev til Netflix’ hovedkontor, datert 1. juli, skriver han følgende:

«Mitt navn er Roberto De Jesus Escobar Gaviria. Jeg er Pablo Emilio Escobar Gavirias biologiske bror. Det er mitt ønske at dere ikke slipper TV-showet «Narcos», eller noe annet show som forestiller meg, min familie eller min bror Pablo Emilio Escobar Gaviria, uten at jeg blir gitt min rettmessige mulighet til å se gjennom materialet».

Han fortsetter, på krøkkete engelsk:

«Det var feil, løgner og ting som ikke stemmer overens med den virkelige historien i den første «Narcos»; en historie jeg var med i, og som jeg overlevde. Jeg er en av de få overlevende fra Medellín-kartellet, jeg var Pablos nærmeste allierte, med ansvar for økonomien, og han er min bror for livet».

BROREN: Roberto Escobar vil ta kontroll over Pablos ettermæle. Foto: KRISTIAN HOLLI

«Vennlig henstilling»

Roberto, som kaller brevet en «vennlig henstilling om samarbeid», sikret seg rettighetene til Pablo Escobars eiendommer og navn i 2015.

Han fortsetter:

«Jeg håper dere ikke tjener penger på mitt [sic] show, men hvis dere gjør det ber jeg dere om å dele noen av inntektene med oss. Jeg kan ta feil, men jeg tror ikke at dere kan tjene penger på mitt navn, min brors navn og min families navn dersom dere ikke betaler og får min godkjennelse».

Det var bransjemagasinet Variety som først brakte nyheten. TMZ.com har fått tak i en kopi av brevet, som bærer Escobar-familiens segl og er postlagt i Colombia.

Brevbombe i fengsel

Roberto Escobar var Medellín-kartellets revisor inntil han ble arrestert i 1993. Mens han satt i fengsel mottok han en brevbombe som gjorte ham delvis blind og døv.

Han har skrevet to bøker om Pablo: «My Brother – Pablo Escobar» og «The Accountant’s Story – Inside The Violent World Of The Medellín Cartel».

Disse er opphavet til mange av de drøye historiene som verserer om kartellet. Blant annet at Medellín-kartellet brukte 1000 dollar i måneden utelukkende på strikk – til bruk rundt pengebunkene.

VG møtte ham hjemme i Medellín i september i fjor.

LIKVIDERT: Pablo Escobars død vakte internasjonal oppmerksomhet. Her på VGs forside 3. desember 1993.

– Jeg elsker min bror. Selv om han også gjorde mye galt, uttalte han da.

«Happy man»

Pablo døde i en politijakt i 1993. Roberto er en av de som er overbevist om at narkokongen tok sitt eget liv.

Nå vil han altså skjerpe kontrollen over brorens ettermæle. Netflix har foreløpig ikke kommentert brevet de mottok. Men Robertos partner i Escobar Inc., Daniel D. Reitberg, uttaler til ScreenCrush:

– Jeg synes de [Netflix] bør vurdere å samarbeide med meg og min partner, og gjøre Roberto til en «happy man». Alt han ønsker er å se gjennom serien. Dersom de ønsker å betale ham for tjenesten er det helt topp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder