SKANDALE: Mens Pia Alonzo Wurtzbach rettmessig kan ha kronen på hodet, trøster de andre missene en gråtende Ariadna Gutierrez fra Colombia. Foto: AP ,

Han ropte opp feil missevinner - snakker ut om smellen

Steve Harvey (58) fikk hele verdens oppmerksomhet rettet mot seg da han i desember kåret feil kvinne til Miss Universe. Nå tar han endelig til orde.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Programlederen, skuespilleren og forfatteren er kjent for å være tøff og eplekjekk – og morsom. Men han var ingen av delene da han under Miss Universe-kåringen i Las Vegas før jul forårsaket det som ikke må skje.

Harvey ropte opp feil navn. I samme sekund som lykkelige Miss Colombia, Ariadna Gutiérrez (22), fikk kronen på hodet, innså han fadesen. For det var Pia Wurtzbach (26) fra Filippinene som hadde vunnet, ikke Miss Colombia.

Resten er historie og har blitt behørig omtalt i alle verdens medier. I løpet av få timer hadde videoklippet spredd seg med lynets hastighet i sosiale medier, og Harvey skal ha mottatt drapstrusler fra illsinte TV-seere.

Først nå er den erfarne programlederen klar for å snakke om det som skjedde. Ikke overraskende gjør han det i sitt eget TV-program – «The Steve Harvey Show».

Entertainment Weekly har lagt ut et par klipp fra den kommende sendingen på sine nettsider, som viser en svært angrende «synder». 58-åringen kjemper mot gråten når han betror publikum i studio hvor tøft det har vært.

KORT LYKKE: Miss Colombia får kjenne på lykkerusen i noen få sekunder. Foto: Reuters ,

– Men jeg bekymret meg mest for disse to kvinnene. Hvis jeg følte meg ille, herregud, hvordan var det ikke da for Miss Colombia? Hjertet mitt blødde for henne. Vi har ennå ikke snakket sammen, sier Harvey i det forhåndsinnspilte programmet.

Men nå skal han i dialog med både Miss (Filippinene) Universe og Miss Colombia – på TV. «Miss Universe: The Truth» skal sendes over to kvelder, mandag og tirsdag i neste uke.

Lest denne? Trosset trusler – kåret til Miss Irak

Harvey forteller at han har hatt våkenetter i kjølvannet av skandalen. Særlig når han snakker om konas støtte, sliter han med å holde følelsene i sjakk.

– Krype ned i hullet

– Du må ha noen hos deg som kan krype ned i hullet sammen med deg. Både kona og ungene mine ble rammet av dette, sier Harvey og forteller om hvor nådeløst sosiale medier kan virke i en sånn situasjon.

SYNDEBUKKEN: Steve Harvey. Foto: John Locher , Ap

– Jeg har ikke gitt intervjuer fordi jeg ville snakke med kvinnene først. Jeg har selv døtre, sier en preget programleder.

Oppdatert? Hun er ny Miss World

I et klipp fra samtalen med den nykårede Miss Universe sier Harvey at han «har følt seg grusom med tanke på hva han lot de to kvinnene gjennomgå».

Pia Wurtzbach på sin side forteller at hun etter episoden valgte å holde seg «på trygg avstand» fra den andre forsmådde missen.

Hva Miss Colombia har å si når hun sitter ansikt til ansikt med Harvey, gjenstår å se. Hun har tidligere innrømmet overfor spanske medier, gjengitt av blant annet ABC.com, at hun har grått «et tonn med tårer» etter skuffelsen. Hun skal også ha uttrykt ønske om at hun og Miss Filippinene bør dele kronen.

Missecomeback: 31 år etter nakenskandale

SØNDERKNUST: Miss Colombia, Ariadna Gutierrez, etter sannhetens øyeblikk. Foto: AP ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder