FENOMEN: Kevin Spacey i rollen som Frank Underwood, med Robin Wright i rollen som Claire Underwood bak. Foto:Nathaniel E. Bell,Ap

Kevin Spacey til VG: – Blir fortsatt nervøs

LONDON (VG) Kevin Spacey (55) kjenner fortsatt på nervene på «House of Cards»-settet - selv med over 30 års erfaring.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Spacey spiller hovedrollen som politikeren Frank Underwood i suksesserien «House of Cards», som hadde premiere på sin tredje sesong forrige fredag.

De to første sesongene har vært en stor suksess, men 55-åringen vil ikke være med på at det øker presset på de som står bak serien.

– Det eneste presset jeg føler er det jeg gir meg selv, eller det vi gir oss selv. Men det er ikke noe press fra utsiden. Det er der ute, og har ikke noe å gjøre med vårt arbeid. Vi må jobbe på den samme måten som vi alltid gjør, sier han til VG.

Føler han mislykkes

Han bedyrer også at han ikke bryr seg om anmeldelser og kritikere, og sier han aldri har gjort det.

– Men blir du fortsatt nervøs?

– Ja, på grunn av presset du legger på deg selv. Du prøver å oppnå noe, har en spesiell idé om hva du prøver å få det til. Og da lurer du alltid på om vi klarte det, spesielt når du gjør film og TV. Da er det et par tagninger, og det er det. Du må bare håpe du klarte det, men du vet det ikke før de klipper det sammen. Noen ganger føler du at du mislykkes, også. Derfor er det bra med teater. På film og TV kan du aldri bli bedre, mens på teater kan du stadig forbedre deg, sier Spacey.

Sammen med Robin Wright (Claire Underwood) og Michael Kelly (Doug Stamper) var Spacey mandag i London for å møte pressen i forbindelse med den nye sesongen. Wright har også vært med å regissere flere episoder i den nye sesongen - og da kjente hun virkelig på nervene.

– Jeg var livredd første gang jeg skulle regissere Kevin. Han vet jo hva han gjør, ikke sant. Jeg var virkelig redd. Men han var så god mot meg første gang jeg regisserte, og da kom den frykt-sperren ned. Jeg har jo vært med på dette i 30 år, så jeg vet hvordan det skal være, sier Wright.

Gjennom helvete

Spacey har vunnet flere store priser, blant annet Golden Globe, for sin rolle som Frank Underwood i «House of Cards» i de tidligere sesongene av serien.

I avslutningen av den andre sesongen blir Doug Stamper liggende tilsynelatende livløs i veikanten, men Frank Underwoods høyre hånd dukker opp igjen også i sesong tre.

UNDERWOODS HØYRE HÅND: Michael Kelly spiller rollen som Doug Stamper i «House of Cards» Foto:Imeh Akpanudosen,Afp

Til VG forteller Michael Kelly, som spiller Stamper, at også han er veldig usikker på seg selv før han skal til å spille inn en scene.

– Spør min kone! Jeg var gikk gjennom helvete i den siste månedene før innspillingen. Og jeg spiller nesten en annen karakter. Stamper smiler denne sesongen, sier han til VG.

Han sier han er selvsikker når han står foran kameraene, men i forberedelsene kan det bli virkelig ille.

– Når du forbeder deg, tenker du herregud, dette blir så stort, jeg blir helt håpløs, jeg kommer til å være elendig, de legger alt ansvaret på meg, dette har vært så bra så lenge, og så kommer jeg til å skuffe alle. Alt det går gjennom hodet ditt. Og selv når du er ferdig tenker du noen dager bare «herregud». Men det er en del av det å være skuespiller. Jeg tror alle har det sånn, sier Kelly.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder