TV-FRUER: Siv Cotton (t.h.) er den eneste norske i «Svenske Hollywoodfruer». Ellers består fruestaben av (f.v.) Maria Montazami, Britt Ekland og Gunilla Persson. Foto: Thomas Engström, TV3

Hollywoodfrue Siv Cotton: - TV-seerne elsker meg

Derfor snakker hun svensk på TV * Om plastiske operasjoner * Viser seg naken

Norske Siv Cotton (41) bruker ordet sex svært hyppig i «Svenske Hollywoodfruer», men aldri foran sin 12 år gamle datter.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
«Svenska Hollywoodfruar» - hjemmesideSiv Cotton - Healthy LivingSiv Cottons frueblogg

For tre år siden var Siv Cotton med i «Norske Hollywoodfruer». Nå er hun i full sving med den svenske versjonen. Fem episoder har allerede blitt vist i Sverige, og i kveld har serien norsk premiere på TV3.

- Skal jeg være helt ærlig, så føler jeg meg mer svensk enn norsk, sier den Los Angeles-baserte 41-åringen, som opprinnelig kommer fra Elverum.

- Jeg savner Elverum og er glad i Norge, men jeg følte aldri at jeg passet helt inn. Det har kanskje noe med jantelov å gjøre, sier Cotton på telefon til VG.

Om språket

På TV snakker hun perfekt svensk.

- Da jeg var yngre, hadde vi familie i Sverige og oppholdt oss mye der. I tillegg vokste jeg opp med svensk TV. Jeg har alltid vært språkkyndig, og siden svenskene forstår så dårlig norsk, var jeg aldri i tvil om hvilket språk jeg skulle bruke.

Singel

Cotton var bare 17 år da hun flyttet til USA som au pair. Der traff hun etter hvert den 22 år eldre finansmannen Christian Cotton. Paret var samboere i mange år før de giftet seg. I fjor tok ekteskapet slutt, og paret - som har en 12 år gammel datter sammen - har nå vært separert i halvannet år.

Nå savner hun en mann, og det legger hun ikke skjul på for TV-seerne. Det handler nemlig mye om sex, og hun arrangerer også et sexleketøy-party for de andre fruene. Samtidig er Cotton en svært streng mor for datteren Charlize.

STOLT: Siv Cotton (41) er opptatt av å holde seg i form og er svært fornøyd med egen kropp og utseende. Foto: Thomas Engström, TV3

- Står ikke de to tingene i kontrast til hverandre?

- Det kan nok virke sånn. Charlize går på en privat, katolsk skole, hvor de må bruke uniform. Men det at jeg er løssluppen i munnen, betyr ikke at jeg er løssluppen i praksis. Jeg har ikke sex med ulike menn hver uke. Det er et misforstått inntrykk. Men når man går ut av et dårlig ekteskap etter 16 år, så setter man pris på oppmerksomheten fra det motsatte kjønn. Og siden jeg er så åpen om sex og singelliv på TV, så drukner jeg i tilbud fra interesserte ungkarer, sprudler Cotton.

Datteren ser ikke på serien

På TV utbasonenerer Cotton at hun «elsker luksus og sex». Hjemme er tonen en helt annen.

- Charlize hører aldri meg bruke ordet sex. Hun ser nesten ikke på «Svenske Hollywoodfruer», i hvert fall ikke den episoden med sexleketøyene. Sexprat er bare noe jeg slenger ut foran venninner, og jeg skjermer datteren min for det. Selv om jeg er meg selv på TV, og det er min personlighet som vises, så blir det på en måte skuespill - en jobb. Og det er min jobb og ikke noe hun trenger å være opptatt av.

Positiv respons

41-åringen er ikke redd for å provosere med sin frittalenhet.

- TV-seerne elsker meg, det vitner kommentarene på bloggen min om. Jeg har sikkert fått 3000 nye venner på Facebook på fire uker, og antall tilhengere på Instagram øker. Alle tilbakemeldinger er positive. Mens Gunilla («Hollywoodfrue» Gunilla Persson, red anm) får mye pepper, så får jeg bare hyggelige hilsener, sier en stolt Cotton.

BARE BOTOX OG LASER: Siv Cotton forteller at hun aldri har operert ansiktet sitt, men hun legger ikke skjul på at hun tyr til andre trisk for å holde seg ung. Foto: TV3

- Alle er venner

Det blir tradisjonen tro mye krangling og intriger på TV også i den nye sesongen av «Svenske Hollywoodfruer». Cotton hevder likevel at hun som oftest har rollen som megler mellom de andre fruene, Gunilla Persson (53) , Maria Montazami (48) og Britt Ekland (70) .

- Hva slags TV ville det blitt uten drama? Gunilla krangler jo med alt og alle, men hun er faktisk den jeg har mest kontakt med. Jeg har god tone med alle - heldigvis. I starten var jeg redd for at de ikke skulle like meg fordi jeg var norsk, men alle tre har tatt imot meg med åpne armer. Vi er ikke enige i alt, men vi er venner.

Fornøyd med utseendet

Cotton er den yngste av fruene, og hun er perfeksjonist på sin hals når det gjelder alt - ikke minst utseendet. Men hun forsikrer at hun ikke har lagt seg under kniven mange ganger.

- For å si det sånn, jeg føler meg veldig naturlig pen. Jeg har jobbet hardt for kroppen min, og den er fantastisk. Da jeg var 25 år, opererte jeg brystene mine, men jeg har aldri operert meg etter det. Jeg bruker kun botox og laser for å holde ting ved like, forklarer hun.

- Man ser jo at jeg er den yngste av fruene. Samtidig kan ingen sammenligne seg med Britt Ekland. I sin tid var hun den vakreste ever, sier Cotton om den tidligere Bond-piken .

Kaster klærne

I den kommende sesongen får man se Cotton poserer splitter naken for en modellfotograf.

- Det føltes helt herlig å kunne kle seg naken når man er 41 og føle seg hundre prosent komfortabel. Bildene er kunstneriske og smakfulle.

KRANGLER: Gunilla Persson, Maria Montazami, Siv Cotton og Britt Ekland serverer mange intriger, men de er også gode venner. Foto: TV3


Cotton hevder at hun er den av fruene som har minst penger. Selv om hun sier på TV at hun glatt kan svi av 20-30.000 kroner på en god shoppingrunde, så presiserer 41-åringen overfor VG at hun ikke har ubegrenset med penger. Cotton nekter også for at hun er overfladisk.

- Livet er helt annet nå enn da jeg var med i den norske versjonen . Jeg er ingen mangemillionær, men jeg lider ingen nød, forklarer Tv-kjendisen.

SEPARERT: Siv og Christian Cotton i 2010 - før ekteskapet tok slutt. Foto: WAD/LUND

- Jeg får ikke 200.000 i måneden fra en eksmann, som mange av mine venninner gjør. Men jeg får et rettferdig oppgjør. Samtidig må jeg jobbe hardt for å leve det livet jeg vil. Jeg har langt fra ubegrenset med penger, men har bein i nesa og driver min egen business, sier Cotton - som nylig har investert i et eget spa-senter.

Dette frykter hun

- Nå legger jeg heller penger i business enn i shopping.

- Hva er din største frykt i livet?

- Det er nok å ende opp ensom uten å ha funnet den store kjærligheten. Hvis jeg døde i en ulykke i morgen og kom til himmelen, ville jeg nok være veldig ulykkelig for at jeg aldri fant den rette mannen. Det står for meg som et stort mareritt, sier Cotton åpenhjertig.

Ber hver kveld

- Når vi snakker om himmelen, hva er ditt forhold til religion?

- Jeg tror på Gud og har gått på både søndagsskole og i metodistkirken. Jeg og datteren min ber «Fader Vår» hver kveld. Jeg pleier å si til Gunilla at Gud ikke dømmer noen, det er det bare mennesker som gjør.

OMSTRIDT FEST: Siv Cotton porvoserer Gunilla Persson med å invitere henne på sexleketøy-party. Foto: TV3

- Når gråt du sist?

- Folk vil nok ikke tro det, men jeg gråter hele tiden. Ikke minst fordi det er stressende å ha sin egen business. Jeg er en veldig sprudlende person, men jeg kan også være det helt motsatte.

Drømmemannen

- Hvordan skal drømmemannen være?

- Jeg har sett alt fra A til Å, og ingenting sjokkerer meg når det gjelder menn. Men jeg er kresen, og det er viktig at han er opptatt av sitt eget liv og egne interesser. Han må ha mål og mening, og så må han være i god form, interessant og aller helst være godt voksen. Men er mannen rett, så spiller nok ikke alder noen rolle, mener Cotton - som legger til at hun vasser i tilbud fra unge friere.

Cotton tror aldri hun kommer til å flytte hjem til Norge, men hun prøver å komme på besøk hvert år.

- Jeg elsker Norge som ferieland, og jeg savner venner og familie. Menneskene i Elverum er fantastiske. Hvis noen finner en norsk mann til meg, så blir nok mamma veldig glad!

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder