HEFTIG TV: Kristoffer Schau byr på barske slåsscener på TVNorges kanal Max. Foto: TVNorge
HEFTIG TV: Kristoffer Schau byr på barske slåsscener på TVNorges kanal Max. Foto: TVNorge

Kristopher Schau lager TV om folk som slåss

Måtte skaffe seg mobil for jobben

TV

(VG Nett) Her er de første klippene fra Kristopher Schaus nye program som handler om det han elsker: nemlig folk som slåss.

Publisert: Oppdatert: 01.11.12 13:49

Torsdag ble TV-våren på TVNorge presentert, og mannen som fikk mest oppmerksomhet var Kristopher Scahu - som har laget TV om folk rundt om i verden som bevisst oppsøker vold og situasjoner der utfallet må bli blodig.

LES OGSÅ: Her er TVNorges vårmeny

Kristopher Schau undersøker hvorfor i det TVNorge selv beskriver som vårens mørkeste TV-program, «Folk som slåss», som skal sendes på MAX.

- Folk får et rush av å slåss, men etterpå er de veldig milde og glade. Det er mye varme også, sier Kristopher Schau - som akkurat har kommet hjem fra en reise - og i morgen går ferden videre til Island.

- Det er intensivt. Vi har laget fem av ni program. I morgen reiser vi til Island, og deretter rett til Canada. Jeg er faktisk litt usikker på hva som venter oss der, det er noe viking-slåssing på Island og vi skal også møte MMA-fighteren Gunnar Nelson, sier Schau til VG Nett.

Elsker kampsport

Kristopher Schau har de siste 15 årene fått en stor interesse for kampsport.

- Jeg ser så mye som mulig og bruker mye av fritiden min på det. Jeg reiser til England for å se kamper. Det er en veldig tydelig idrett. Og jeg er opptatt av managerens valg, formasjoner - og om siste twittermelding får betydning og alt mulig av sånne nerdeting, sier Schau.

- Så du har begynt å følge med på Twitter og sosiale medier?

- Haha, nei, jeg har ikke det, altså, sier Schau som er kjent for å ikke ha mobil.

Har fått seg mobil

- Men det har jeg fått meg nå. Det er jo blitt umulig å jobbe uten.

- Var det et nederlag da du måtte skaffe deg mobil?

- Ja, det var det absolutt.

Fasinert av kampsport

«Folk som slåss» er Schaus første programlederjobb siden 2007. Han har blitt kjent for å undersøke de mørkere sidene ved menneskesinnet. Men han synes ikke dette er spesielt mørkt selv.

- Nei, det programmet «Insider» høres jo mye mørkere ut, og det er mye mørkere å se på Premiere League, mener Schau - som egentlig sier at hovedgrunnen til at han har laget dette, er for å se mest mulig kamper.

- Det er jo en gylden anledning til å få sett masser kamper på TVNorges regning. Men så er det jo veldig interessant å finne ut hvorfor de holder på. Om hva som er motivasjonen - og prøve å komme nærmere inn på disse miljøene. For eksempel som de jeg møtte i Brasil som drev og skallet hverandre. Eller de jeg skal møte i Canada - folk som skal debutere med slåssing i bur, sier Schau.

Verden rundt

Scahu har reist til utvalgte steder i verden for å finne ut hva som får forretningsmenn, idrettsutøvere og hooligans til å oppsøke oragsnisert vold. Han har besøkt alt fra Vale Tudo-miljøet i Brasil til Bareknuckle Fighting blant sigøynerne i Nord-England.

- Det er ikke for alle dette her, men gudene skal vite at det var noe for meg, sier Schau - som har møtet med sigøynerne friskt i minnet.

- Det var to sigøynere som ikke hadde vært på talefot i fem år, som gjorde opp med en slåsskamp. De hadde hatet hverandre som pesten, men etter å ha dundret løs på hverandre uten hansker, så ble de venner igjen og spiste frokost sammen dagen etter, forteller Schau - som av alle ting fikk lyst på hund etter turen til Nord-England.

Fikk lyst på hund

- Han ene som slåss prøvde å selge meg ei bikkje. Han hadde valper, og jeg fikk faktisk veldig lyst på hund, sier Schau.

Han har gjort mye forskjellig i karrieren sin, alt fra komiker i «Team Antonsen» til forskjellige radioprogrammer og eksperimenter med egen kropp. Nå drømmer han egentlig mest om å få rendyrke interessen for kampsport.

- Jeg kunne egentlig tenke meg å sitte som kommentator eller programleder for en eller annen kampsportkanal, sier Schau.