Hilde: Verdig vinner

Ørjan: I en egen liga

Charlotte: Et arbeidsjern

Olav: Hun er en maskin

ÅRETS DELTAKERE: Bak fra venstre: Sol Maja Otterstad, Frank Tore Aniksdal, Ørjan Hult, Finn Olav Odde, Alina Vassnes, Olav Harald Ulstein, Malin Vassnes, programleder Gaute Grøtta Grav. Midten fra venstre: Daniel Godø, Bjørn Egil Mogenstad, Magnus Melkeraaen, Charlotte Thøgersen og Hilde Ostad. Foran fra venstre: Magnhild Vik (vinneren) og Stine Sørum. Foto:Rolf-Ørjan Høgset,

Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

Magnhild Vik (42) er årets vinner av «Farmen», og ifølge de andre deltagerne er hun en verdig en.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Hilde Ostad (44) røk ut i finaluken, og hun synes at Magnhild Vik er en bra dame.

– Jeg synes Magnhild er en verdig vinner. Det er virkelig en bra dame. Hun er som en maskin – en maskin med blonder på. Hun kunne alt, og det var helt fascinerende. Fra dag to fortalte jeg henne: «Du kommer til å vinne», og jeg hadde rett, sier Ostad, som selv røk ut i finaleuken.

Semifinalist Charlotte Thøgersen (24) satte alltid pris på Magnhild inne på gården.

– Magnhild er et arbeidsjern, og hun var alltid den som jobbet. I tillegg var hun hyggelig mot alle rundt seg, og en fin person å snakke med. Selv om hun hadde en del erfaring fra før, gjorde hun også ting hun ikke kunne – så jeg synes virkelig hun fortjente å vinne.

Stine Sørum (31) måtte gi tapt på konkurransen i finaluken, og hun unner Magnhild seieren.

– Jeg og Magnhild hadde ikke så god kontakt i begynnelsen, men det ble bedre mot slutten. Jeg synes hun er en verdig vinner, og hun er en bra dame, uansett hva andre sier. Jeg unner henne den seieren.

Ørjan Hult (24) røk ut i uke åtte, etter en tvekamp i melkspannholding mot Finn Olav Odde. Han mener Magnhild fortjente seieren.

– Magnhild var en av de største konkurrentene helt fra begynnelsen. Jeg så at hun var en beintøff dame, og hun har jo vært en av favorittene. Hun skilte seg ut fra de andre damene, fordi det var ingen av de andre som hadde noe særlig erfaring, og hun var rett og slett i en egen liga. Men hun fortjente å vinne, for hun har stått på og hun har hatt mange vanskelig arbeidsoppgaver inne på gården.

Alina Vassnes (24) røk ut rett før finaleuken i sesongens siste tvekamp, og det var selve vinneren som sendte 24-åringen ut av konkurransen.

– Jeg synes at uansett hvem som vant så er det fortjent å vinne. Men Magnhild kunne vanvittig mye, og var veldig sterk. Hun var den største konkurrenten min, det så jeg fra dag én.

Malin Vassnes (21) ble også sendt ut av konkurransen av Magnhild, men hun bærer ikke nag og unner 42-åringen seieren.

– Jeg synes hun er en verdig vinner for hun har jobbet jevnt og trutt gjennom hele oppholdet. Jeg har kun positive erfaringer fra de fem ukene jeg hadde med Magnhild på gården.

Magnus Melkeraaen (28) måtte gjennom en tung tvekamp, hvor han fikk brist i to ribbein, men etter en time med tautrekking måtte han se slaget tapt. Han har ment at Magnhild har vært en favoritt fra begynnelsen.

– Magnhild har vært en maskin fra dag én, og hun har imponert på mange måter med både arbeidsinnsats og kunnskap. Hun har gjort alt fra knallhardt mannfolkarbeid, til strikking av pannebånd til alle deltagerne. Hun har en veldig allsidig og bred kompetanse på det meste. Hun er absolutt en verdig vinner.

Bjørn Egil Mogenstad (40) ble førstemann ut av årets «Farmen», og han mener at Magnhild har spilt spillet mer enn folk tror.

– Jeg synes Magnhild har vært flink og at hun er verdig vinner. Hun har vist allsidighet på arbeidsoppgavene, og hun er en dyktig spiller. Hun har holdt seg unna de verste konfliktene, og har nok trukket mer i trådene enn mange er klar over. Men absolutt en verdig vinner.

Daniel Godø (22) ble den andre som røk ut av konkurransen etter en sage-konkurranse mot Magnus Melkeraaen. Han mener at Magnhild har jobbet hardt, og fortjener seieren.

– Magnhild har virkelig vært den som har stått på kontinuerlig gjennom hele sesongen. Hun har gjort det hun skulle, hun har vært litt taktisk og spilt spiller, og også klart å ligge lavt. Hun fortjente å vinne, det gjorde hun absolutt.

Olav Harald Ulstein (51) ble slått på målstreken av Magnhild, men selv om finaletapet var tungt, unner han henne seieren. De to var nemlig gode venner inne på gården.

– Hun er en verdig vinner. Hun er beintøff, hun blir omtalt som jernkvinnen. En maskin. Hun er den som jobbet mest, og når andre tok en middagslur jobbet Magnhild. Hun hvilte seg mens hun saget, og så jobbet hun enda hardere etterpå. Det er helt sprøtt, sier han før han fortsetter:

– Jeg har aldri møtt en dame som kan jobbe som henne. I tillegg er hun kunnskapsrik, og sterk både fysisk og psykisk. Som konkurrent var hun livsfarlig hele veien.

Frank Tore Aniksdal (44) var blant de mest diskuterte og kritiserte deltagerne i årets sesong.

Aniksdal ønsker ikke å kommentere dette overfor VG.

Sol Maja Otterstad (20) ble den første jenta som måtte forlate Li Gård, og hun mener at Magnhild fortjente seieren.

– Magnhild er en verdig vinner. Hun er en skjønn dame som har jobbet hardt fra dag én. Jeg unner henne seieren.Les også

 1. Magnhild vant «Farmen»: «Farmen»-Olav om finaletapet:
  – Det er greit å tape mot en venn

  FINALEFESTEN (VG) Det holdt ikke hele veien for Olav Harald Ulstein (51) - han måtte ta til takke med andreplassen i…
 2. «Farmen»-Magnhild om seiersøyeblikket: – Det er helt uvirkelig

  FINALEFESTEN (VG) Etter å ha ligget under i kunnskapskonkurransen, klarte Magnhild Vik (42) å snu situasjonen, for…
 3. Finn Olav om Olav Harald: Nå er alt fryd og gammen

  I kveld blir vinneren av «Farmen» 2014 kåret, og før resultatet blir klar er deltagerne samlet til finalefest i Oslo.

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Alina ute av «Farmen» rett før finaleuken: – Skikkelig surt

 2. Disse røyk ut rett før «Farmen»-semifinalen

 3. Over en million så «Farmen»-Frank tape

 4. «Farmen»-Charlotte slått ut i semifinalen: – Jeg er både trist og lykkelig

 5. Ørjan ute av «Farmen»: Jeg fortjente ikke å ryke ut

 6. Daniel måtte forlate «Farmen»

Fra andre aviser

 1. Til topps i Farmen 2017: – En veldig verdig vinner

  Fædrelandsvennen
 2. «Oppfinneren» til topps i Farmen Kjendis

  Fædrelandsvennen
 3. Over og ut for Farmen-Oddvar

  Fædrelandsvennen
 4. 20 år med reality-TV: «Det var mye sex i huset, fordi folk kjedet seg. Til slutt måtte jeg sove i badstuen»

  Aftenposten
 5. Northug om rivalen: - Han er i en egen liga over oss andre

  Aftenposten
 6. Femteplass i EM til Mandal Guttekorps Drilltropp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder