PÅ SKJERMEN: Ari Behn (f.v.) og Per Heimly har vært venner i en årrekke. TV-programmet deres ble ikke den suksessen TVNorge hadde håpet på. Foto: ROGER NEUMANN

Per Heimly mener TVNorge spyr ut søppel

«Ari og Per løser verdensproblemer» tas av skjermen igjen

Kjendisfotograf Per Heimly (41) slakter TVNorge etter at de valgte å stoppe programmet han hadde med Ari Behn (41) - for andre gang.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

«Tror satan selv heter TVNorge».

Slik starter Per Heimlys tirade mot TVNorge på Facebook natt til fredag.

Innlegget fra Heimly ble slettet fra Facebook-sidene fredag morgen.

Les hele utbruddet nederst i denne saken.

Dagbladet skrev torsdag at programmet «Ari og Per løser verdensproblemer» ikke får fornyet tillit.

Da premieren på programmet kun trakk 125.000 seere i høst - med påfølgende seernedgang på de tre neste programmene - valgte TVNorge å kansellere serien og programmere den med nypremiere i januar 2014.

Det ble ikke den suksessen TVNorge hadde håpet på.

- Dør med fjernkontrollen

Programmet trakk kun 4,2 prosent av de som hadde TV-skjermen slått på i forrige uke: Nærmere bestemt 68.000 seere.

Nå har TVNorge besluttet å sende de resterende episodene. Men ikke reprise av de første, noe Heimly kritiserer kanalen for i sterke ordelag.

- TVNorge vil tjene penger på å spy ut søppel, men Ari og Meg, Per prøver å vise litt kjærlighet inni all håpløsheten. Vår største tabbe og i det hele tatt jobbe med denne kanalen, disse folka, skriver Heimly på Facebook-profilen til TV-programmet.

Kjendisfotografen understreker at han setter stor pris på alle tilhengerne av programmet, og de som har jobbet med TV-serien.

- Men vi passer ikke inn, dessverre. La oss heller bli fylt opp av billig underholdning til vi glemmer hvem vi er og dør med fjernkontrollen i hånda mens vi gisper etter luft og en cupcake, avslutter Heimly.

Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Espen Skoland, forstår at Ari og Per er skuffet over kanalens avgjørelse.

- De har gjort en fantastisk jobb for oss med denne serien. Da må det være lov å blåse ut litt frustrasjon.

- Det er kort vei mellom himmel og helvete i TV-bransjen, sier Skoland.

Han mener Pers uttalelser står i sterk kontrast til responsen TVNorge opplever rundt helsedokumentaren «På liv og død».

- Serien ligger litt utenfor vår vante profil. Men den er sterk og annerledes. Derfor valgte vi å sende den i sin helhet, til tross for at vi ikke fikk de tallene vi hadde håpet på. Nå setter vi punktum, og har bestemt oss for at vi ikke sender de fire første programmene i reprise som planlagt, sier han.

Her er Facebook-innlegget fra Per Heimly, som ble lagt ut og senere slettet på «Ari og Pers» Facebook-side:

«Tror satan selv heter TVNorge . Hilse Per . Vi lar verdensproblemene ramme oss selv. La kapitalismen seire enda en gang. TVNorge vil tjene penger på å spy ut søppel , men Ari og Meg, Per prøver å vise litt kjærlighet inni all håpløsheten . Vår største tabbe og i det hele tatt jobbe med denne kanalen , disse folka. Vi setter stor pris på alle våre fans. Og alle som har jobbet med serien vår. Men vi passer ikke inn , dessverre. La oss heller bli fylt opp av billig underholdning til vi glemmer hvem vi er og dør med fjernkontrollen i hånda mens vi gisper etter luft og en cupcake».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder