TV-AKTUELLE: Brødrene Vegard Ylvisåker (t.h.)og Bård Ylvisåker kuppet mange seere til «I kveld med Ylvis» på TVNorge. Foto: MATTIS SANDBLAD
TV-AKTUELLE: Brødrene Vegard Ylvisåker (t.h.)og Bård Ylvisåker kuppet mange seere til «I kveld med Ylvis» på TVNorge. Foto: MATTIS SANDBLAD

Ylvis føler prestasjonspress etter premieren

TV

(VG Nett) Bård (29) og Vegard (32) Ylvisåker lokket nesten en halv million TV-seere til premieren.

Publisert: Oppdatert: 20.09.11 13:36

458.000 skuelystne benket seg foran det nye talkshowet «I kveld med Ylvis» på TVNorge mandag.

- Kjekt!

Ylvis-premieren bidro sammen med «71 grader Nord» (med sine 384.000 seere) til at TVNorge var den største kanalen mandag.

- Så utrolig kjekt! sier Vegard når VG Nett får ham på tråden og kan opplyse om den sterke starten.

Utfordring på hjemmebane

Vegard hevder likevel at han er helt ærlig når han hevder at de ikke har vært så opptatt av seertall før premieren.

- Derimot har vi tenkt veldig mye på innhold. Men selvsagt er det gøy med gode tall, sier Vegard.

Talkshowet skal gå mandager og onsdager i ti uker fremover. Det betyr mye pendling mellom hjembyen Bergen og Oslo, hvor showet spilles inn.

- Hvordan skal dere balansere dette med familieliv?

- Det er klart at vi kommer til å være mye Oslo-basert fremover. Selvsagt er det en utfordring, men det skal gå fint. Familien besøker meg her, og jeg tar turer hjem. Vi prøver å minne hverandre på hvem vi er, sier den 32 år gamle småbarnsfaren spøkefullt.

LES OGSÅ: Får hjelp av Bård og Harald

Annerledes denne gangen

Vegard innrømmer at den sterke starten øker prestasjonspresset.

- Ja, det gjør det. Men prestasjonspress føler vi hele tiden. Det som er spesielt nå i forhold til tidligere prosjekter, er at dette blir til mens sesongen pågår. Alle tidligere TV-produksjoner har vært preprodusert. Og når det gjelder forestillinger jobber man fram til premieren, og gjør så det samme om og om igjen. Nå må vi hele tiden tenke nytt og skyte fra hofta, kan du si. Men det er det som er så spennende, mener Vegard.

Han håper seerne vil være trofaste fremover.

- Og så håper vi gjestene har lyst til å komme etter at de har sett det vi serverte. Vi skal kjøre på fremover og fokusere på å lage morsomme ting. Vi har mye klart allerede, frister 32-åringen.

Om Perez Hilton-skryt

Bergensbrødrene har i forkant av premieren vakt oppsikt langt utenfor landets grenser.

Den amerikanske kjendisbloggeren Perez Hilton skrøt duoens ironiske musikkvideo «Work It» opp i skyene i forrige uke og mente at den norske humorduen med den hadde gjort seg fortjent til samtlige Grammy-statuetter neste år. Videoen har blitt sett av mange hundre tusen på YouTube.

YOUTUBE: Se elleville «Work It» her

- Jeg må være nøktern og si at det var vel ikke Perez Hilton vi laget videoen for. Men når det først har blitt sånn, er det kjempegøy, innrømmer Vegard til VG Nett.

- Hans personlige mening betyr ikke så mye, men han skaper mye blest. Det var helt uventet at vi skulle få så enorm oppmerksomhet, legger han til.

Travel høst

Ylvis har mer enn TV å tanke på. 3. november setter de opp showet «Ylvis 4» på Edderkoppen i Oslo.

- Det blir fullt program utover høsten, og vi får en liten overlapping med TV og show. Akkurat da blir det heftig, sier Ylvis-Vegard.

Fornøyd TV-sjef

Med en seerandel på 20,5 prosent i aldersgruppen 12-44, hadde TVNorge sin beste seerrespons på tre år mandag. TVNorge er naturlig nok svært fornøyd.

- Dette er høstens største opptur så langt. Både programmet og seertallene overgikk alle mine forventninger. Ylvis samlet 45 prosent av alle seere under 45 år, og det er en fantastisk start på høysesongen, sier TVNorge-sjef Harald Strømme i en pressemelding.

- Det blir spennende å se om vi kan levere like sterke tall på onsdag - da er det allerede duket for program to, sier Strømme.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om