NISSER IGJEN: Espen Eckbo har gjort nissecomeback etter ti år med «Nissene over skog og hei». Foto: TVNorge.

NISSER IGJEN: Espen Eckbo har gjort nissecomeback etter ti år med «Nissene over skog og hei». Foto: TVNorge.

- Nissene er en suksess

(VG Nett) Til tross for at seertallene har gått ned for TVNorges julesatsing «Nissene over skog og hei», humrer kanalen fornøyd i skjegget.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Over 1,1 million nordmenn til sammen så den første episoden av TVNorges julekalender - «bare» 665.000 nordmenn har så langt sett den syvende episoden.

I søndagens utgave av VG framgår det at TVNorge hadde høyere forventninger til seertallene enn det serien oppnår.

Det medfører ikke riktighet:

- At et snitt på nesten 900.000 nordmenn benket seg foran hver eneste luke i kalenderen første uka, kan ikke betraktes som noe annet enn en braksuksess, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride.

Les også: Rekordtall for «Nissene»

Noen av episodene har konkurrert mot håndball-VM, og de laveste tallene TVNorge klarer å spore på hovedsendingene er 333.000 seere fra onsdagens episode. Til sammenligning satte premieresendingen årsrekord for kanalen, og hadde 588.000 seere.

Kanalen sender episodene i reprise tre ganger, pluss hovedsendingen hver dag 20.15. I tillegg sendte kanalen alle de første fire episodene igjen søndag 4. desember. TVNorge sier at seere også kan regnes ut i fra hvor mange som har sett de forskjellige lukene i julekalenderen, og ikke bare ut i fra hvor mange som så hovedsendingen.

- Julekalenderformatet fordrer at seerne er med hele veien. Det er noe helt annet enn et program som går én dag i uka og med avsluttende episoder, og da legger vi til rette for at alle får med seg alle episodene, sier mediesjef Hanne McBride i TV Norge til VG Nett.

Fire av episodene har gått mot håndball-VM. Hovedsendingen disse dagene ble sett av 448.000 (3. desember), 558.000 (4. desember), 386.000 (6. desember) og 333.000 (7. desember). Med repriser er episodene sett av henholdsvis 961.000, 907.000, 695.000 og 665.000 seere.

- Dere har mistet seere, men samtidig hatt tøff konkurranse. Hvordan er dere fornøyd med tallene?

- Det er ingen tvil om at Espen Eckbo og co. har klart å engasjere og begeistre igjen. Vi er strålende fornøyd. Vårt ønske var å matche suksessen fra 2001, og det ser vi nå at har vært altfor beskjedent. Årets julekalender har langt flere seere per hovedsending, på noen datoer mer enn dobbelt så mange som Nissene på låven hadde, sier mediesjefen.

** Seertallene som ble oppgitt i søndagens VG for episode 2, inkludert repriser, er feil. Korrekt seertall er 1.043.000 seere - ikke 827.000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder