FRA DINO TIL MIDGARD: J.A. Bayona, til venstre, sammen med «Fallen Kingdom»-skuespillerne Bryce Dallas Howard og Chris Pratt i mai i fjor. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP

«Jurassic»-regissør til «Ringenes herre»-serie

«Jurrasic World: Fallen World»-regissør J. A. Bayona skal regissere den nye «Ringenes herre»-serien fra Amazon Prime.

 • Ingvill Dybfest Dahl

Det er Deadline som melder at spanske Juan Antonio Bayona har fått regijobben på den nye TV-serien som skal utspille seg i Tolkiens univers før «Ringenes herre». Bayona, som tidligere har regissert «The Orphanage» (2007), «A Monster Calls» (2016) og to episoder av «Penny Dreadful», skal regissere de to første episodene.

les også

«Ringenes herre» blir TV-serie

– J.R.R. Tolkien skapte en av de mest fantastiske og inspirerende historiene noensinne, og som en som har vært fan hele livet, er det en ære og glede å bli en del av dette fantastiske teamet, sier Bayona til Deadline.

Historien han skal lage finner sted i Midgard i tiden som kalles «the Second Age». Bayona skal også være inne på produsentsiden, sammen med produsentmakker Belén Atienza.

UNIVERS: Elijah Wood som hobbiten Frodo i «Ringens brorskap». Den nye TV-serien finner sted før både «Hobbiten»- og «Ringenes herre»-bøkene. Foto: Warner Bros. / Reuters

– Vi gleder oss over å få J.A. og Belén på laget mens vi fortsetter utviklingen av denne serien. Vi har vært store beundrere av J.A.s arbeid i mange år, og vet at hans episke, filmiske og dyptfølte estetikk er perfekt til å gi Midgard liv på ny, sier manusforfatterne John D. Payne og Patrick McKay i en uttalelse. 

Fjorårets «Jurrasic World: Fallen Kingdom» spilte ifølge filmdatabasen Box Office Mojo inn 1,3 milliarder dollar på verdensbasis, eller drøye 11 milliarder kroner, noe som gjorde den til den neste mest innbringende filmen i «Jurrasic»-serien og den 13. største kassasuksessen i verden noensinne.

les også

Hundre TV-tips for sommeren

Det var i 2017 Amazon bekreftet at de skulle samarbeide med HarpersCollins, New Line og etterkommere av J.R.R. Tolkien om å ta publikum tilbake til «Ringenes herre»-universet. Deadline meldte den gang at Amazon skal ha betalt nærmere 250 millioner amerikanske dollar for de globale rettighetene til serien.

Avtalen gjelder for flere sesonger – i tillegg til mulige avleggerserier.

Mer om

 1. TV-serier
 2. Film
 3. Amazon

Flere artikler

 1. Hun skal være første på rollelisten til nye «Ringenes herre»

 2. «Ringenes herre» stopper produksjonen

 3. 120 TV-tips i coronakrisen

 4. Pluss content

  26 serier du kan binge i hjemmekarantene

 5. «Tigerkongen» saksøker myndighetene fra fengsel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder