REALITY: Isabel Adrian avbildet i Stockholm i 2012. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Mann dømt for brutalt ran av «Hollywoodfrue»

Isabel Adrian, kjent fra realityserien «Svenske Hollywoodfruer» ble ranet og truet på livet i januar 2019. Nå er en 25-årig mann dømt til fengsel for ranet.

Det var i en hotellgarasje i Stockholm en Jaguar sperret veien for Adrian da hun forsøkte å kjøre ut. Aftonbladet beskrev at «gjerningsmenn» hoppet inn i TV-kjendisens bil, der de skal ha truet henne og slått henne i hodet med en pistol. Deretter forsvant de med hennes verdisaker, deriblant håndvesken, to mobiltelefoner, bilnøkler, smykker, penger og husnøkler.

les også

Svensk Hollywood-frue brutalt ranet i Stockholm

Ifølge Expressen var det snakk om verdier til minst 750.000 svenske kroner. 

I sommer ble en 34-årig mann dømt til tre og et halvt års fengsel for ran, mens to andre menn ble frikjent. Nå har Stockholms tingrett dømt nok en mann for ranet. 

PÅ TV: Maria Montazami, Margareta Svensson, Isabel Adrian og Gunilla Persson i «Svenske Hollywoodfruer». Foto: Thomas Engström/ TV3

Avisen skriver at han allerede sitter på en anstalt for en narkotikalovbrudd han utførte rett etter ranet på Adrian. 25-åringen fikk tre og seks måneder i fengsel. Han nekter straffskyld, men påtalemyndigheten har tekniske bevis som DNA fra en Red Bull-boks i bilen. 

les også

Svensk TV-frue brøt taushetsplikt

– Min klient er lettet over tingrettens dom og at den tiltalte ble dømt. Den tiltalte som nå ble dømt var den som var mest voldsom og truende i ransoverfallet som ble et mareritt for min klient. Det har vært ekstremt tøft å gå gjennom to rettssaker. Den psykiske påkjenningen er enorm, skriver Adrians advokat Elisabeth Massi Fritz i en uttalelse til Expressen. 

les også

Ny TV-frue ypper til «krig» mot Gunilla

Adrian er gift med Swedish House Mafia-musiker Steve Angello (36), og de har to barn sammen. 

Det gikk mange uker etter det brutale ranet før Adrian valgte å fortelle at det var hun som var ransofferet.

– Hun har det veldig vanskelig etter hendelsen, uttalte advokat Emma Ragnarsson i en pressemelding den gang, ifølge Aftonbladet.

– Den eneste gangen jeg later som ingenting er i overfor mine barn. Men jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å tørre å gå ut igjen, sa hun om den traumatiske hendelsen i TV-programmet «Efterlyst» i april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder