KLARE MENINGER: Tor Milde er en mann av mange fjes. Hver fredag frem til «Idol»-finalen kan du chatte med han på VG Nett. Foto: HELGE MIKALSEN

Slaktet av dommerne - hyllet av Tor

Her er Tor Mildes dom i første delfinale

CHATEAU NEUF (VG) Mens dommerne mente Astrid Sugaren sang surt, mener Tor Milde hun leverer til terningkast fem.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Her er Tors dom:

Anniken Kolstad

«Måndagsbarn» (Veronica Maggio)

Den letteste fellen å falle i er å velge en låt du ikke klarer å gjøre noe særlig med. Det er tilfellet med Anniken i dag. Lite spennende, men helt greit. Midt på treet.

Terningkast: 3

Astrid Sugaren

IDOLDELTAKER: Astrid Sugaren (17). Foto: HELGE MIKALSEN


«Born To Die» (Lana Del Rey)

Sannsynligvis den fineste stemmen av alle i årets finale. Synes hun klarer seg bra i kveld og, selv om hun tilsynelatende blir distrahert og er litt smånervøs her og der. Uansett, en sterk prestasjon igjen.

Terningkast: 5

Sverre Eide

«Use Somebody» (Kings Of Leon)

Klarer ikke å la meg imponere like mye som dommerne av Sverre. Han har sjarm og er en glad gutt, men sangen blir middelmådig og - beklager - karaokeaktig.

Terningkast: 3

Martine Rygvold

«Piece Of My Heart» (Big Brother & The Holding Company)

Kveldens første skuffelse. Martine var blant mine favoritter etter semifinalene, men denne fikset hun ikke. Surt og uinspirert. Sikker på at hun løfter seg til neste gang.

Terningkast: 2

Eirik Søfteland

«Desire» (U2)

Forferdelig låtvalg av kveldens tøffeste dude. Eirik har tæl og pågangsmot, men en ganske ordinær stemme. Går sikkert videre i kveld, men kommer neppe langt,

Terningkast: 3

Ola Weel Skram

«Angel» (Sarah McLachlan)

Ola har det vi kaller en «interessant» stemme, men jeg synes ikke at han behersker denne låten. Den kler han rett og slett ikke. Håper han ikke stemmes ut...

Terningkast: 3

Astrid Smeplass

«Some Die Young» (Laleh)

Det er lov å være ung, men det kan også brukes mot henne. Fremføringen er puslete, stemmen er tynn og pistrete, men innsatsen får hun et par pluss for. Prøv igjen!

Terningkast: 3

Steffen Jakobsen

«The Dance» (Garth Brooks)

Kveldens mest forutsigbare, men på en god måte. Steffen er til å stole på og leker ikke Idol-deltager. Så får vi se om «Idol» er moden for en vinner som synger country. Jeg er.

Terningkast: 4

Georg Lipai

«Not Over You» (Gavin DeGraw)

Jeg vet at George er en favoritt hos mange, men jeg synes gutten er ganske ordinær. Sangstemmen er grei nok, men han er litt for kjedelig for meg.

Terningkast: 3

Siri Vølstad Jensen

«Good Girls Gone Bad» (The JaneDear Girls)

Siri er Idol 2013s største stjerne. Det er nå i alle fall min mening så langt. Hun synger som en ekte countrygudinne og vil nå langt i denne konkurransen.

Terningkast: 5

STEMT UT:

Anniken

Anniken var mitt tips for å bli stemt ut, selv om hun ikke var svakest i kveld. Men jeg er allikevel enig med publikum. Hun klarte aldri å overbevise meg om at hun fortjente å bli med videre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder