NY SESONG: Fredrik Skavlan var tilbake med en ny sesong av «Skavlan». Foto: SVT/NRK

Ingen slår «gullrekka» - tross rekordstemning på Max

(VG Nett) NRKs fredagsbautaer i «gullrekka» åpnet sterkt igjen, selv med en konkurrerende fotballandskamp som ga seerrekord hos Max.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Mens landskampen mot Island ble sendt på TVNorge-kanalen Max i samme tidsrom, var «Beat for beat», «Nytt på nytt» og «Skavlan» ifølge NRK de tre mest sette programmene på TV denne uken.

Hva tror du er årsaken til at «gullrekka» står seg år etter år? Si din mening i kommentarfeltet!

- Det ser ut som folk vil se «gullrekka» i år, også, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til VG Nett.

Les også: «Skal vi danse» vant stjernekampen

916.000

Alle de tre programmene hadde sesongpremiere denne fredagen. «Beat for Beat» fikk lavest tall av de tre populære programmene, med 702.000 seere i gjennomsnitt, en andel på 47 prosent. «Nytt på nytt», som gikk mot første omgang av fotballkampen, var det mest sette programmet med 916.000 seere og 51 prosent andel.

«Skavlan» hadde 704.000 seere i snitt gjennom hele sendingen, en andel på 39 prosent.

- Alle tre har da selvfølgelig høye seertall, og siden vi snakker om den første uka i september blir tallene relativt sett enda sterkere, sier Tolonen.

Han understreker at det er tidlig på høsten, og at det normalt sett vil være flere seere etter hvert som det blir kaldere i været.

Rekorduke

Samtidig som «gullrekka» står seg, satte Max rekord med landskampen i fotball. I en pressemelding skriver TVNorge at kampen snittet på 375.000 seere. På det meste var 458.000 seere innom fotballkampen, og ifølge kanalen bidro dette til å gi den beste uken siden oppstarten.

- Den entusiasmen fotballfansen viser er enorm. Konkurransen om seerne er beinhard denne fredagskvelden, med premierer for både NRKs gullrekke, Norske Talenter og Senkveld, derfor er det ekstra gledelig å kunne vise til såpass gode tall, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge, i en pressemelding.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder