TV Norge-lege: - Temptation Island umoralsk

TV

(VG Nett) - "Temptation Island" er umoralsk, og TV Norge burde droppe det, sier Kjell Olav Svendsen, lege og medprogramleder i TV Norges "Salsa".

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:23

Blinde for konsekvensene

- Jeg fatter ikke hensikten med verken å se på eller delta i dette her. Det skumle er at deltakerne ikke på forhånd ser omfanget av hva de begir seg ut på, sier Svendsen til VG Nett.

Ekstrem-tv

Han undrer seg hva det neste blir, og ser "Temptation Island" som nok et ledd i en utvikling der temperaturen stadig skrus høyere og høyere.

- Det finnes ikke grenser for hva som skal brettes ut av privatliv. Programkonsepter som dette er en dårlig etterligning av en tragisk virkelighet.

Prostitusjon

Han er urolig, ikke bare for de par som frivillig går med på å teste forholdet sitt på fristerøya, men også for de single deltakerne.

- Hva er deres rolle, er de prostituerte? Hvor langt skal de gå?

TV Norges informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth mener dette ikke dreier seg om prostitusjon.

- Selvfølgelig er det en del av deres rolle å friste, men husk at de til enhver tid har kamerateamet med seg, og alt skjer i beroligende former.

"She was put here to screw me"

I et opptak av den amerikanske serien, som TV Norge viste på sin pressekonferanse, sier en av deltakerne til kjæresten sin om en av de single kvinnelige deltakerne: "She was put on this island just to screw me".

- Det er sikkert umoderne å si det, men dette kaller jeg umoralsk, sier Kjell Olav Svendsen.

Han legger til at han har all respekt for Pål Trælvik og Eivind Landsverk, som måtte forlate sine stillinger i TV Norge på grunn av innsigelser mot "Temptation Island"-produksjonen.