PÅ TV I KVELD: Ari Behn (t.h.) besøker Thomas Seltzer i «Trygdekontoret» på NRK3. I Bakgrunnen: Frode Saugestad og Anne-Gunn Halvorsen . Foto: Foto: Ole Kaland/NRK

Ari Behn: - Folk oppfatter meg som arrogant

(VG Nett) Ari Behn snakker ut om «sjokkintervjuet», der han brettet ut privatliv og depresjoner, i NRKs «Trygdekontoret» i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

En måned har gått siden Ari Behn (37) skapte oppstandelse med sine åpenhjertige betroelser om depresjoner og frykt for ikke å strekke til som ektemann i magasinet Massiv.

«Jeg arbeider bare hardere frem til lunsj og jeg kan ta dagens første drink rundt klokken halv to. (...) Det hender stadig oftere, dessverre. Det er en stygg uvane jeg har lagt meg til», avslørte Ari i bladintervjuet.

Siden har Behn holdt en nokså lav profil, til tross for at han for et par uker siden lanserte ny roman.

Valgte Seltzer

Både Fredrik Skavlan (NRK1) og «Senkveld» (TV 2) har invitert Ari i studio, og fått nei. Men Thomas Seltzer i «Trygdekontoret» på NRK 3 fikk napp hos prinsessegemalen, og intervjuet som vises på TV i kveld, ble spilt inn i går.

- Det føles riktig å være hos Seltzer. Jeg har vært fan av ham helt fra 80-tallet og synes han er en interessant meningsbærer og kommentator, forklarte Ari til NRK.no etter innspillingen.

- Et av de fineste interjuene

Ari forklarte under innspillingen av talkhowet at han selv er veldig fornøyd med intervjuet han ga til Massiv, men at sitatene hans ble tatt ut av sammenheng av andre medier.

- Jeg mener at det var et av de fineste intervjuene jeg har gitt, selvironisk og innimellom med litt svart humor, men så er det noen som klipper ut enkeltsitater med kirurgisk presisjon. Det kan få bisarre følger, uttalte Behn til NRKs nett-TV etter innspillingen.

Se klipp fra talkshowet og intervju med Ari på NRK.no

Ari forklarer også at han ikke ble overrasket over alle skriveriene. Han er vant med at det han sier vekker oppsikt.

- Men jeg skjønner ikke hvorfor det blir så mye støy rundt det hver gang, uttalte Ari.

- Nevemagnet

Seltzer konfronterte Ari med førsteinntrykket han selv fikk av Ari da Ari var unggutt.

- Da jeg så deg første gang da du var 20 år gammel, tenkte jeg at du var en nevemagnet. Jeg skyndte meg bort for å slå til deg. Men senere har jeg tenkt at det er det jeg liker ved deg. Du provoserte så utrolig ved å være denne dandyen. Er du en nevemagnet? spurte Seltzer.

- Folk oppfatter meg som veldig arrogant. Det skjønner jeg ikke. Jeg har ikke noe godt svar på det. Men jeg er opptatt av å være tydelig, svarte Ari.

- Blir sparket ut hjemmefra

I intervjuet med Massiv uttalte Ari blant annet: «Det eneste jeg frykter er at jeg ikke skal klare å fullføre prosjektet jeg har begynt på sammen med kona, nemlig å oppdra tre vidunderlige døtre til å bli selvstendige, kloke individer med kritisk empati og en virkelighetsforståelse som tar dem langt forbi Akersgata, for å si det forsiktig».

Et annet sitat lyder: «Jeg mistrives med å oppholde meg lenge på et sted av gangen. Før eller siden blir jeg sparket ut hjemmefra. Det er antageligvis langt verre for dem som oppholder seg sammen med meg å ha meg gående hjemme».

Tar ikke alt så alvorlig

Når NRK spurte ham i går om hvordan familien hans har reagert på intervjuet, svarte Ari at familien er vant« til at det er mange meninger rundt ham».

- Det kan virke veldig mye der ute, men vi tar ikke alt så veldig alvorlig. Livet mitt er sammensatt som alle andres liv, og det går opp og ned. Men jeg har det veldig bra, forsikret Ari.

- Folk kan mistenkeliggjøre mine motiver og tro at jeg ønsker oppmerksomhet, men jeg gjør forsvinnende få interjuer. Og jeg ønsker ikke mainstream oppmerksomhet, forklarte Ari.

Märtha taus

Da VGTV møtte bokaktuelle prinsesse Märtha for en uke siden, ønsket hun ikke å ektemannens uttalelser.

SE HELE VGTV-INTERVJUET MED MÄRTHA

- Du mener Massiv-intervjuet! avbrøt prinsessen VG Netts reporter midt i spørsmålet. - Nei, det vil jeg ikke kommentere, svarte hun raskt.

Märtha ville heller ikke uttale seg om ektemannens beskrivelse av hvordan det føltes som å bli kastet til løvene da han forelsket seg i prinsessen. Ari Behn siktet da til møtet med pressen. Da VGTV intervjuet Märtha i forbindelse med en annen boklansering for to år siden, sa hun selv at hun følte det som å ha gått gjennom flammer etter et tøft mediekjør.

- Det var da. Nå er det nåtiden som er relevant, ikke fortiden, uttalte prinsessen.

Prinsessens nye bok heter «Finn din skytsengel». Ari betrodde til NRK i går at «Märtha er en svært klok og dyktig tereaput», og at «når man bor så tett som mann og kone, så hjelper man hverandre».

«Trygdekontoret» vises på NRK3 kl. 22.30 i kveld.

ÅPENHJERTIG: Ari Behn (37) liker ikke «mainstream oppmerksomhet». Foto: Arkivfoto: Simne Grytøyr

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder