HYLLEST: Atle Antonsen, Terje Sporsem, Morten Ramm, Steinar Sagen, Sigrid Bonde Tusvik, Anders Bye og Nils Ingar Aadne er blant dem som skryter av Bård Tufte Johansen og Harald Eias innsats for norsk humor. Foto: Scanpix/VG

HYLLEST: Atle Antonsen, Terje Sporsem, Morten Ramm, Steinar Sagen, Sigrid Bonde Tusvik, Anders Bye og Nils Ingar Aadne er blant dem som skryter av Bård Tufte Johansen og Harald Eias innsats for norsk humor. Foto: Scanpix/VG

Norske komikere hyller Harald og Bård

Harald Eia: - Vi er priviligerte

(VG Nett) I går var det premiere på Harald Eia og Bård Tufte Johansens nyeste storsatsning. Blant de som benket seg ned foran TV-skjermen var en stor del av norsk humorelite.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- De har betydd ALT for norsk humor siden tidlig 90. Alle som har noe å fare med i dag er meget tydelig inspirert av dem, og det er enda godt siden gutta helt uten konkurranse er Norges suverent beste tv-komikere, skriver Atle Antonsen i en e-post til VG Nett.

Hva synes du om premieren på «Storbynatt»? Si din mening her !

Enorm arbeidsdisiplin

I går var det premiere på Bård Tufte Johansen og Harald Eias nye humorsatsning «Storbynatt». De to komikerne har hatt en rekke seersuksesser siden oppstarten med «Lille lørdag», deriblant «Team Antonsen», hvor de samarbeidet med nettopp Atle Antonsen.

Les også: Bård og Harald forlater NRK

De tre laget også programmene «Tre brødre som ikke er brødre» og «Ut i vår hage» sammen.Antonsen mener han har funnet løsningen på hvorfor de to komikerne slår så godt an med programmene de lager.

- For min del har det vært en gavepakke å få jobbe med de gutta. Essensielt for min egen utvikling naturligvis, de har uten tvil vært jordmødre for mange sider av mitt talent. Og ikke minst har de en forbilledlig arbeidsdisiplin ingen andre i humor-Norge kan fremvise. Det handler også der om ikke å gi seg, men flikke og file og kna og gnukke på manus til det er bra nok, skriver Antonsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LEK I LØVET: «Ut i vår hage 2» er blant programmene Atle Antonsen, Bård Tufte Johansen og Harald Eia har laget sammen. Foto: NRK

Som Rolling Stones

Og han er langt fra den eneste som skryter av det Eia og Johansen har fått til på humorfronten.

- Bård og Harald er jo, og har alltid vært, de eneste som alltid har holdt høyt nivå. Jeg synes alltid at det de har gjort har vært bra. Og de har vært grensesprengende og laget en ny humorretning i Norge. Alt de har gjort har på en eller annen måte vært bra, sier Steinar Sagen fra Radioresepsjonen til VG Nett.

VGTV: Slik er Bård og Haralds nye arbeidshverdag

Han får støtte av Sigrid Bonde Tusvik, som mener det blir riktig å sammenligne Eia og Johansen med et av rockens aller største band.

- Bård og Harald er humorens Rolling Stones. De treffer nye generasjoner, heroinen er byttet ut med geniale, intelligente overraskelser og det gir verden en balanse at de alltid holder sammen, sier Bonde Tusvik til VG Nett.

Store forventninger

En annen nykommer i komi-Norge er Nils Ingar Aadne, som for tiden er aktuell med showet Julelatter. Han skryter av Eia og Johansens evne til å fornye den norske humoren.

- Bård og Harald har utvilsomt betydd mye for norsk humor. Først og fremst fordi de er veldig morsomme, men også fordi de har brutt noen barrierer og grenser på riktig måte. Personlig er det alt tøyset som gjør at jeg liker dem så godt. Når de fjaser og holder på med sine sære, men gode ideer da ler jeg rett og slett, sier han til VG Nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLARE IGJEN: Bård Tufte Johansen og Harald Eia er klare med «Storbynatt» Foto: Funkenhauser.

Med suksessen følger forventninger, og blant de som har store forventninger til «Storbynatt» er Anders Bye.

- Jeg husker det som en revolusjon da «Lille lørdag» kom, og siden den gang synes jeg de har levert vannvittig bra humor hele veien. De har alltid fantastisk gode og originale ideer og er veldig flinke til å fornye seg. Jeg må innrømme at jeg har skyhøye forventninger til den nye serien, men jeg føler meg trygg på at gutta igjen kommer til å bevise at de er Norges morsomste, sier Bye til VG Nett.

Les også: Bård og Harald lager TV hos fremmede

Også komiker Terje Sporsem er full av lovord om de to komikerne.

- Bård og Harald er den moderne, norske humors viktigste og modigste pionerer. Galskapen og lekenheten kombinert med intelligensen og varmen, har gjort at de er norsk allemannseie. Hvem andre kan vise kjøttområdet rundt anus, avbryte nyheter som fjærfe og sette et helt område utenfor Arendal i bås i flere tiår, og likevel være så høyt elsket? Og de er så hyggelige, og veldig morsomme å stå på scenen sammen med. De er så bra at de gir alle som står på scenen sammen med dem et skikkelig push i ræva for å få de til å yte det lille ekstra og prøve å være på samme nivå, selv om det ikke går, skriver Sporsem i en SMS til VG Nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HJALP RAMM: Harald Eia får noe av æren for at Morten Ramm er blitt komiker. Her er de to sammen med Ramms bror Jørgen, på premieren til Radioresepsjonen på TV. Foto: Roger Neumann

- Fikk vinger av Eia

En av dem som har fått hjelp av humorduoen til å komme seg opp og frem i humor-Norge er Morten Ramm. Etter å ha spilt fotball med Harald Eia en stund fikk Ramm et dytt til å satse på komikken.

- Jeg har alltid vært fan. Det var da de begynte med Åpen Post at jeg begynte å følge med, og de traff meg veldig. De traff unge folk først, og de var lettere å forme, så jeg hang meg på den gjengen som likte det. De har vært viktig på alle måter innenfor det jeg har drevet med, sier Ramm til VG Nett.

VG Nett-leser:«Endel av det de gjør synes jeg kan være litt platt og direkte dårlig, men det er mye nok bra til at det er veldig artig å se på.» Diskuter «Storbynatt» her

Han gir Eia noe av æren for at han er komiker i dag.

- De har også hatt innvirkning på hvorfor jeg er komiker. Harald dro meg med og vi jobbet med en programidé for NRK som aldri ble noe av. Men Harald sendte meg videre til Thomas Giertsen og Steffan Ludvigsen, som gjorde alvor av meg som komiker. Harald ga meg vinger og Steffan lærte meg å fly, sier Ramm.

Takknemlig for ros

All skryten fra medkomikere gjør nesten så Eia og Johansen rødmer, når VG Nett møter dem i deres nye kontorlokaler i Oslo.

NY KARAKTER: Bård Tufte Johansen som Dagbladets Marie Simonsen. Foto: Jo Bentdal

- Du har jo nesten laget en nekrolog. Det er jo alltid hyggelig, spøker Johansen, som nok ser at han og Eia spilte en rolle i å få Atle Antonsen frem til det norske folk.

- Men han er jo så bra. Så han hadde klart det etter to måneder uansett. Men det er gjensidig at det har vært givende å jobbe med Atle, sier Johansen.

Eia sier han er takknemlig som har fått jobbe med så mange andre komikere.

- Det er veldig hyggelig med ros. Det er inspirerende å jobbe med alle de vi har jobbet med. Vi er privilegerte. Man får en følelse av at komikere er en god gjeng som driver bøll sammen, sier han.

Men han vil ikke gå med på at det var han som ga Morten Ramm komi-vinger.

- Han hadde de vingene. Jeg bare sa han kunne flakse med dem, for han var som en pingvin som ikke trodde det ville gå, sier Eia.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN
Og følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder