NISSEN RADJIF IKKE MED: Zahid Ali returnerer ikke som Radjif i oppfølgeren til den populære julekalenderen «Nissene på låven». Til høyre, noen av nissene i «Nissene over skog og hei», Espen Eckbo (Asbjørn), Line Verndal (Kine) og Atle Antonsen (Bent Leikvoll). Foto: TV Norge

Zahid Ali fikk vite om nye «Nissene på låven» på byen

(VG Nett) Zahid Ali (34) ble ikke spurt om å spille Radjif - en av de mest profilerte nissene for ti år siden.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ti år etter suksessen «Nissene på låven» får TV Norge-seerne igjen stifte bekjentskap med mange av nissene i oppfølgeren «Nissene over skog og hei».

Line Verndal som Kine, Atle Antonsen som Bent Leikvoll, og ikke minst Espen Eckbo som Asbjørn og Rhino Hoff. Men to profilerte nisser fra den første serien er ikke med, Zahid Ali som Radjif og Jannike Kruse Jåtog i rollen som Marthe. Halvparten av nissene glimrer med sitt fravær fra 2001:

- Det er tolv som ikke er med. Vi plukket ut de vi hadde ideer på, der det kunne skje ting mellom karakterene på en ny måte, sier Espen Eckbo til VG Nett.

Les også: Vraket 12 nisser til «Nissene»-oppfølger

Utilgjengelig

Zahid Ali ble ikke kontaket før Eckbo og Kristian Ødegaard gikk i gang med manus, men sier han uansett ikke ville vært tilgjengelig for å spille inn «Nissene over skog og hei».

- Jeg har vært opptatt med å spille inn TV-serien «Hellfjord» for NRK hele året, og stort sett befunnet meg i Troms fylke, sier Ali som fikk vite om prosjektet sent.

- Jeg fant det ikke ut før sent på året, da jeg traff en av de andre skuespillerne på byen. Jeg har ikke lest så mye aviser eller sett på TV det siste året, så jeg har ikke fått det med meg, sier Ali.

Les også: Marian Saastad Ottesen fødte for syv uker siden - har ennå ikke bestemt babyens navn

Fantastisk kjemi

Eckbo sier følgende om hvorfor Zahid Ali ikke var aktuell for en ny runde.

- Han fungerte strålende med Bodil i «Nissene på låven», de hadde en fantastisk rasistisk kjemi. Vi var redd for at det bare ville være å gjenta det, så det ble ikke noe av.

Jannike Kruse Jåtog ble kontaktet av Eckbo og Ødegaard før de gikk i gang med manus, for å finne ut om hun ville være tilgjengelig dersom det ble plass til Marthe på ny. Det ble det ikke.

- Espen og Kristians grunn var at det ble vanskelig å lage en god historie på Marthe videre, og i utgangspunktet skulle de bare ha med halvparten av nissene fra første gang. Så jeg ble skrevet ut rett og slett, sier Kruse som ikke er bitter av den grunn.

Vil følge med

- Det hadde vært gøy å være med, men jeg gleder meg virkelig til å følge med fra 1. desember.

Zahid Ali har også utelukkende gode minner fra serien, og sier karrieren hans fikk et oppsving etter forrige runde, på tross av at han bare var oppført som statist i «Nissene på låven».

- Jeg fikk et kjempeløft og flere kom på standup-showene mine på grunn av serien. Og jeg hadde knapt replikker! Det tok av i Sverige også, serien ble debattert som om den var laget på ordentlig, de trodde rasisme ble eksponert på TV når Radjif fikk gjennomgå av Bodil, humrer Ali.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder