KRIMHELT PÅ TV: Kyrre Haugen Sydness har hovedrollen som etterforsker Viggo Lust, som får ledetråder fra sin forsvunne datter i drømmene sine. Foto: BENDIK STALHEIM MØLLER / TV 2

Lager ny sesong av «Det tredje øyet»

TV 2 fortsetter dramasatsingen og har bestilt en ny sesong av krimserien «Det tredje øyet».

Artikkelen er over seks år gammel

TV 2 bekrefter at de har bedt produksjonsselskapet Rubicon begynne på manuset til en oppfølgersesong med etterforskeren Viggo Lust.

- Vi er veldig fornøyde med sesong én, både det som er levert, seertallene og tilbakemeldingene fra seerne. Vi har skapt en TV 2-krimhelt i Viggo Lust, og føler at dette universet absolutt har livets rett fremover, sier dramaredaktør Christopher Haug i TV 2 til VG.

Hva mener du om «Det tredje øyet»? Si din mening i kommentarfeltet under!

VGs anmelder trillet terningkast fire for den nye krimserien, som satte en stopper for NRKs serie med nesten samme navn. Antallet som har sett episodene på mandagene har ligget rundt 400.000. Om man inkluderer opptaksseing og repriser har rundt 600.000 fått med seg hver episode.

Tar grep

- Det har ikke vært eventyrlige seertall, og drama koster penger å lage. Var dere forpliktet til å gå i gang med en ny sesong?

- Nei, overhodet ikke. Det var en løpende vurdering. Det man ser er at drama ikke nødvendigvis er ferskvare. Summen med reprisetall og opptak etter syv dager er 600.000 i snitt, og det er gode tall. I tillegg ser vi at det blir mye sett på TV 2 Sumo. Drama er absolutt dyrt, men lever lenger enn andre programmer. Vi ønsker så høye seertall som mulig, men vi har møtt tøff motprogrammering fra NRK, sier han.

Kanalen vil imidlertid ta et klart grep fram mot den nye sesongen.

- Vi har hatt en struktur med en avsluttende krimhistorie for hver episode. Nå vil vi gå mer for en sesonghistorie som får mer plass. Vi opplever karakterene som helstøpte, men de får ikke fortalt alt vi ønsker. Nå har det vært 45 minutter på å etablere en ny sak, etterforske, finne mistenkte, løse saken og sette forbryteren fast - samtidig som man skal følge karakterene, sier Haug.

Positiv

VGs anmelder Øystein David Johansen synes det høres spennende ut med en ny sesong av «Det tredje øyet».

- Jeg har foreløpig bare sett tre episoder av første sesong, men jeg mener Viggo Lust er en såpass spennende og sammensatt karakter med flere sider som ikke er «tatt ut» ennå. Jeg er sikker på at det finnes enda mer i fortiden hans det går an å grave i også.

Han ser også fram mot strukturendringen.

- Svakheten med første sesong var at det gikk litt fort i svingene når alt skulle sveises sammen og løses i løpet av 45 minutter. Det avhenger selvsagt av gode manusforfattere som klarer å lage en sesonghistorie som både er ambisiøs nok og som samtidig ikke tar helt av og bryter med stemningen jeg synes var bra med første sesong, sier Johansen.

Lover svar

Målet for TV 2 nå er å få den andre sesongen klar til høsten 2015 eller våren 2016.

- I første sesong er motoren i serien hva som skjedde med Christina. Vi må være sikre på at vi har en like sterk motor i sesong to. Finner vi ikke den, går vi ikke i produksjon med serien. Men ting tyder på at vi har det, sier Haug.

- Betyr det at seerne får svar på hva som skjedde med Christina i inneværende sesong?

- Ja, det får man. Det synes jeg er viktig i en sånn serie, det er måte på hvor lenge man kan melke en sånn historie. Det er av respekt til de som ser på, sier Haug.

Haug ser fortsatt på TV 2 som lillebroren i dramasammenheng i Norge.

- NRK har nesten hatt monopol på TV-drama, så vi merker at det er en barriere å trenge gjennom. Vi merker at vi ikke får samme buzz fra pressen og omgivelsen, men jeg mener vi leverer like bra og kanskje enda bedre enn NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder