TELLER PÅ KNAPPENE: TV 2-profil Davy Wathne. Foto: Jostein Magnussen VG

Davy Wathne vurderer å slutte i TV 2

Davy Wathne (66) sier han er usikker på om han blir å se på skjermen i fremtiden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV 2s største sportsprofil vurderer å gi seg. Det var fagbladet Journalisten som først meldte dette.

I mai ble det klart at alle TV 2-ansatte blir tilbudt sluttpakke. Flere kjente TV-ansikter har allerede slått til, blant andre Mah-Rukh Ali, Nils Gunnar Lie, Jan Øyvind Helgensen og Jan Ove Ekeberg.

– Når jeg ble kjent med disposisjonene TV 2 gjorde i forbindelse med EM, da tenkte jeg at – vel, da er kanskje min tid omme, sier Wathne til VG.

– Jeg er innforstått med at mediebransjen er i voldsom endring. Den er utsatt for krefter ingen kan styre. Samtidig gjør nye trender, ideer og verdier seg gjeldende. Slik er naturens gang. Det er det ingenting å gjøre med.

– Vært en fantastisk arbeidsplass

Han mener at nedskjæringene i TV 2 bidrar til dårlig stemning på jobb.

– Man begynner å tenke negativt om andre avdelinger i bedriften: «Hvorfor kan de ikke skjære ned der i stedet?». Det er en destruktiv måte å tenke på, i en jobb som krever overskudd. Det endrer tilnærmingen man har til jobben – og kjemien mellom de ansatte.

Wathne har vært et av TV 2-sportens definitive ansikt utad siden oppstarten i 1992, og har vært både styremedlem og klubbformann i bedriften.

– Jeg kommer aldri til å si noe negativt om TV 2. Kanalen har gitt meg mulighet til å jobbe med det som har vært livet mitt, hobbyen min og lidenskapen min. Det har vært en fantastisk arbeidsplass, og jeg har hatt gleden av å se en helt ny mediebedrift ta form. Jeg har nok blandet meg for mye inn i for mange saker, og det er sikkert de som eventuelt blir glade for å se meg gå. Hva kan jeg si – jeg er en engasjert type.

Wathne vil ikke si noe om hvor lenge han blir værende i «tenkeboksen».

– Jeg vet ikke. Det avhenger av hvordan verden vil se ut i 2017. Jeg har ingen store hobbyer jeg har lyst til å bruke mer tid på. Jeg driver ikke med myntsamling. Jeg vil arbeide med noe som har med sport å gjøre. Men jeg vet altså ikke om det blir i TV 2.

Skal håndteres internt

Det vakte oppsikt i sosiale medier da Wathne 14. juni stilte opp i VGTVs EM-studio – samtidig med at TV2s egen fotballsending var på skjermen.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen skriver følgende i en SMS til VG:

– Det tar jeg direkte med Davy. Vi har stor takhøyde i TV 2 og tåler bedre enn de fleste meningsutvekslinger i media, men noen saker skal også håndteres internt.

Det ble tidligere i år kjent at Wathne ikke blir med på sommerens klart største sportsbegivenheter: EM i fotball og OL i Brasil. Da VG omtalte saken i april, avviste Jansen Hagen på det sterkeste at kanalens disponering av Wathne er noen slags devaluering av seniorreporteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder