PREMIEREKLAR: Thomas Giertsens «Helt perfekt» er blant kjendisene som kan bli rammet.

PREMIEREKLAR: Thomas Giertsens «Helt perfekt» er blant kjendisene som kan bli rammet. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Ingen enighet mellom TVNorge og Canal Digital: Vårens TVNorge-profiler fortviler

De mislykkede forhandlingene mellom Telenor og Discovery Networks kommer i en periode med mange premierer på TVNorge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Én million norske husstander, med til sammen 2,8 millioner seere, har mistet 13 kanaler etter at Telenor og Discovery Networks ikke ble enige om distribusjon av TVNorge-kanalene innen fristen midnatt.

Med halvparten av det norske folk ute av bildet, sier det seg selv at TVNorges seertall vil synke drastisk de kommende ukene.

Foreslår nabotreff

Det rammer blant annet «I kveld med YLVIS LIVE», som skal på TV igjen i morgen, tirsdag.

– Det er alltid dumt når de voksne krangler, men det trenger jo ikke gå ut over oss andre! sier Bård Ylvisåker til VG.

– Vi fortsetter å lage program som før, og har du Canal Digital, så foreslår jeg at du banker på hos Get-naboen eller Altibox-naboen og tar med deg fyrstekake, så får du kanskje noen nye venner i samme slengen. Vi skal be de voksne ta seg en fyrstekakebit til kaffekoppen, så blir de nok fort venner, de også, skal du se, legger han til.

RAMMES: Bård og Vegard Ylvisåker kjører live som vanlig tirsdag. Foto: Terje Bringedal , VG

Søndag 14. februar dukker Thomas Giertsen og staben opp i en ny runde med «Helt Perfekt», og samme kveld har «Neste sommer» og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» premiere.

Thomas Giertsen er lei seg på TV-seernes vegne.

– Personlig synes jeg det er veldig ergerlig ikke å få ting jeg har betalt for, så dette synes jeg er synd, sier han til VG.

– Vi har premiere på en ny sesong om to uker. Jeg synes det ville være synd om halvparten av våre seere ikke får med seg den, nå som Ine har blitt gravid, og greier. Jeg håper det løser seg før den tid, sier Giertsen.

IKKE LIKE BLID NÅ: Programleder Tom Stiansen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er skuffet. Her under lanseringen av vårprogrammet for 2016. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Tom Stiansen, programleder for «71 grader nord», er fortvilet over situasjonen.

– Det er frustrerende og veldig synd at det har gått så langt. Utrolig synd hvis det blir så mange som ikke får med seg de flotte episodene vi har reist rundt i Norge og laget med fantastiske deltagere, sier han til VG.

«Fire stjerners middag» er godt i gang med sesong nummer åtte. Denne uken er det Mikkel Niva, Emilie Skolmen, Ola-Conny Wallgren og Hilde Skovdahl som skal på skjermen. Skovdahl er ikke særlig fornøyd med at avtalen aldri kom i havn.

Les mer: Canal Digital lar kundene si opp kontrakten

TRIST: Hilde Skovdahl, bedre kjent som Charter-Hilde, er deltaker i ukens runde med «Fire stjernes middag». Hun forteller om skuffede fans etter TVNorges brudd med Canal Digital. Foto: Therese Alice Sanne , VG

– Dette var helt feil uke. Jeg har knapt ledd så mye i hele mitt liv som jeg gjorde under innspilling av «Fire stjerners middag». På Facebook-siden min er det veldig mange følgere som leter etter løsninger. Jeg håper mange får sett episoden, sier Skovdahl, for mange bedre kjent som Charter-Hilde.

PRODUSENT-BOSS: Lasse Hallberg. Foto: Nils Bjåland , VG

«Typisk deg» med Petter Schjerven, som har premiere mandag om en uke, kan også ryke for mange.

Ekspertenes spådom: Tror unge kan droppe tradisjonell TV

Provosert produsent

Lasse Hallberg, sjef for produksjonsselskapet Monday Production AS & Norsk Fjernsyn AS, er opprørt.

– Det er tydelig at monopolist DNA-et i Telenor ikke helt har sluppet taket med å bruke sin maktposisjon som gatekeeper, og foreløpig kan jeg ikke se at de har lagt mange kroner på bordet for å øke andelen norsk underholdning til seerne. Telenor er som vanlig mest opptatt av sine marginer som er langt fra de som lager innholdet kan drømme om, tordner Hallberg, kjent for blant annet produsent for «Big Brother», til VG.

I dag har følgende melding gått ut til alle Canal Digital-kunder:

«Kjære kunde. Vi beklager at du for tiden ikke kan se Discovery-kanalene, og vi gjør vårt ytterste for å komme til en løsning. Vi forhandler for å unngå urimelige krav mot både oss og deg som kunde. Mvh Canal Digital Kabel»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder