«Farmen kjendis» med tidenes seer-rekord

Hele 876.000 seere fikk med seg premieren på kjendisversjonen av «Farmen» mandag kveld. Dermed er dette er den mest sette «Farmen»-premieren noensinne.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over tre år gammel

Det skriver TV 2 i en pressemelding. Her heter det også at mandagens premiere er den nest høyeste premieren på TV 2 noen gang. Kun «Hver gang vi møtes-premieren i 2013 har hatt høyere premiere-tall med 986.000 seere.

– «Farmen kjendis» gjorde rent bord i går, og dette er tall som rett og slett er oppsiktsvekkende sterke. Det er fantastisk å få uttelling for noe vi har jobbet målrettet med i over ett år, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2

TV 2 har satset hardt på at kjendisversjonen av «Farmen» skal bli en like stor suksess som den vanlige «Farmen». Før jul avsluttet sistnevnte sesongen med over en million seere på det meste. Kjendisprogrammet sendes tre ganger i uken, og til sammen blir det fire timer «Farmen» hver uke i de neste seks ukene.

– Jeg er faktisk overrasket over hvor bra deltakerne leverte, sier programleder Gaute Grøtta Grav.

Han synes ikke det er så stor forskjell på de to «Farmen»-satsingene.

Fikk du med deg? «Farmen»-aktuelle Jarl Goli om konkursbegjæringen

Kjendis-kampen for tilværelsen utspiller seg på Storøy. Gården ligger i Rørholtfjorden i Bamble kommune. Storøy er på ingen måte ukjent for «Farmen»s mange trofaste seere. Det var på denne gåden hvor Tommy Rodahl gikk seirende ut av kampen for tilværelsen i 2011.

– Det er et behagelig klima i området, og det egner seg godt for et variert dyrehold og dyrking av mark. Og det er vann, fiske og skog i umiddelbar nærhet. Til sammen gjør dette Storøy til en nesten perfekt location for kjendisene våre, uttalte presseansvarlig for «Farmen» i TV 2 Alex Iversen til VG i fjor vinter.

Les også: Aylars dyriske utfordringer i «Kjendis-Farmen»

– Det var trangt og vi bodde tett oppå hverandre, særlig til å begynne med. Men jeg ble der en stund og det jeg savnet mest underveis var kontakten med jentene mine. Vi hadde ingen kommunikasjonsmuligheter, fortalte en av deltakerne, Vendela Kirsebom til VG.

KJENDIS-FARMENS KJENDISER: Fra venstre: Ingeborg Luedlow, Lars-Einar Lothe, Tore Petterson, Tonje Blomseth, Lavrans Solli, Ida Gran-Jansen, Aylar Lie, Jarl Goli, Vendela Kirsebom, Petter Pilgaard, Kari Jaquesson, Lars Barmen og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Mattis Sandblad VG

Vendela Kirsebom i «Kjendis-Farmen»: – Jeg ville ut av komfortsonen

Men i motsetning til et beinhardt taushetsregime for deltakerne i den «vanlige» Farmen, klarte ikke alle kjendisene å holde en lav profil på sosialemedioer til alle var ute av Farmen-gården. Mens noen fortatt kjempet for tilværelsen på gården, dukket opp meldinger både på Facebook og Instagram fra noen av «Kjendis-Farmen»-deltagerne.

Les også: «Farmen»-deltakere røper seg på sosiale medier

– Hele oppholdet var hardt arbeid hele tiden. Man får ingenting gratis. Noen ganger var jeg så sliten at jeg ikke visste hvilken tid på døgnet det var. Jeg synes det ikke er så ulikt militæret og de tøffe øvelsene de har der hvor det viktigste er å psyke deg ut, fortalte Vendela Kirsebom.

Les også

 1. Over én million så Laila vinne  «Farmen»

  942.000 fulgte hele «Farmen»-finalen på TV 2 søndag – og da Laila Lochert vant, satt 1.225.
 2. Alt gikk skeis for «Farmen»-Ali

  Ali Ahmad (30) kom så langt, men ikke lenger. I semifinalen gikk det meste skeis.
 3. «Farmen»-aktuelle Jarl Goli om konkursbegjæringen:  – Gjør det jeg kan for å rydde opp

  Ikke bare kjemper Jarl Goli en kamp for tilværelsen i TV 2s nye kjendisversjon av «Farmen».
 4. Vendela Kirsebom i «Kjendis-Farmen»: – Jeg ville ut av komfortsonen

  Vendela Kirsebom (49) trengte ikke betenkningstid da hun ble spurt om å være med «Kjendis-Farmen».
 5. Tidligere vinnere: Så lang tid tok det å bli kvitt «Farmen»-stempelet

  Husker du alle disse ansiktene? VG har tatt et dypdykk i tidligere vinnere av TV 2s gårdsreality før den tolvte vinneren…

Mer om

 1. Farmen
 2. TV 2

Flere artikler

 1. Vendela Kirsebom i «Kjendis-Farmen»: – Jeg ville ut av komfortsonen

 2. Jarl Goli måtte forlate «Farmen kjendis» – hadde mistet motivasjonen til å fortsette

 3. «Farmen kjendis»-deltakerne fikk spesialavtaler

 4. «Farmen kjendis»-gjengen på finalefest: Slik har «Farmen»-oppholdet forandret oss

 5. Jarl Goli sendte hjem kompisen Lars Barmen: – «Farmen» handler ikke om ærlighet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder