GALACTICA-GUTTER: T.v: Jamie Bamber, som spiller Apollo i nyinnspillingen av «Battlestar Galactica», med Richard Hatch som spilte Apollo i originalen og Tom Zarek i den nyere. Her er de to på innspilling i Canada i 2004. Foto: Richard Lam AP

«Battlestar Gallactica»-stjerne død

Richard Hatch, kjent fra TV-serien «Battlestar Gallactica», døde av kreft, 71 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

En representant for skuespilleren opplyser til nyhetsbyrået AP at Richard Hatch døde av kreft i bukspyttkjertelen tirsdag ettermiddag i Los Angeles. Sønnen Paul og manageren Michael Kaliski skal ha vært ved hans side da han døde.

Fikk du med deg: TV-ikonet Mary Taylor Moore er død

KREFTSYK: Richard Hatch på prisutdeling i Los Angeles i august 2013. Foto: Paul A. Hebert AP

Hatch spilte en av hovedrollene som kaptein Apollo i den originale sciencefictionserien «Battlestar Galactica» i 1978 og 1979. Han ble også Golden Globe-nominert for innsatsen. I nyinnspillingen av «Battlestar Galactica» fra 2004 spilte han kolonileder Tom Zarek i 22 episoder.

Han vokste opp i Santa Monica og startet karrieren på teater før han fikk en fot innenfor TV-bransjen med en liten rolle i såpeserien «All My Children» i 1970.

Mer sci fi: Carrie Fisher ute av «Star Wars»-universet

Hatch hadde en tilbakevendende rolle som politi i «The Streets of San Francisco» på slutten av 70-tallet og på 80-tallet spilte han Dean Caldwell i fem episoder av «Dynastiet». På 90-tallet var han med i «Santa Barbara» og «Baywatch», og fra 2012 til 2013 var han å se i TV-serien «The Silicone Assasin Project».

Ifølge manageren vil Hatch bli husket for sitt gode hjerte, sin ungdommelige evne til undring og sin lidenskap for kreativitet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder