IVRIGE DELTAKERE: - Mange av dem vi har testet har vært så ivrige. En har kjøpt en spark for å bli mer norsk, en annen har hørt på P3 hver dag for å lære seg norsk, sier en entusiastisk Fridtjof Nilsen. Foto: TVNorge ,

- Bedre å overta etter en kvinne enn en mann: Nå er det Fridtjof som gir «Alt for Norge»

Ny programleder for TVNorge-suksesss

Til høsten er det Fridtjof Nilsen som skal gi «Alt for Norge» - og han er glad for at det er Henriette Bruusgaard han overtar etter.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- Jeg tenker at det er bedre å overta etter en kvinne enn etter en annen mann. Det blir ikke så lett å sammenligne oss – og jeg kan lettere være meg selv, sier Fridtjof Nilsen til VG.

- Fridtjof passer som hånd i sælbuvott til jobben. Han er dyktig, smart og en knakandes fin fyr. I tillegg er han, i likhet med meg, naturlig blond, og oss er det ikke mange av, sier Henriette Bruusggard til VG.

Henriette Bruusgaard (33) og tidligere Follo-fotballspiller Kristoffer Storsveen Moen (30) ble foreldre til en gutt i november i fjor. Paret, som begge kommer fra Oslo, har vært kjærester i to år.

MAMMA: Henriette Bruusgaard bla mamma til en liten gutt i november i fjor. Foto: Terje Bringedal , VG

«Min kjære og jeg har laget et menneske. Lille Martin kom til verden 6.11. 2015. Gratulerer med farsdagen, Kristoffer», skrev den nybakte mammaen på sin private Facebook sammen med bilder av far og nyfødt på farsdagen i fjor.

Les også: Vant over kreften to ganger - nå gir hun «Alt for Norge»

Da hadde Brusgaard like før gjort seg ferdig med enda en sesong av «Alt for Norge». Våren 2014 hadde hun forøvrig gjort comeback i serien, etter at hun året før hadde varslet at hun skulle slutte.

- Det blir jo vemodig å se serien fra sidelinjen, men jeg gleder meg også- dette er jo et knallbra konsept og jeg vet tonen og humoren vil fortsette i ekte alt for Norge- ånd, sier Henriette Bruusgaard videre.

Men nå er det altså Fridtjof Nilsen som skal hjelpe norskamerikanere bosatt i USA med å finne sine norske røtter. Og det er definitivt ikke bare han som gir «alt for Norge». Det gjør i aller høyeste grad deltakerne også. Det setter Fridtjof stor pris på.

Husker du? «Alt for Norge»-deltaker mistet alt etter skytedrama

- Dette er jo som et slekts treff og er det noe amerikanskere setter høyt så er det nettopp et slekts treff. For dem er jo dette en premie, sier Fridtjof Nilsen.

Han legger heller ikke skjul på at det har ikke alltid vært slik i andre programserier han har vært med på.

- Nei, det var ikke alle damene som var med i «Gøy på landet» som drømte om et liv på bygda. For mange av dem var nok «latten» i byen viktigere, sier Fridtjof.

Det er syvende sesong av «Alt for Norge» som nå er under forberedelse og skal sendes til høsten. Serien er en av TVNs mest populære og har vunnet flere gullruter. De to siste sesongene har i snitt hatt mellom 400.000 og 460.000 seere.

Fant kjærligheten i «Alt for Norge»

- Mange av de som jobber med denne produksjonen har lang fartstid med «Alt for Norge» - og det gir meg en stor trygghet som programleder, fortsetter Fridtjof Nilsen.

Foruten «Gøy på landet» er han også kjent som programleder fra «Kan vi bli med?» - og «Kakekrigen». Mange vil også huske ham fra reklamefilmen til Matprat. Han har jobbet med årets sesong av «Alt for Norge» en god stund allerede og har også vært med på castingen av de amerikanske deltakerne.

- Mange av dem vi har testet har vært så ivrige. En har kjøpt en spark for å bli mer norsk, en annen har hørt på P3 hver dag for å lære seg norsk, sier en entusiastisk Fridtjof Nilsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder