Bieber-spesialen ingen hit hos seerne

TV 2: – Godt fornøyd

TV-ekspert: –Veldig amputert

Det som skulle vært en spektakulær minikonsert med Justin Bieber endte som en oppsummering få seere fikk med seg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

TV 2 sendte sin Bieber-spesial fredag kveld, i etterkant av den sedvanlige «Senkveld»-sendingen. Kanalen opplyser at sendingen i snitt samlet 270.000 seere, en andel på 21,4 prosent.

Det til tross for at de ble nektet av Universal å vise skandaleopptrinnet, hvor Bieber på skandaløst vis forlot scenen etter én låt.

– Vi er godt fornøyd med seertallene for Bieber-programmet, med tanke på at den ble sendt veldig sent på fredagskvelden. Samtidig var det veldig mange seere valgte å følge TV 2 Nyhetskanalen og den dramatiske hendelsen i Paris på det samme tidspunktet, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til VG.

I kontrast fikk 895.000 seere med seg Thomas Numme og Harald Rønnebergs intervju med den unge popstjernen. Fredagens «Senkveld», som altså gikk rett i forkant av Bieber-spesialen, samlet i snitt 669.000 seere.

Amputert

TV-ekspert Dag Ormåsen, som er buying director i Starcom, sier til VG at TV 2 åpenbart fikk mye lavere seertall enn de ville hatt om de hadde sendt konserten. Han synes likevel det var riktig av kanalen å sende spesialsendingen.

SUPERSTJERNE: Justin Bieber i «Senkveld». Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

– Det er klart at sånn alt ble, ble Bieber-spesialen veldig amputert, uten noen konsert å vise. Det meste av klippene var innhold folk allerede hadde sett, sier han.

Han er imidlertid ikke i tvil om at det var riktig av TV 2 å sende spesialprogrammet.

– Ja, det var riktig når de hadde den, å få melket det for det det var verdt. Forrige uke hadde de «Det er lov å være blid» i reprise, som var omtrent på samme nivå. Men de fikk ikke noe ut av spesialsendingen isolert sett, sier han.

Nysgjerrig? Derfor takker Tore Strømøy nei til «Skal vi danse»

Oppdatert? Mange nye TV-nyheter her

KAMP: Adelén og dansepartner Benjamin Jayakoddy danset seg til topps, men ble likevel slått av Tore Strømøy. Foto: Øyvind Nordahl Næss og Klaudia Lech , VG

Fornøyde

Ormåsen tror TV 2 er svært fornøyde med Bieber-besøket totalt.

– De har fått oppmerksomhet og PR så det holder. Og jeg tror ikke det spiller noen rolle om det var riktig type oppmerksomhet eller ikke. Jeg vet ikke hva de har betalt, men når man ser på den totale mengden oppmerksomhet overgikk det hva man hadde forventet i forkant, sier Ormåsen.

På søndag sviktet TV-seerne landskampen i andre omgang, da Norge lå under mot Ungarn omtrent samtidig som «Farmen» startet på TV 2. Den populære realityserien hadde drøyt 700.000 seere.

NRK opplyser at deres nysatsing «Lenket» hadde 524.000 i gjennomsnitt, mens sesongpremieren av «Tore på sporet» hadde 749.000 seere lørdag kveld. 693.000 fikk med seg «Skal vi danse»-finalen samme kveld, hvor Adelén stakk av med seieren.

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder