... mens Kloppen må lide

KAN FORTSATT JUBLE: Aleksander Hetland vant ikke bare «Mesternes mester» - han vant også kampen om TV-seerne. Foto:Frode Hansen,VG

Mesterlige finaletall for NRK-reality

Rekordmange fikk med seg «Mesternes mester»-finalen.

  • Elise Alexandra Gulbrandsen
  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

Lørdag kveld var det duket for en storslått finale i «Mesternes mester». Hele 1.205.000 personer fikk med seg at Aleksander Hetland slo Frode Andresen i en thriller av en finale. Det gir en andel på 63,9 og ny seer-rekord. De høye seertallene gleder programleder Dag Erik Pedersen stort. – Det er en stor dag i min TV-karriere og for alle som har jobbet med det. Jeg er skikkelig, skikkelig glad. Det er som å vinne et stort sykkelritt i gamle dager, sier Pedersen til VG og legger til:

– Jeg er bortskjemt med gode TV-øyeblikk, men dette var veldig stort for meg. LES OGSÅ: Aleksander Hetland måtte lære seg selv å kjenne på nytt etter karrieren(krever innlogging)

Morten Wiberg i Carat mener tallene er veldig bra for NRK.

- Veldig gode tall, ingenting å lure på det, og desto dårligere for de kommersielle. «Mesternes mester» har hatt høye tall hele veien, så det er ikke spesielt overraskende at det topper seg når finalen kommer, sier han til VG.

Marianne Massaiu i Mediacom er ikke overrasket over «Mesternes mester»-suksessen.

– Det er et bredt, godt og samlende familieprogram. Så at de får et så godt seertall på finalen er ikke overraskende. Konkurransebilde spiller trolig inn. TVNorge har ikke meldt seg inn i kampen om de store helgeprogrammene. TV 2 har erstattet «Hver gang vi møtes» med «Alt er lov».

Kloppen taper seere

Forrige ukes TV 2-premiere av «Alt er lov» med Solveig Kloppen ble kun sett av 263.000 TV-seere, som er lavt tall for et program som sendes i beste sendetid på en lørdag.

Denne uken taper programmet 30.000 seere, og ender på 233.000.

– Kloppen får lide, og «Mesternes mester»-suksessen går utover satsinger som er mer mainstream. Dette er nok lavere tall enn TV 2 hadde forventet seg lørdag kveld i beste sendetid, sier Morten Wiberg.

Marianne Massaiu har ikke tro på at «Alt er lov» vil vokse særlig.

– Dette er nok ikke et programkonsept som har potensialet til å bli veldig stort. De mistet dessuten 1 av 4 seere til program nummer to.

Programdirektør Jarle Nakken i TV 2 innrømmer at konkurransen fra «Mesternes mester» er stor.

– «Alt er lov» har fått mange positive tilbakemeldinger fra seerne. Så må vi bare registrere at konkurransen fra finalen på Mesternes Mester er knallhard. Vi håper og tror at programmet vi øke i ukene som kommer.

Pernille fenger fortsatt

Også flere programmer fenget TV-seerne denne helgen. På topp over helgens mest sette programmet troner «Nytt på Nytt». I forrige uke samlet Pernille Sørensens debut hele 1.265.000 TV-seere, denne uken var der 1.221.000 seere som benket seg foran TV-skjermen.

«Anno»-finalen, der Emilie Enger Mehl stakk av med seieren, samlet 902.000 seere.

– «Anno» har holdt seg godt hele vinteren, et program som har truffet bra hos det norske folk. NRK har lykkes i starten av 2015, sier Morten Wiberg om tallene.

«Robinsonekspedisjonen» samlet 333.000 seere. Sesongpremieren av «The Voice» samlet 514.000, mens gutta i «Senkveld» kan notere seg tallet 581.000.

Morten Wiberg kommenterer tallene slik

– Jeg vil tro TV 2 er rimelig fornøyde med «The Voice» som kom seg over 500.000. «Robinsonekspedisjonen» er under pari, det programmet burde stått bedre. Men TV 2 satser videre og har åpenbart tro på programmet.

Og TV 2s programdirektør Jarle Nakken er fornøyd med «The Voice».

– Dette er en fantastisk god start for «The Voice». Det er et utrolig høyt nivå på årets deltakere og engasjementet fra mentorene smitter virkelig over på seerne. All honnør også til Nordisk Film som produserer dette for TV 2.

SLIK MÅLES TV-TALLENE:Nysgjerrig?

Les også

Mer om

  1. NRK
  2. Reality-TV

Flere artikler

  1. Rekord for «Mesternes mester» – seersvikt for «Robinson»

  2. TV 2 tapte helgens konkurranse om TV-seerne - knust av konkurrentene

  3. Rekordtall for «Robinsonekspedisjonen»

  4. TV-eksperter om «Århundrets stemme»: - Ikke godt nok

  5. Ny nedtur for TV 2 og «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder