NETT-KOK: Vanity Fairs reportasje med Caitlyn Jenner går som en farsott. Foto:Mladen Antonov,Afp

Caitlyn Jenner har satt verdensrekord

Bruce Jenner (65) har blitt Caitlyn Jenner. På få timer har hun rukket å få over en million Twitter-følgere – og knuser dermed Barack Obamas rekord.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bildet av en sexy Caitlyn Jenner på forsiden av nye Vanity Fair har blitt spredd med lynets hastighet det siste døgnet. Samtidig som motebibelen publiserte bildet, hvor Caitlyn Jenner poserer i undertøy for stjernefotograf Annie Leibowitz, lanserte Jenner en ny Twitter-konto.

I løpet av de første fire timene og tre minuttene hadde Caitlyn Jenner samlet over én million følgere på mikrobloggtjenesten. Dermed må president Barack Obamas femtimers-rekord se seg slått av realitykjendisen.

FORSIDEMODELL: Annie Leibovitz er fotografen bak bildene som omtales som en historisk milepæl. Foto:Annie Leibovitz,Ap

Ydmyk og glad

I skrivende stund nærmer Jenner seg to millioner følgere.

«Jeg er så lykkelig for at jeg endelig, etter en så lang kamp, kan leve som mitt sanne jeg. Velkommen til verden, Caitlyn. Kan ikke vente med å la dere bli kjent med henne/meg», skriver Jenner, som i disse dager jobber med et nytt TV-show med seg selv i sentrum.

Hun er henrykt over rekorden.

«Hvem hadde trodde dette? Jeg er ydmyk og beæret. Takk for støtten», twitrer Caitlyn Jenner.

Fikk panikk

Hun betror til Vanity Fair at ansiktsoperasjonen tok 10 timer, dobbelt så lang tid som hun hadde trodd. Da fikk hun et panikkanfall og fryktet at hun hadde begått sitt livs største feilskjær. Men nå er 65-åringen trygg på prosessen.

– Hvis jeg lå på det aller siste og hadde holdt dette hemmelig og aldri gjort noe med det, ville jeg tenkt at jeg hadde sløst bort hele livet mitt. Det ønsker jeg ikke skal skje, sier hun.

Caitlyn Jenner, som også tidligere har blitt hyllet for åpenheten rundt sin personlige reise, opplyser også om at hun ennå ikke har foretatt den endelige kjønnsskifteoperasjonen.

Skjerpet sikkerhet

Det amerikanske månedsmagasinet hadde store sikkerhetstiltak under fotograferingen for å forhindre lekkasjer og forsikre seg om at ingen fikk en sniktitt på deres eksklusive fotoserie. Det ligger mange måneders samtaler, arbeid og planlegging bak reportasjen, skriver Mashable.com.

Den tidligere olympiske tikamp-mesteren har kunngjort for alle at hun er kvinne, og mandag ble det klart at hun heretter skal hete Caitlyn. Interessen for Jenners kjønnsskifte er massiv, og nettet kokte da Bruce Jenner for få uker snakket ut på TV for aller første gang.

FØR: Bruce Jenner på Country Music Awards i Las Vegas i 2009. Foto:Steve Marcus,Reuters

Døtrene roser

Nettet flommer også nå over av reaksjoner på Jenners transformasjon. Stedatteren Kim Kardashian (34) postet i går bildet av Caitlyn på Instagram med underteksten: «Så vakker! Vær lykkelig, vær stolt, lev livet ditt på DIN måte!».

Datteren Kylie Jenner (17), som skal ha tatt farens forvandling tungt, har også postet bildet med en kjærlig hilsen under: «Min engel på jord!». 19 år gamle Kendall Jenner har lagt ut en video fra fotoseansen med Vanity Fair. Stedatteren Khloe Kardashian (30) skriver på sin Instagram: «Du er nydelig!».

Reaksjonene fra offentligheten på Twitter er også overveiende positiv. Caitlyn Jenner hylles som modig og banebrytende, og hun får mye skryt får utseendet. Mange omtaler Jenners førstesidefoto er en historisk begivenhet.

Selv om Caitlyn Jenner snart runder to millioner følgere på Twitter, er det imidlertid et stykke igjen til han når Kims nivå - hun har over 32 millioner følgere.

DØTRE: Kendall og Kylie Jenner på et bilde fra i fjor høst. Foto:Evan Agostini,Ap

Ekskona sliter

Mens døtrene og stedøtrene viser for all verden at de støtter Jenner, er ekskona Kris Jenner langt mer lunken til det hele. Hun har ikke lagt ut noe om ektemannens reportasje på Instagram.

Hun sier til Vanity Fair at ekteskapet endte brått da Bruce bestemte seg for at nok var nok. Hun setter spørsmålstegn ved hvordan eksmannen kunne la det gå så langt.

– Hvorfor vil du gifte deg og få barn hvis dette er noe du har ønsket siden du var liten gutt? Hvorfor ville du ikke forklare meg alt? spør Kris i bladintervjuet.

Savner Bruce

De to giftet seg i 1991 og ble separert i fjor. Bruce og Kris har døtrene Kendall og Kylie sammen. Jenner har i tillegg tre barn fra to tidligere ekteskap, mens Kris har fire barn (Kim, Khloe, Kourtney og Rob) med sin første ektemann, avdøde Robert Kardashian.

– Jeg savner rett og slett Bruce. Det kommer til å ta meg et minutt å sørge over det forholdet. man tror man skal bli gammel med en person, og så forandrer de seg så drastisk i løpet av kun få år, har hun uttalt nylig i realityserien «Keeping Up With The Kardashians», ifølge People.

EKSKONE: Kris Jenner og Bruce Jenner i 2009. Foto:AP,

Jenners kone nummer to, skuespiller Linda Thompson (64), som har to barn sammen med Bruce Jenner, skriver i en åpenhjertig kommentar i Huffington Post, at hun ville ha tatt med seg Bruce Jenners hemmelighet til graven om han ikke hadde fortalt den til omverdenen selv.

Thompson har kjent til eksmannens hemmelighet i flere tiår fordi han skal ha valgt å betro henne den noen år etter at de giftet seg. Selv om hun støtter eksmannen, skal det ha vært Jenners daværende kjønnsforvirring som satte sluttstrek for ekteskapet i 1986.

Både Kim Kardashian og søstrene Kendall og Kylie skal ha tatt Bruce på fersken i kvinneklær i løpet av de siste årene, men ingen har avslørt hemmeligheten.

Jenner uttalte for få uker siden, mens han fortsatt var Bruce:

– Jeg er ikke homofil. Så vidt jeg vet er jeg heterofil. Jeg har aldri vært sammen med en mann.

Den voldsomme medieoppmerksomheten han fikk etter at ryktene om kjønnsskiftet, var forferdelig.

– Jeg vurderte å ta med meg en pistol på et rom og bare bli ferdig med det og komme til et bedre sted. Men jeg kunne ikke gjøre noe sånt. Jeg ville se hvordan denne historien ender, uttatte Bruce i snakke-ut-intervjuet på TV.

Les også: Bruce Jenner: Fra OL-gull som mann til veien mot kvinne (krever innlogging)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder