Pusser opp profilen

TV

Bolig og interiør er den nye norske TV-trenden. Denne høsten satser alle de norske TV-selskapene sterkt på forskjellige konsepter.

Publisert:

Denne uken hadde TV2 première på «Tid for hjem», mens NRK1 hadde nypremière på «Forandring fryder». Hilde Hummelvoll vant første runde med 563000 seere, mens Kjersti Bergesen i «Tid for hjem» hadde 419000 seere på sin première torsdag kveld. TVNorge har hatt to bolig- og interiørprogrammer i sitt sendeskjema en god stund allerede.

Vil ha noe spektakulært

- Vi hadde 120000 seere på «Ekstrem oppussing» midt på sommeren - og vi vurderer nå om vi skal lage en norsk versjon av dette programmet. Men skal vi gjøre det, må vi ha en menneskelig historie knyttet til hvert program. Det må være noen som fortjener det. Det må være spektakulært. Derfor vil hvert program koste mellom 1,5 og 2 millioner kroner, sier programsjef Hans Peter Hognestad i TV3 til VG.

- Dette er en programtrend vi tror på. Selv om vi ikke kommer til å lage flere runder med «Nr. 19», er vi også svært interessert i et reality-konsept innenfor denne generen, og vi arbeider med flere alternativer. Uten at jeg ønsker å være mer konkret, sier informasjonssjef i TV2 Geir Mikalsen til VG.

Heller ikke prosjektsjef Jon Ola Sand i underholdningsavdelingen i NRK er særlig meddelsom når det gjelder nye programkonsepter.

- Slike programmer er godt allmennkringkastingsfjernsyn. Jeg kan bekrefte at vi arbeider med en ny programserie hvor det legges vekt på underholdning og informasjon innenfor dette feltet. Men vi planlegger ikke noe reality-program, sier Sand til VG.

Men både Mikalsen og Sand er godt fornøyd med de programseriene som de allerede har på lufta.

Mer på gang

- Seerne vil gjerne ha denne typen livsstilsprogrammer. Men det er viktig å lage programmer som skiller seg ut fra de andre med et overraskende underholdningselement. Det synes jeg vi har fått til ved å bruke de utenlandske designerne i «Tid for hjem», sier Geir Mikalsen.

I første omgang har TV2 bestilt seks programmer, men Mikalsen utelukker ikke at det kan bli flere. Det gjør heller ikke Jon Ola Sand når det gjelder «Forandring fryder».

- Det er i hvert fall overveiende sannsynlig at vi går i gang med nye «Forandring fryder i hagen» til våren, sier han.

Både NRK og TV2 følger opp sine programmer med mye informasjon og tips på sine nettsider om hvordan man går frem når man skal pusse opp.